İçeriğe git

Nikon D750 Işık Sızması

Ramiz AKSOY

Recommended Posts

On 11.01.2015 at 15:02, Fatih Akbörü yazdı:

çok şükür bahsedilen sorun benim yeni aldığım d750 de yok

konuyla alakası olmayan ama sanırım dedikodusu yapılan aynı sorun d810 da da var söylemine binaen

farklı lenslerle yaptığım tüm testlerde hiç bir soruna rastlamamış olmamda ayrıca sevindirici.

mark 3 de de sanırım buna benzer üst bilgi ekranından kaynaklı ışık sızması mevcuttu bantlayarak işi çözdüler :)

Olsa da çok sorun değil. Benimkinde vardı gönderdim Nikon Türkiye.de ücretsiz parça değişimi yapılıp sorun giderildi. Dünyanın sonu değil ancak bu Nikonun gerçekten kalite yönetiminde bir sıkıntı olduğunu gösteriyor. Her çıkan seride böyle problem olursa çok sıkıntı olur Nikona.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 4 ay sonra...

Ben de D750 FX almayı düşünenlerdenim. Makina çıkalı epey oldu. Hala sorun devam ediyor mu yoksa yeni üretimlerde çözüldü mü?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu sorun çoktan çözüldü. Ama içinizin rahat olması için alacağınız makineyi aşağıdaki linkten denetleyebilirsiniz:

http://advisory.nikonrepair.eu/Language_Select_D750_2.aspx

Zaten sorunlu olanlar da çok büyük ölçüde onarıldı. Bu konuyu baştan sona okursanız daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konuyu baştan sona ve noktasına virgülüne (koymuşlarsa :mellow:) kadar okudum. Ama sorunun kalıcı bir şekilde çözüldüğüne dair izlenim edinemedim. Sorunlu makinaların sorunsuz bir şekilde tamir edildiğine ikna oldum ama kimse makinayı alır almaz sorun yaşamak istemez. Bir sorayım dedim, son durum nedir. Konu eski çünkü. Güncelleme gereksinimi duydum. Yanıt için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar bu Shutter sorunu Nasıl bir problem yaratıyor ? Manuel olarak tespit etme olacağı yok mu? Örneğin hangi durumda ne oluyor gibi? Seri numaraları çok geniş tutulmuş deniyor, en azından bazı arkadaşlar kendilerinde bu problemin olup olmadığını önce bir deneme yoluna gidebilirler.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 3 ay sonra...

2 gün önce ikinci el D750 aldım.  seri numarasını kontrol ettiğimde "Your camera is unaffected. Repair not necessary" yazıyor .

Türkiye sayfasında arattırdığımda " D750 fotoğraf makineniz bu sorundan etkilenmiyor. Başka bir işlem yapmanız gerekmez. Bundan kaynaklanmış olabilecek olumsuzluklar için özür diliyoruz. " yazoyor. ancak türkiye sitesinde bir foto var altında nokta var ise vs. benim makinamın altında nokta felan yok :D

yeni serilerde o siyah nokta yok mu anlamadım :) bilgisi olan var ise yardımcı olursa sevinirim. herkese kolay gelsin

WhatsApp Image 2017-11-19 at 07.30.37.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sorun yok hayırlı olsun güle güle kullan. Siyah nokta o yuvanın çapını düşüren bir dönüştürücü sadece. seri numarasını kontrol ettiysen bir problem yok.

ayrıca senin seri etkilenmiş olsa bile firmware güncellemesi yapınca düzelir. tekrar hayırlı olsun

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.