İçeriğe git

Nikon D750 Işık Sızması


Ramiz AKSOY

Recommended Posts

Nikon kullanıyorum fakat hatalar soğutmaya başladı. Canon forumlarında ışık sızması dalga konusu olmuş. Nikon, çağırıldığında kendi kendine servise gelen dslr üretme kararı almış şeklinde cümleler kullanılıyor. Çok merak ediyorum. Nikon gerçekten çok mu hatalı ürün üretiyor ve canon hata bakımından çok daha mı iyi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon kullanıyorum fakat hatalar soğutmaya başladı. Canon forumlarında ışık sızması dalga konusu olmuş. Nikon, çağırıldığında kendi kendine servise gelen dslr üretme kararı almış şeklinde cümleler kullanılıyor. çok merak ediyorum. Nikon gerçekten çok mu hatalı ürün üretiyor ve canon hata bakımından çok daha mı iyi?

Madem soğudun hemen Nikon'u terkedebilirsin, istediğin başka bir markaya geçebilirsin, çünkü bir mecburiyet yok. Bu Nikon forum sitesinde Canon'un en üst modeli 1Dx hataları için veya diğer bir Canon modelindeki bir ışık sızması hatası için (sen bunları henüz bilmiyorsun, son 3 yılda bunlar oldu!) etik olmayan sÖzler sarfedilmesine müsaade etmedik. O Canon forumlarında bÖyle yazılması onların kendi ayıbı, bÖyle hatalı ürün üreten Nikon'un da kendi ayıbıdır. Bugün Dakar rallisindeki sıcaklıklarda Canon'dan 2 saat daha fazla çekim yapabilen Nikon kendini ispatlamış, Canon'dan çok daha uzun yıllar Önce bu işe başlamış kÖklü bir firmadır, Nikon/Canon tarihçesini Önce bi okuyun, bÖyle basit sÖylemleri bundan dolayı kimse kabul etmez. Sadece giriş seviyesi bir ürünle bu işe henüz başlayıp bu kadar kolay soğuduysanız hemen elinizden çıkarın, çünkü ileride lensleriniz arttıkça elden çıkarmanız zor olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Soğuma meselesi sadece bir espri idi. Fotoğraf çekmekten soğumuş değilim elbetteki. Lakin can sıkıcı olan durum alay konusu olan Nikon firmasının ürettiği ürün. Mehmet abi ben sizin engin tecrübe ve bilgilerinize güveniyorum. Bilmediğim bir mevzuu vuku bulduğunda ilk soracağım kişilerden birisiniz. O nedenle sizinle sanalda olsa aynı ortamda olmak biz amatör kullanıcılar için büyük bir şans. Bu arada uyarınızı aldım. Saçma yorumlar ile baş ağrıttım. Daha dikkatli olmakta fayda var sanırım :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon, yapılan şikayetler üzerine yaptığı çalışmada, sorunun üretimdeki bazı serilerde olduğunu (rakamlar verilmiş) ve bunların ücretsiz olarak tamir edileceğini açıkladı.

Yani bahsedildiği gibi çok az bir kısmında bu sorun var.

çok araştırıp, severek aldım D750'yi.

Henüz bir problemle karşılaşmadım.

çok belirleyici bulmasam da Dpreview ve PopPhoto, yılın DSLR'ı olarak D750'yi seçmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
  • 2 ay sonra...

