İçeriğe git

Nikon D750 Işık Sızması


Ramiz AKSOY

Recommended Posts

Ben ışık sızması diye anladım ama , D750 ile alakalı böyle bir video çıktı karşıma

http://nikonrumors.c...ion-found.aspx/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Belli sahnelerde ayna-algılayıcı sisteminin yapısı yüzünden gelen ışık iç yansıma oluşturuyormuş.

Bu Nikon artık makinelerini fabrikadaki teknisyenlere denetiyor galiba, gerçek fotoğrafçılara vermiyor anlaşılan.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Belli sahnelerde ayna-algılayıcı sisteminin yapısı yüzünden gelen ışık iç yansıma oluşturuyormuş.

Bu Nikon artık makinelerini fabrikadaki teknisyenlere denetiyor galiba, gerçek fotoğrafçılara vermiyor anlaşılan.

Bu kadar basit bir hata kabul edilemez.

Bundan önceki modellerde ortaya çıkan hatalar belki kolayca ortaya çıkabilen hatalar değildi ve bir yere kadar anlayış gösterebiliyorduk. Anlayış göstermediğimiz kısım bu hataların başta kabul edilmeyişi idi.

Şimdi şu gördüğümüz teknik açıdan karşımızda sanki bir asırdır bu sektörde olan bir Nikon değil de sahip olmadığı SLR tekniği/tecrübesi için Minolta/Konica'yı satın alarak bu işe yeni başlamış Sony var.

Bu hata su götürmez bir disiplinsizliktir; bu üniteyi satın aldığı tedarikçiye ahmakça güvenmektir, inbound quality'de aymazlıktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mehmet Hocam ben bu hatayı bir süredir internette takip ediyorum. Hem forumlarda hem inceleme yapan insanlar aynı şeyi söylüyorlar. Yani bu sorun var ama her durumda tekrarlanamıyor. Buna rağmen Nikon'un acilen bir servis duyurusu yayınlayıp bu derdi çözmesini bekliyorum, hala bir tepki yok. Bu Japon dik kafalılığı beni deli ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ne güzel ifade ettin, tam olarak bu işte, dikkafalılık, bunu çok iyi tanıyorum.

Bir süre NEC firmasında çalışmıştım burda, 20 kadar japon mühendis sürekli olarak üretimi kontrol ederler, hiç konuşmazlar, sadece kurşun kalemle sürekli yazarlar, bir soru sorsak ingilizcesi yokmuş gibi anlamamazlıktan gelirlerdi: mevcut bir problemi bildirsek hemen konuya çullanırlar ama bizim çözüm önerilerimizi hiç ciddiye almazlar, çok uzun bir süre sonra yine bizim önerimizle sorunu çözerlerdi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi Mansurov sorunu gösteren bir yazı yazmış, ama "büyük sorun değil ya, üzerinde konuşmaya değmez" demiş :) Ulan, zaten lensteki yansımayı engellemek için türlü maymunlukla yapıyoruz, şimdi bir de algılayıcıdaki yansıma çıktı başımıza.

Bu adamın sitesi iyi ama kendi yazdıklarında bazen saçmalıyor. Biraz fazla Nikon taraflısı. Romanas Nasykin de pek iyi değil, diğer yazarlar sayesinde gidiyor site.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence bu sensör tozlanmasından falan ciddi bir sorun , özellikle benim gibi ters ışıktan hoşlanan kullanıcıları ciddi üzebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu konu nette okuduğuma göre ilginç bir hal almış.

Şu an Nikon bu konu üzerine ciddi çalışma başlatmış, her ne kadar resmi bir kabullenme olmasa da "bazı" D750'lerde gelen şikayetler üzerine diye bir tabir kullanmış.

Bana ilgniç gelen ise D810 ve Canon 5 D MarkII 'de de aynı sorunun olduğu yönünde!

http://www.dpreview.com/forums/thread/3773066

http://nikonrumors.com/2014/12/29/nikon-is-curently-investigating-the-d750-reflectionflare-issue.aspx/#more-85802

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu durum bazı DSLRlarda var ama D750'deki biraz daha kötü. Gövdeyi ufaltacam derken ayna mekanizmasında yapılan değişiklik buna yol açtı diyenler var.

Nikon'un derdi şu: D400'ü erteliyor ve tam kareye yükleniyor ama son yıllarda çıkardığı tam karelerde hep bir bit yeniği çıktı. D7000'de de aynı şekilde. Önceden böyle değildi Nikon, kalite daha ön plandaydı. Aslında D600 de D7000 de D800 de D750 de muhteşem aletler (dönemlerine bakarsak). Nikon D600'de birileri dava açana kadar kulağının üzerine yattı. Şimdi yeni bir davadan korktuğu için hemen basın açıklaması yapmışlar. İnşallah D760 çıkarmadan D750'de bu işi hallederler.

