Emre Ayyıldız 0 Oluşturuldu: Ocak 20, 2015 Paylaş Oluşturuldu: Ocak 20, 2015 Sanırım forumda bu lensi d3200 ile kullanan başka yok.Alır almaz ilk deneyimlerimi paylaşmak istedim.Öncelikle lens- built in motor -olan modellerden değil , yani af modu için gÖvdeden motorlu bir body e ihtiyacınız var.Kullanacağım alanda af ye ihtiyacım olmadığı için bu Özelliğini ÖnemsemedimDiyaframı lensin üzerindeki değerleri oynayarak değiştiremiyoruz.Değiştirdiğimiz zaman ise f/32 ye almanızı sÖylüyor.Diyafram ayarlarını gÖvdeden dijital olarak yapabiliyorsunuz.Nedenini anlayamadım Lensin üzerinden limit-full seçimini yapabiliyorsunuz.üzerindeki değerlere gÖre min. netleme mesafesi 0.3 m , 1.0 ft(1:1).Birkaç deneme çekimi paylaşmak istedim ; Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dursun bal 44 Ocak 20, 2015 gönderildi Paylaş Ocak 20, 2015 gönderildi Sanırım forumda bu lensi d3200 ile kullanan başka yok.Alır almaz ilk deneyimlerimi paylaşmak istedim.Öncelikle lens- built in motor -olan modellerden değil , yani af modu için gÖvdeden motorlu bir body e ihtiyacınız var.Kullanacağım alanda af ye ihtiyacım olmadığı için bu Özelliğini ÖnemsemedimDiyaframı lensin üzerindeki değerleri oynayarak değiştiremiyoruz.Değiştirdiğimiz zaman ise f/32 ye almanızı sÖylüyor.Diyafram ayarlarını gÖvdeden dijital olarak yapabiliyorsunuz.Nedenini anlayamadım Lensin üzerinden limit-full seçimini yapabiliyorsunuz.üzerindeki değerlere gÖre min. netleme mesafesi 0.3 m , 1.0 ft(1:1).Birkaç deneme çekimi paylaşmak istedim ;Emre Bey;Bahsettiğiniz lensi ben kullanıyorum.Dslr makinalarda F22 sabitlemeniz gerekir. Eski analog makinalar için o bilezik kullanışlıdır. Mehmet KÖse'nin ilgili yazısı daha açıklayıcıdır.Bu lensi ben D3100'de kullanıyorum.Kişisel galerimde hem makro Hemde portre mevcut.Tavsiyem makro çekerken en az iki adet harici ışık kaynağı edinin.Portrede malum F2,8 var.Unutmadan FF gÖvdeye geçtiğinizde de bu lensi tam kare kullanabilirsiniz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Ocak 20, 2015 gönderildi Paylaş Ocak 20, 2015 gönderildi Nikon 105mm makro serisinin AF, AF-D ve AF-S versiyonundan sonra aynı odak noktasında "bana göre" en iyi lens bu Tokina 100mm'dir. Bu fikrimde Tokina'nın bana her zaman verdiği güvenin payı büyüktür, çünkü son 25 yılda üçüncü markalarda kalite olarak Tokina hep bir adım daha ileride idi. Bu noktada hem Sigma hem de Tamron'un son yıllardaki daha iyi performanslı lenslerini ayrı tutuyorum. Hem APS-C hem de Full Frame sensör üzerinde kullanılabilen bu model optik kalite olarak Sigma 105 ve Tamron 90mm makrodan daha iyi olarak isimlendiriliyor. 2 farklı kopyasını kullandığım bu lensi her zaman özledim. Makroda otomatik netlemeye çok az ihtiyaç oluyor, o halde bu lensi tercih etmeniz gayet doğal, ileriye dönük mantıklı bir yatırım olmuştur. Bu lensten sonra bir Nikon 105mm AF-S ihtiyacı bana göre olmaz, sadece nano kaplamanın verdiği bir tık avantajdan başka. Hayırlı olsun.Bu kare D3 + Tokina 100mm ile çekilmişti: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Emre Ayyıldız 0 Ocak 20, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Ocak 20, 2015 gönderildi Cevaplarınız için teşekkür ederim , ancak f/22 de sabitlenmiyor @dursun balAyrıca sigma em 140 dg ring flaş hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Macit NALLIHAN 14 Ocak 20, 2015 gönderildi Paylaş Ocak 20, 2015 gönderildi Üzerinde af motoru olmayan tüm lenslerde sanırım bu durum var Yani cihaz (Nikon gövde) kendi gövdesindeki motoru siz lensi M Moduna getirseniz bile kullanmaktan vaz geçmiyorElle diafram halkasını (M modunda) çevirmek için sanırım lensiin içinde AF motoru olan lens almak şart gibiBen böyle bir kanıya vardım, Bu yüzden lens alırken buna çok dikkat etmeyi düşünüyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