Bahsedilen sorunu bile bile gittim aldım D750'yi. Çokta araştırmamıştım aslında. Herhangi bir sorun Çıkmadı makinemde. Sitesinde sorgulama yaptığımda da servise gerek olmadığını yazıyor. Yeni serilerde bu sorun düzeltilmiş anlaşılan.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar bu işler firma köklü olsada biraz nasip kısmet, ve birazda şansla alakalı bir durum. mesela izmitte 2015 model 520 dizel alıp 6 ayda 3 kere otomatik şanzıman değiştiren vatandaş var; ki sorun tamamen bmw ile alakalı servisde fabrika onayı ile hiç itiraz etmeden değiştiriyor. bir daha tekrarı olursa fatura ücreti adama iade edilip sen yoluna ben yoluna durumu. velhasıl d7000 aldım yağlanma falan dediler bence yağlanma; uzun süre perde sorun çıkarmasından diye konulan fazla yağdan ibaretti ama kim ortalığı velveleye verdi ise vay efendim d7000 şöyle d7000 böyle dediler aynı durum d600 içinde geçerliydi sonra d800 için titreme sorunu var dediler bu durumu mehmet abi çok güzel izah etti yük çeken kamyon mu lazım hızlı giden taksimi ben hem d750 kullanıyorum hemde d810. Günlük aktüel yada sıradan çekimlerde d750 özel işlerde d810 kullanıyorum bence ikisi çok farklı kulvarda makineler ışık sızması ve denklanşör sorunu evet bazı d750 lerde var seri nosu ile burdan kontrol edilebilir: http://advisory.niko...ect_D750_2.aspx burdan sorgulayabilirsiniz. ama onun haricinde uzun zamandır nikonda çıkan bir sorun yok bu tamamen piyasadaki bazı çığırtkanların algı yönetimidir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Merhabalar

.  27/10/2016 tarihinde Nikon D750 ve 50mm 1.4G makine aldım. Bu makineyi alabilmek için 8 ay para biriktirdim yetmedi 1500 tl ilk kısmını 6+3 ay taksit yaptırdım. Toplam 7500 tl ye aldım. Asgari ücretin yaklaşık altı katı. 10 yada 15 fotoğraf çektim firmware update yaptım birde ne göreyim ışık yansıması ve Shutter problemi için Nikon sayfasında makinenizin seri numarası ile kontrol var. Işık yansımasından etkilenmemiş ama Shutter problemi var görünüyor şimdi bu kadar zaman bekle alırken heyecanlan sonra bummmmmmmm. İki günlük makine daha lcd ekranındaki film çıkmadı 6500 tl ye satıyorum bana mail adresimden ulaşab

lirsiniz telefon ile görüşebiliriz 

.  Neden aldım şöyle izah edeyim üç arkadaşım Amerika'dan B&H den aldı hiçbir problem yok Ben bu tür alışverişleri sevmem birdeparam Türkiye de kalsın isterim Milliyetçilik duygum paradan önde gelir. demek ki Amerika'da tüketici hakları daha önemli ama Türkiye de ne göndersen satılıyor dimi birde bunlara hizmet eden Nikon silahşörleri var hiç bu sorunlardan bahsetmez ama şikayet edince sat onu al bunu al derler ama kendileri bu işim içinde olduğu için en iyisini alırlar Bu sektörde Kendi halkına kendi menfaati için gerçeği saklayan saptıran sadece laf ebeliği yapan bu kadar yavşak olduğu sürece ben daha çok sekiz ay para biriktirir alır sonra zararına satarım. Bundan sonra kimse bana Nikon övemez. 

Makineyi almak isteyenler mail atabilir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Unutmadan Amerika'da ki Nikon sitesinde eğer makineniz sorunlu ise her türlü bilginiz alınıyor hatta ücretsiz kargo imkanı bile var Türkiye de ise sadece servise başvurun mesajı var bunda bile masraf tüketiciden çıksın anlayışı hakim yazıklar olsun yazıklar olsun

 

Bir sorunlu makine formu bile oluşturulamıyor neden mahkemede kanıt olmasın diye mi bir Nikon.com usa sitesine yaz seri numaranı problem varsa hemen bir form oluşturuyor formu bilgilerini yazıyorsun hemen kargoya veriyorsun herşey kayıt altında. Birde buraya bak "servise başvur" çalışıyormusn gelebilecekmisin diye soran yok

 

Son olarak Robert Bosch un bir sözü. 