Ben kayınçoya D750 önereceğim mesela. Gelin-damat fotoğrafları çekiyor kendisi. Eğer Nikon bu derdi düzeltmezse önermem, Canon'dan devam et derim. Gelin-damat çekimlerinde ters ışık önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam,

Nikon'un bu yaptigi hatalar bu son makineleri tasarlayanlar Nikon sirketinde aylik 200 dolar'a calistirilan çinli tasarimci veya mühendislerden mi kaynaklaniyor.Yani bu hatayi yapanlar dusuk ucrete calisan insanlar mi? Bu sorunlu 3. Makinesi galiba Canon'un bir tek 5d mark 2'si isik sizmasindan dolayi sorunluydu baska makinesinde sorun duymadim.

Bu kadar hatali makine cikarmasi cok anormal degil mi acaba nasil calisma sistemleri var ki koskoca Nikon firmasi bu durumlara gelsin.Benim ff bir makineye gecme gibi bir planim yok ama insanlar bu durumda daha cok Canon'a yonelecek gibi geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sırf bu sebepten Canon'a büyük miktarda geçiş olmaz ama mesela yükseltme yapmak isteyenler ya da Nikon'a geçmek isteyenleri bu durum engeller. Sorunu çıkan makineler aslında süper aletler.

Şu anda Nasim Mansurov ve DPReview durumu kurtarmaya çalışıyor. Nikon bile "bakıyoruz" açıklaması yaptı, bunlar kraldan daha çok kralcı "sorun yok" modunda davranıyorlar. Hele o DPReview'da incelemeyi yapan çocuk iyice saçmalıyor artık. D750'yi ön plana çıkarmak için 5DMarkIII'ün otomatik odaklama modülüne "zamanın gerisinde" yazdı, itiraz eden yorumculara da hafiften "sen ne bilirsin" çekiyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şu linkte italyan arkadaş bu soruna kendince çözüm bulmuş.

Yaptığı işlem cımbızla ayna mekanizmasının altına dandik plastik parça koyuyor.

Şaka gibi geldi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Makine satışı yapan bazı firmalar maliyetlerini düşürmek ve daha fazla kar yapabilmek için ürünlerini alelacele çıkarıp yeteri kadar kontrol etmiyor/ettirmiyor vede bazı üreticiler işçiliğin daha ucuz olduğu ülkelere doğru yönelmişti bu sebeple. Tek endişeleri rakiplerimizden daha erken ürün çıkarıp daha çok satalım ve kar edelim şeklinde. Kalite ve müşteri memnuniyeti 2. plana düştü.

Makine satışı yapan bir arkadaş "Canon 5DMARK III TEKİ IŞIK SIZMASI HATASI" nın devam ettiğini ve hatalı ürünlerin gelmeye devam ettiğini kullanıcıların bunu bilmeden bu ürünü almaya devam ettiğini söyledi.

Hata sadece A markasına özgü değil, diğer markalarda da var hatalar fakat en fazla kullanıcısı olan markalarda ortaya çıkıyor bu hatalar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O zaman Doğan hocam, bu firmalardaki para hirsi boyle devam ettiği surece daha çok FF ve DX gövdeler de hatali makine göreceğiz demek oluyor.

Bir de dalga geçer gibi nikon hatali makinelerini görünce d7100 d610 gibi iki ozellik ekleyip sanki yeni makineymis fotografa hizmet amaci altinda yeni makine uretip piyasaya suruyor,dalga gecer gibi hatali makineleri alanlarim sinirlerini bozuyor sanki.

İnsanlar Nikon konusunda artik nasil bir yol izler kimbilir...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Recep Yazıcı'nın açtığı başlık bu konu ile ilgili idi. O başlığı buraya taşımak istedim ancak beceremedim ve konu tamamen silindi. Düşüncelerinizi bu başlık altında yazmaya devam ederseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bunun nedeni şu: 2.5 senede dokuz tane FX kamera

Nikon D750 12 September 2014

Nikon D810 26 June 2014

Nikon D4S 07 January 2014

Nikon Df 05 November 2013

Nikon D610 08 October 2013

Nikon D600 13 September 2012

Nikon D800 07 February 2012

Nikon D800E 07 February 2012

Nikon D4 06 January 2012

Üstelik bunlar profesyonel kameralar. Bu şekilde bir Üretimde, bu kadar çok model, ancak gelişim aşamasındaki prototipler olabilir. Üç beş yılda bir son ÜrÜn çıkartılması gerekir. Ama artık ne versem yiyorlar dÜşÜncesi mi acaba durumu buraya getiriyor?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

çok şükür bahsedilen sorun benim yeni aldığım d750 de yok

konuyla alakası olmayan ama sanırım dedikodusu yapılan aynı sorun d810 da da var söylemine binaen

farklı lenslerle yaptığım tüm testlerde hiç bir soruna rastlamamış olmamda ayrıca sevindirici.

mark 3 de de sanırım buna benzer üst bilgi ekranından kaynaklı ışık sızması mevcuttu bantlayarak işi çözdüler :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

DXler %90 önceki modelin üzerine kurulu, o yüzden yeni modellerde sorun olma ihtimali daha az. D600, D800 ve D750 yeni modeller (D800 doğrudan D700 üzerine kurulu değil). DXlerde aklıma gelen tek yeni gövde D7000, ondaki sorunları da herkes biliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.