İçeriğe git

SB-910 remote olarak kullanmak


Doğan

Recommended Posts

Arkadaşlar,

2 adet makine ve bir adet SB-910 flaş var. SB-910 u iki makineden de çaktırmak istiyorum.

Bu flaşı makineden uzağa koydum ve remote moduna aldım

SU-800 ü birinci makineye taktım ve flaşı commander modunda patlatmasını istedim. bu ttl olur sanırım.

ikinci makinede ise flaş modunu commander yaptım ve flaşın önündeki ışık patlama bölümünü çekeceğimiz hedefi etkilememesi için kapadık. Bu makinede sb-910 ttl olarak çalışırmı çalışmaz mı?

Yada önereceğiniz daha sağlıklı ekonomik bir yol varmı. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

doğan hocam her iki makineden derken d700 ve d810 dan flaşı uzaktan patlatmak için flaş tetikleyiciye ihtiyaç var.

tetikleyici olmadan sadece gövdelerin kendi flaşı ile tetikleyebilirsin konu azda olsa etkilenebilir. commander modunda kanalları seçip neyin ne kadar patlayacağına karar vermek senin elinde

lakin body üstündeki flaşın ışığını diğer flaş yani sb910 görmeli aksi halde patlamaz... kapalı havalarda belki görebilir ama güneşli havalarda ancak yüksek güçlerde patlarsa görebiliyor oda pek sağlıklı olmuyor.

en güzeli 2+1 tetikleyici seti satın almak..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mümkün Doğan hoca, ama gözden kaçan küçük bir ayrıntı var: Dahili flaşıyla tetikleyici (commander) görevi yapan makinanın dahili flaşını tamamen kapatmamak gerekiyor. çünkü, alıcı (remote) konumdaki flaş kendisine gelecek tetikleme komutu ve bu komuta gömülü TTL bilgilerini "IR" (kızılötesi) ile alabiliyor. Bu kızılötesi ışın dahili flaştan gönderiliyor. Bunun için yapılmış hazır bir plastik gereç SB R1 seti aldığınızda yanında geliyor (Dikkat edin, SB R1C1 değil). Bu gereçin Nikon'daki adı SG-3IR. Siz de, tetikleyici konumdaki makinanın dahili flaşını kapatırken sadece fotoğrafı çekilecek objeye etki etmeyecek amaçla kapatın. Bu sayede dahili flaştan çıkacak kızılötesi ışın alıcı konumdaki flaşa ulaşabilsin. Ayrıca; tetikleyici konumdaki makinanın menüsünde dahili flaşın gücünü tamamen düşürebilirsiniz; böylece flaşı kapatmaya gerek bile kalmayabilir.

Ekstra dipnot:

- Kızılötesi ile dışarıda, güneş ışınlarının güçlü olduğu şartlarda sonuçlar hatalı olabilmektedir. Tavsiyelerim, kapalı mekanda, güneş ışığı almayan ya da başka kızılötesi ışık kaynaklarının bulunmadığı ortamlarda stabil çalışmayı garantiler. Bu sıkıntıdan dolayı radyo frekansıyla çalışan tetikleyicileri kullanmak zorunda kaldığımızı biliyoruz.

- Hiçbir zaman flaşların önünü tamamen kapatmayın. Oradaki enerji çıkacak bir yol bulamazsa ısı olarak flaş ampulüne zarar verir, flaşın önünü kapattığınız maddenin tutuşmasına yol açabilir.

- Uzaktan tetikleme yönteminde ister TTL, ister manuel, isterseniz diyafram öncelikli çalışabilirsiniz. Bunu tetikleyici konumdaki makina/SU800 üzerinde ayarları yaparken seçebilirsiniz. Alıcı flaşın "remote" konumda olması yeterlidir, başka bir ayara gerek yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet benimde flaşın önünü kapatmadaki kastım şu alet idi. demekki düşüncelerimde yanılmamışım. Fakat en sağlıklı çalışan yöntem alıcı verici tarazı aletler bunda hemfikiriz.

EC-00080885-02.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben bu sistemle bi hayli meşgul oldum geçmiş yıllarda. Verici ünitenin kızıl ötesi ışığı ne kadar yüksek güçte ise kararlı/hatasız çalışma ve başarım o kadar yüksek. Dahili flaşın kızıl ötesi ışın gücünün harici flaşınkinden daha düşük olduğunu düşünüyorum; bunu ölçebilecek bir aletim yok, denemelerle bu sonuca vardım. En güçlü kızıl ötesi ışını ise SU-800'den çıkıyor. Etki mesafesi olarak en uzağı bu model.

Kapalı alanlarda bu sistem her ne kadar yeterli gelse de ben halen Pocket Wizardı'ın iki adet alıcı ve bir adet verici cihazıyla çalışıyorum. Bunlar Mini TT1 ve Flex TT5 modelleri. Bu radyo frekanslı tetikleyicinin "bana göre" en büyük avantajı sözkonusu flaşları remote moduna getirmeden kullanabilmeniz. Bu set öyle bir imkan sunuyor ki bir SB910'u sanki kendi makinanıza bağlamışsınız gibi, ya da bir uzatma kablosuyla sizden biraz daha uzak bir noktaya yerleştirmişsiniz gibi davranıyor. Bu da, flaşa daha fazla hakimiyet sağlıyor. Ben bu noktada verici ünitenin üzerine bir de SU-800 takıp tam olarak iki ayrı flaşa ayrı ayrı hükmedebiliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.