"İnsanların güvenini kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim"

 

 

Sebahattin Bey

 

.   Eskişehir Foto Zeynep ten aldım.

 

Fotoğrafları

 

Maalesef küçültemiyorum yükleme olmuyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Tayfun bey,

Makinenizi nereden almıştınız?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tayfun bey Mesajları tek tek yazmak yerine bir cevap'da şuan düzelttiğim gibi yaparsanız sizin içinde okuyanlar içinde kolaylık olacaktır.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tayfun bey geçmiş olsun.

Makinenizi zararına satmaya çalışmanıza gerek yok. (Bu duyuruyu yaptıktan sonra pek kolay satılacağını da zannetmem).

Can sıkıcı bir durum olmakla beraber çözümsüz değil. Anlaşılan, henüz çözüm konusunda bir girişiminiz de olmamış.

Naçizane önerim, çözüm için size firma tarafından önerilen yolları uygulayın ve yaptığınız her şeyi belgelemeye çalışın. Tüketici hakları yasası ve uygulamaları sizden yana. En kötü olasılıkla paranızı geri alır, zarar etmemiş olursunuz.

 

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sevgili arkadaşlar sorunun ne olduğunu anlayan oldumu? yoksa bir önceki mesajımda yazdığım gibi farklı bir örneklemi karşı karşıyayız.

Diğer taraftan makine türkiyeden alındıysa servis garanti kapsamında gereğini yapar. Ama nikona bok atmak için diğer markalar belirli adamlara paramı ödüyor? ödüyorsa ne kadar ödüyor. sormak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fatih bey,

Sizin de söylediğiniz gibi, Sebahattin beyin de kuşkulandığı gibi, oldukça şüphe uyandıran mesaj (lar). Tutarsızlıklar, eksik bilgiler, çelişkiler var. Fotozeynep, Eskişehir ile temas kurmaya çalışıyorum.Büyük bir olsılıkla sahte isim ve hesap. Göreceğiz. Eğer öyle ise bu şahıs kuruma ve Nikon kullanıcılarına  sarf ettiği sözlerin hesabını verecek. Yok eğer gerçekten ayıplı ürün satıldıysa da şahsın hakkını öncelikle biz arayacağız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fotozeynep Eskişehir in verdiği yanıt aşağıda. Kısaca, İletiyi yazan Tayfun Suna'nın müşterileri olduğunu, kendilerine başvuru yapıldığını bildiriyorlar. Mert beyden iletiyi paylaşmak üzere izin aldım;

 

Merhabalar,

Müşterimizin yazdıklarını okudum, alışveriş gerçektir. Müşterimiz bu taleple bize ulaştı, bizde nikon türkiye distribütörü karfo karacasulu a.ş.’ne durumu ilettik, onların verdiği yanıt şu şekilde;

Nikon kullanılan hatalı parçanın hangi makinalara takıldığını bilemediği için tüm makinaların numaralarını sisteme girmiş. Yani tüm alınan D750’lerin seri numaraları aynı şekilde uyarı vermektedir. Eğer makinada problem varsa servise gönderilmesi gerektiği, eğer problem yoksa müşteri isterse ürünü kullanmaya devam edebilir, isterse yine de kontrol amaçlı servise ürünü gönderebilir. 

Durumu bildirmek amaçlı Tayfun beyi aradık ancak ulaşamadık.

Durum bundan ibarettir.

Selamlar,

Saygılar.
 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Atalay bey,

İlgileriniz için size teşekkür etmek istiyorum.

Almış olduğumuz bu cevaptan sonra yukarıda yazdıklarımı geri aldım. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tabi akla şu sorular geliyor.

 

1. Neden Nikon tüm D750 leri kendisi elden geçirdikten sonra satmıyor? Aşağıdaki açıklamada bu konuda Nikon un da boş durmadığı anlaşılıyor. Listede makinenizin seri numarası olsa bile tripot yuvası içinde siyah nokta var ise makine elden geçirilmiş, sorun giderilmiştir deniyor.