turkstockfotograf 83 Ocak 20, 2015 gönderildi Paylaş Ocak 20, 2015 gönderildi Üzerinde af motoru olmayan tÜm lenslerde sanırım bu durum varYani cihaz (Nikon gövde) kendi gövdesindeki motoru siz lensi M Moduna getirseniz bile kullanmaktan vaz geçmiyorElle diafram halkasını (M modunda) çevirmek için sanırım lensiin içinde AF motoru olan lens almak şart gibiBen böyle bir kanıya vardım, Bu yÜzden lens alırken buna çok dikkat etmeyi dÜşÜnÜyorum.Üzerinde af motoru olan AF-S lenslerde diyafram halkası olmuyor... 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Macit NALLIHAN 14 Ocak 20, 2015 gönderildi Paylaş Ocak 20, 2015 gönderildi Ben manzara çekerken genelde el ile netlemeye alışkın biriyimGenelde hiperfocal mesafe hesabı yaparak kareyi çekmeye çalışırım (35mm filmle makinadan kalma eski bir alışkanlık bu)Portrede AF %100 gerekiyor, elle nerde ise imkansız , çok zahmeti Manzara, gün batımı vs vs çekmek Manuel olarak çok kolay oluyor Açıkcası belki sigma yada tamron firmalarının böyle lensleri mevcut olabilirNikon haricinde bu tür firmalara sıcak bakmayan biriyim Açıkcası para verip lenslerinide almam (sigma, tamron) Sizce nasıl çözüm üretebilirim?yani eski Nikon Nikkor lensleri d300 de kullanmam imkansız mı?Sonsuza netlemez diye yorumlar okumuştum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dursun bal 44 Ocak 20, 2015 gönderildi Paylaş Ocak 20, 2015 gönderildi Üzerinde af motoru olmayan tüm lenslerde sanırım bu durum var Yani cihaz (Nikon gövde) kendi gövdesindeki motoru siz lensi M Moduna getirseniz bile kullanmaktan vaz geçmiyorElle diafram halkasını (M modunda) çevirmek için sanırım lensiin içinde AF motoru olan lens almak şart gibiBen böyle bir kanıya vardım, Bu yüzden lens alırken buna çok dikkat etmeyi düşünüyorum.Govdedeki M modu çekim modu ise bunun AF ile ilgisi yok. Üst seviye govdelerde anahtar vardır AF M/A bu anahtarı M konumuna getirirseniz manuel netleme imkanı verir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Macit NALLIHAN 14 Ocak 20, 2015 gönderildi Paylaş Ocak 20, 2015 gönderildi (düzenlendi) M modunda iken elle diafram halkasını çevirerek (f8 f11 f22 gibi) değere getirme imkanı veriyor mu?Yoksa bizim A öncelikli modda değer atamamız (f8, f11, f22 gibi) sonucunda alet gidip o değere göre diyaframı otomatik olarak kısıyor mu?Yani her ikisi farkılı durum ... Ocak 20, 2015 - Macit NALLIHAN tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Ocak 20, 2015 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 20, 2015 gönderildi Ben manzara çekerken genelde el ile netlemeye alışkın biriyimGenelde hiperfocal mesafe hesabı yaparak kareyi çekmeye çalışırım(35mm filmle makinadan kalma eski bir alışkanlık bu)Portrede AF %100 gerekiyor, elle nerde ise imkansız , çok zahmetiManzara, gün batımı vs vs çekmek Manuel olarak çok kolay oluyorAçıkcası belki sigma yada tamron firmalarının böyle lensleri mevcut olabilirNikon haricinde bu tür firmalara sıcak bakmayan biriyimAçıkcası para verip lenslerinide almam (sigma, tamron)Sizce nasıl çözüm üretebilirim?yani eski Nikon Nikkor lensleri d300 de kullanmam imkansız mı?Sonsuza netlemez diye yorumlar okumuştumSorunuza cevap olur mu bilmem ama bence bu çeviriyi bir okuyun.http://uatumen.blogspot.com.tr/2012/12/eski-lenslerin-nikon-dslr-kameranizda.html 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dursun bal 44 Ocak 20, 2015 gönderildi Paylaş Ocak 20, 2015 gönderildi Cevaplarınız için teşekkür ederim , ancak f/22 de sabitlenmiyor @dursun balAyrıca sigma em 140 dg ring flaş hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorumTırnak biraz sert. Ben makinadan çıkarıp bileziği bir kaç kez min. Max. çevirip sabitledim. Ayrıca bu lensten çok keyif alacağınızı söyleyebilirim.F22 rakamını yanlış yazmışım F32 olacak, özür dilerim.Bahsettiğiniz ring flaş konusunda Mehmet Köse daha önce tavsiye yazısı yazmıştı.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Macit NALLIHAN 14 Ocak 20, 2015 gönderildi Paylaş Ocak 20, 2015 gönderildi Ümit BeyYaızyı okuyunca AI, AI-S ve E bayonet lens bulursam direk d300 e rahatlıkla takacağımı anladım Bunları daha uygun fiyata bulacağımı tahmin ediyorum TEŞEKKÜRLER 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Ümit Alper TÜMEN 756 Ocak 20, 2015 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ocak 20, 2015 gönderildi Ümit BeyYazıyı okuyunca AI, AI-S ve E bayonet lens bulursam direk d300 e rahatlıkla takacağımı anladımBunları daha uygun fiyata bulacağımı tahmin ediyorum TEŞEKKÜRLERRica ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın