İçeriğe git

Vivitar 70-210 3.5 mi? Nikon 55-200 vr mi?


Recommended Posts

Merhaba ;

Elimdeki ekipmanlara ek olarak bir lens bakmaktayım.Bütçeyi çok açmak istemiyorum, daha doğrusu şu anda düşük bütçeyle güzel şeyler yapmaya çalışmak istiyorum.

Hem tele hemde eşe dosta düğün nişan gibi fotoğraflar çeker iken 70-200 2.8 e ucuz alternatif (!) olabilecek bir portre lensi aramaktayım. Daha önceden okuduğum konularda Nikon 55-200 Mehmet bey tarafından uygun fiyatlı tele lens olarak tavsiye edilmişti.

Vivitar 70-210 f 3.5 lens ile Nikon 55-200vr arasında karar vermeye çalışmaktayım.

Dediğim gibi portrede ve telede kullanmak istiyorum.

Vivitar 70-210 f3.5 - 320tl - 1:2 makro özelliği var, manuel, titreşim önleyici yok :) Makroda da kullanmayı düşünüyorum.

Nikon 55-200 vr malumunuz.350-450 tl arası.

Hangisi daha çok işimi görür, 70-210 aralığında af ve vr aranır mı?

Ha birde biraz daha bekleyip ikinci el bir Nikon 70-300 vr mi alayım.

Hobi olarak uğraşıyorum, bu işten para kazanmıyorum o yüzden çok fazla para şu an için harcamak da istemiyorum.Sorularım saçma olabilir , saçma olup olmadıklarını da açıkçası bilmeyerek affınıza sığınıyorum.

Şimdiden Teşekkürler!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Portre lensi arıyorum demişsiniz.

Neden bir 85mm F1.8 AF-D almıyorsunuz?

Ayrıca şu Vivitar eski bir lens değil mi? Neden TR deki arkadaşlardan hep bu markayı duyar olduk son günlerde? Tarihi eser bolluğu mu var? Yoksa benim bilmediğim yeni bir Vivitar modeli yeni olarak piyasaya mı sürüldü? Bahsettiğiniz Vivitar lens için bilgi alabileceğim bir link verir misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle teknik detaylarını çok anlamamakla birlikte benim 70-210 3.5 u gÖrüp araştırmamın sebebi 70-200 2.8 e değer olarak benziyor, fiyat olarak çok daha uygun olmasıydı. http://goo.gl/6kif86 , burayı ve bir kaç forumda kullanıcı yorumlarını okuyup Örnek fotoğraflara da baktım beğendim gibi ama Ken Bey sonunda dx kullanıcıları bunu es geçsin af olmaması can sıkıcı olur demiş ,ben yine de sorayım dedim.

Neden 85mm değil. Ben daha çok bÖrtü bÖcek, kuş vs. çekmek istiyorum. 85mm pahalı ve tele için kısa . Aslında ben çok şey istiyorum, hem telem olsun, hem portre çeksin, hem makrosu olsun, keskin olsun,bokeh versin , hemde ucuz olsun .

Ben bilgim kısıtlı olduğundan profesyonel fotoğrafçıların hata olarak gÖrdüğü şeyleri anlayamayıp ,fotoğrafta da gÖremediğim için çok da takılmıyorum , takılamıyorum :) ama yinede bir bilene sormak da fayda var diye bu bütçeyle bu isteklerle ve imzamda bulunan ekipmanlara ek olarak ne alsam daha mantıklı olur düşüncesiyle sordum.

İlginiz için Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Vivitar'ı geç. Börtü böcük, portre ve telefotoyu aynı lensle çekmek istiyorsan hepsinden az az ferahat edeceğini bilerek 55-200mm VR al. Ucuna da bir makro filtre takarsan ucuza yarı-makro lensin olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.