 

2. Tayfun beyin iddia ettiği gibi, ülkeden ülkeye uygulamada farklılıklar var mıdır?

 

Nikon America sayfası (Nikon Türkiye ile aynı formatta) şu bilgiyi paylaşmış

For those who have already purchased a D750 and would like to have their camera serviced to correct this issue, Nikon service centers will service cameras as indicated below. We sincerely apologize for any inconvenience this issue may have caused.

Identifying affected products
To check whether or not your camera is one of those affected by this issue, click Check Your Serial Number below and enter your D750's serial number as instructed. Results for the serial number entered will be displayed. If these results show that your camera is one of those affected, instructions for requesting service will be displayed. If your camera is not one of those affected, rest assured that you may continue using your camera without concern for this issue.


Check Your Serial Number
 

Please note that even if a camera's serial number identifies it as one affected by this issue, a black dot inside the tripod socket on the bottom of the camera, like that shown in the photo below, indicates that the measures to resolve this issue as indicated below have already been applied.

Ben dün Nikon Türkiye sayfasına girip baktım, servise verilen ürün için formdan takip sistemi var. 

 

Tayfun bey haklı iken haksız duruma düşmek ve düşmemek arasında gidip geliyor. Bu olayda sadece hakaret içeren sözleri nedeniyle dahi yardım alma konusunda sıkıntı yaşayabilir. 

Gelişmeler hakkında bizleri bilgilendirirse burada paylaşıp, Nikon D750 alıcılarını bilgilendirmeyi devam ettirebiliriz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herkese MErhaba

 

     Geçen Hafta Perşembe günü (27/10/2016) Eskişehir Foto Zeynep ten D750 gövde ve 50mm 1.4D (Aslında 1.4G alacaktım ama neyse) lens aldım. Ertesi gün yarım gün çalışıyoruz öğleden sonra eve geldim Makine'nin yazılım güncellemesini yaptım sonrasını biliyorsunuz. Cumartesi-PAzar tatildi.Pazartesi günü İlk önce Gövde yi aldığım Foto Zeynep'i aradım onlarda çok şaşırdılar benden gerekli bilgileri alıp Servisi aradılar. Dayanamadım bende servisi aradım. Nikon servisinden Ertan Bey ile görüştük(İkitelli). Size bana telefonda söylediklerini aynen aktarıyorum.  

       "Nikon bu hatanın nedenini biliyor bizleri uyardı ne yapmamız gerektiğini biliyoruz ama Nikon bu sorunlu parçanın hangi gövdelerde kullanıldığını tam olarak belirleyemediği için Seri numara aralığını geniş tutuyor.Internet sitesinden yaptığınız kontrol Tahmini olarak belli aralıktaki seri numaralarını kontrol ediyor. Dolayısı ile sizdeki gövdede bu problem olabilir yada olmayabilir. Biz bunu gövde bize ulaşınca gerekli yazılımsal ve donanımsal kontrolleri yaparak gerçekten etkilenip etkilenmediğini belirliyoruz ondan sonra parça değişimi yapıyoruz". Aynen bu şekilde. Sorunun ne olduğunu biliyorlar açık ve net olarak çözümüde sunuyorlar. Hiçbirşey diyemedim çünkü telefondaki ses net, açık ve güven veriyor.  Sonra kargo ücretini sordum aynen bana söylediğini sizlerede aktarıyorum. "MNG kargo ile gönderirseniz ücret alınmayacaktır. "  dedi.

 

    Arkasından foto zeynep aradı aynı şeyleri onlarda söyledi. Neyse Perşembe yani bugün için sözleştik. İznimi aldım.İkitlliye gittim. ERtan bey geldi kontrolleri yaptı gövdenin bu hatadan etkilendiğini söyledi ve sorun çözüldü. Eskişehir de etkinlik yapılırsa tekrar görüşmek üzere vedalaştık. Sanırım benim yazdığım konular aydınlığa kavuşmuştur. 

   Eee zaten yukarıda yazılmış bunlar....  Boşuna yazdık..... Neyse bende yazmış oldum. 

     

   Bu arada boş yere canını sıktığım,kalibini kırdığım bütün büyüklerimden ve kardeşlerimden eğer mümkünse beni affetmelerini diliyorum. Kusura bakmayın. 

 

En içten sevgi ve saygılarımla.....

      

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tayfun bey, bilgilendirme için teşekkürler.

 

Son olaydan anladığımız kadarıyla:

- Nikon kalite kontrol birimi olması gerektiği gibi çalışmıyor, sorunlu ürünler tüketici eline geçebiliyor. Bunu daha önce diğer bodylerde de görmüştük.

- D750 satın almak isteyen arkadaşlarımız alacakları makine kutusunu mağazada kendileri açmalı, seri numarası "geri çağırma listesinde" var mı bakmalı, varsa da tripot yuvasında kontrol edilmiştir anlamına gelen siyah nokta aranmalı.

- her şeye rağmen sorun varsa Nikon servis sorunu hallediyor, MNG kargo şartıyla da kargo ücreti de alınmıyor.

- Bu ürün Nikon Türkiye garantili olduğu için servis ve kargo ücreti alınmamış.

- Özel ithalat ya da yurtdışıdan gelen cihazlarda sorun varsa ne oluyor, bunu da yaşayan arkadaşımız varsa, yanıtı alalım!..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Atalay bey ve diğer ilgili tüm arkadaşlar,

 

Yıllardır seri üretim gerçekleştiren bir sanayi kurululuşunun yöneticisi olarak uygun görürseniz birkaç katkı yapmak isterim.

Biz de tıpkı Nikon gibi çeşitli model ve büyüklüklerde makine üretiriz. Bu üretim aşamaları kabaca şunlardır:

  • ArGe aşaması,
  • Prototip üretimi,
  • Laboratuar testleri,
  • Pilot kullanıcı testleri,
  • Saha testi (son kullanıcılar için)
  • Eğer tüm aşamalarda sorun yoksa seri üretime geçiş.

Bu üretimler için birçok tedarikçiden birçok malzeme alırsınız. Ve aldığınız malzemeleri yukarıdaki aşamalarda test eder, sonunda onaylarsınız. 

Seri üretime geçtiğinizde gelen her malzemeyi hazırladığınız şartnameye uygun olup olmadığı konusunda teste tabi tutarsınız. Bazı malzemeleriniz giriş kalite kontrol aşamasında size negatif olarak bir bilgi vermez, yani malzemenin bozuk olup olmadığını anlayamamayabilirsiniz. 

 

Ürünleri üretir satışa sunarsınız. 

Bir gün bir kullanıcıdan ya da sizin rastgele seçtiğiniz ürünlere yaptığınız testlerde bir problem görürsünüz.

Hemen arızalı üründe kullandığınız o malzemenin hangi parti numarası ile alındığını tespit edersiniz ve o partide gelmiş tüm malzemelerin takıldığı ürünlerinizin seri numaralarını çıkartırsınız.

Stoklarınızda varsa, hemen sevkiyatı durdurursunuz.

Bayilerinizi kontrol edersiniz, ellerinde satılmamış bu ürünlerden varsa geri çağırırsınız.

Servislerinizi yazılı olarak uyarırsınız.

 

Nikon'un da yaptığı tam da böyle birşey işte.

Belirli bir partide gelen bazı hatalı malzemeler var,

Bunlar ile üretilen makinelerin seri numaraları belli,

Bu makinelerde kullanılan şüpheli malzemenin hatalı olup olmadığını bilmiyorlar, dolayısıyla tüm seri numaraları onlar için şüphelidir.

Sitede bunun sorgulanması için bir sorgulama ekranı var,

Sizin makineniz bu seri numaralarındansa, servise gönderin, bakalım, problem varsa sorunu çözelim, yoksa makinenizi güle güle kullanın diyorlar.

 

Yani sizin dediğiniz gibi "Nikon kalite kontrol birimi olması gerektiği gibi çalışmıyor" gibi bir durum, bizim gibi ülkelerde belki ama Nikon gibi markalarda mümkün görünmüyor. Amacım Nikon'u aklamak falan değil, bu işler Canon'unda da böyle, Fuji'sinde de böyle.

 

Tayfun beyin probleminin çözüldüğüne çok sevindim. D750, birçok profesyonelin hayalinde yatan bir gövdedir. Tadını çıkarın bence :)

 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sebahattin bey,

Bu konuda yaptığım araştırmaları tam olarak buraya yazmadığım için bana ait bir kanı gibi oluştuğunu fark ettim. Hatalı ifade etmişim. Kalite kontrol problemi kanaati bana ait değil. Aslına bakarsanız, Nikon da işler sizin yukarıda sözünü ettiğiniz gibi de yürümüyor (muş).

Özetle, sizin sıralamanızdaki,

 

Stoklarınızda varsa, hemen sevkiyatı durdurursunuz.

Bayilerinizi kontrol edersiniz, ellerinde satılmamış bu ürünlerden varsa geri çağırırsınız.

 

aşamaları çok gecikmeli olarak çalışıyor (muş).

Temel neden: Mass markete ürün veren firma, ilk ürünler tüketici eline geçtikten sonra üretim bandında 6-8 ay gibi bir planlamayı durdurmayıp çalıştırmaya devam ettiriyor(muş).

Problem, genellikle tüketicilerin problemi farkedip, forumlarda, YouTube ta paylaşmalarından sonra giderilme yoluna gidildiği için kullanıcılar kendilerini "beta tester" olarak hissediyorlar (mış).

 

Tüm bunlara karşın adamlar temelde iyi, başarılı, beğenilen ürünler yapıyorlar. Ben de param olsa gider bir D750 alırım.

 

Literatür: (diğer markaların , Canon, Pentax, Sony forum ya da bağlı literatürleri kullanılmadı)

1. http://www.shutterbug.com/content/nikon’s-quality-control-problem#c30y4vYysgG9RhJJ.97

2. https://photographylife.com/nikon-quality-assurance-and-marketing-gone-wrong

3. https://photographylife.com/nikon-quality-control-issues

4. http://www.photographybay.com/2015/02/24/10-things-photographers-hate-about-nikon/

5. https://www.dpreview.com/forums/post/38268990

6. http://nikonrumors.com/forum/topic.php?id=12477

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Atalay bey,

 

Tüm bu gönderdiklerinizin özeti şu:

 

Nikon diyor ki; 

"Ben tüm ürünlerimi ciddi bir şekilde tek tek kalite kontrol aşamasından geçiririm. Bunun için her ürüne özel belirlenmiş test metodolojilerimiz vardır. Her yeni ürünümüzde kullanıcılarımız için birçok yenilik getiririz. Bu test metodolojilerimizi de buna göre güncelleriz. Bazen bu test adımlarında bazı noktaları belirleyememiş olabiliriz. Bu da bize sahada son kullanıcıdan gelen hata olarak geri döner. Anında önlem alır, ürünümüze sahip çıkarız ve gereğini yaparız. Ayrıca öğrenmiş olduğumuz bu durumdan ders çıkartır, test adımlarımızı güncelleriz."

Tekrar ediyorum: Nikon dahil bu seviyedeki hiç bir firma çok çok kritik olan "Çıkış Kalite Kontrol" aşamasında lakayt davranamaz.  

Hiçbir firma ve hiç bir ürün sıfır hatasız değildir. Sonuçta kul yapısıdır. Bu testi yapan da bir kuldur ve hataya açıktır.

Önemli olan ise ürününüzün ne kadar arkasında durduğunuz ve müşterinize sahip çıktığınızdır.

 

Son günlerin en popüler (disaster) olayını, Samsung Note 7'yi hatırlayın.

 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında Samsung u hatırlamasak daha mı iyi acaba. Piyasaya milyonlarca ürün verdikten sonra toplam 35 arıza bildirilince (> 0.001) tüm ürünleri geri çağırdılar.

 

Burada zaten konu, arızanın olup olmamasından ziyade markanın bunu nasıl yönettiği konusu.

Tayfun beyin yaşadığı olayda nasıl hayal kırıklığı yaşadığını ve marka konusunda ilk aldığı kararı hatırlarsak bunu yaşatmamak nasıl mümkün ona odaklanmakta fayda var.

 

Forumlar elbette bilgilendirmek için varlar. Tayfun bey bu başlığı okusa ya da başka forumlar ya da haber kanallarını araştırsa daha tedbirli olabilir ya da belki başka marka ya da markanın başka ürününe yönelebilirdi. Ancak "marka" ya güvendiği için hayal kırıklığı yaşadı.

 

Burada hiç sözü edilmedi ama Nikon (Türkiye de dahil) D750 için bir de deklanşör hatası bildirdi ve tüm ürünleri servise çağırıyorlar ve zaman dilimi aynen makalede bildirildiği gibi 6-7 aylık bir süre:

Aralık 2014'ten Haziran 2015'e kadar üretilen D750 fotoğraf makinelerinde de görüldüğünü tespit ettik.
Bu nedenle, Ekim 2014'ten Haziran 2015'e kadar üretilen tüm D750 makineleri için inceleme ve deklanşör onarımı için talep edilebilir. Bu durumun yol açmış olabileceği olumsuzluklar için içtenlikle özür diliyoruz.

Bu duyuru halen Nikon Türkiye sayfalarında (Servis başlığı, 7. madde) duruyorsa bunun anlamı, böyle bir ürün tüketici eline ulaşabilir, değil midir?

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Atalay bey,

 

Konuyu uzatmak değil amacım.

Aksine Samsung çok doğru bir örnek, çünkü bahsettiğiniz 35 arıza çok ciddi. Pil problemi, şarj edilirken patlama olasılığı ve yangın çıkarma riski ve bu da hayati tehlike demek. Yabancı kelimeler kullanmayı ve kullananları pek sevmem. Disaster kelimesini kullandım. Çünkü; evet Samsung için bu tam bir yıkım. Ama ne yaptı Samsung yöneticileri? Distribütörlerinin önünde hepsi diz çöktüler (secde ettiler) ve özür dilediler. 

 

Aralık 2014'ten Haziran 2015'e kadar üretilen D750 fotoğraf makinelerinde de görüldüğünü tespit ettik.
Bu nedenle, Ekim 2014'ten Haziran 2015'e kadar üretilen tüm D750 makineleri için inceleme ve deklanşör onarımı için talep edilebilir.

Bu durumun yol açmış olabileceği olumsuzluklar için içtenlikle özür diliyoruz.

 

"Bu duyuru halen Nikon Türkiye sayfalarında duruyor ve bunun anlamı; evet bu ürünler tüketici eline ulaşabilir."

 

Çünkü Nikon tüm dünya genelinde bu ürünlerin kimlerin elinde satılmak üzere beklediğini bilemez. Ancak yetkili distribütörlerine verdiği ürünleri takip edebilir o kadar. Distribütörlerin hangi alt satıcıya, onların da hangi bir alt satıcıya veya spot piyasaya verildiğinin takibini yapamaz. O nedenle sitesinde duyurur.

 

Bunları yazmak aslında bundan sonra (marka ne olursa olsun) bir fotoğraf makinesi almak isteyenler için (2. el bile olabilir) sizin de dediğiniz gibi çok iyi oluyor.

Forumlar bu yüzden çok iyi oluyor haklısınız. Paketi açıp mümkünse seri numarasından kontrol etmek bile başlangıç için iyidir.

 

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.