İçeriğe git

Evde toplu insan fotoğrafı


uğur beceren

Recommended Posts

Arkadaşlar eveki bir organizasyonda fotoğraf çekmek için yeni aldığım sb700 flaşı kullanmama fırsat doğdu, iç mekan çekim tecrübem fazla yok, harici flaşla birlikte tripod da kullansam mı(tripod hareketi kısıtlayacak) yoksa sadece tripodla flaşsız çeksem kararsız kaldım, pozlamayla ilgili pratik tevsiyeleriniz olursa sevinirim. Lens olarak da ya 35mm 1.8 yada 16-85 vr yi kullanmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim önerim evin içinde flaşsız, doğru pozlandırma yapabilme imkanınız varsa flaş olmadan çekin ama ışık loş ise ve enstantane süreniz yeterli değil ise flaş kullanın. Ayrıca lens olarak bence 16-85 mm daha iyi gibi. 35 mm ne kadar diğer sabit odak uzaklıklı objektiflere göre geniş açılı olsa da kalabalık fotoğraflarda yetmeyebiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Makineden flaş ayarlarına gir, "Slow Sync" ayarını seç. Evdeyken flaşı açmadan d7100'ü M moduna al, perde hızını 1/30, diyaframı f5.6'ya getir. Objektifte VR açık olmalı. ISO'yu 800'e getir, flaşsız bir çekim yap. Duvarlar, koltuklar vs.. normal aydınlık çıkıyorsa flaşı aç ve 45 derece yukarı çevir. 2-3 çekimden sonra alışırsın zaten. Arka taraf fazla aydınlıksa enstantaneyi biraz arttır, yüzler patlak çıkıyorsa insanlara fazla yakınsın ve ISO'yu biraz azalt.

Çok yakından çekmemeye çalış. D7100 ve Sb700 zaten işin çoğunu senin için halledecek.

Tabi ben bunları hap gibi bilgi olarak yazıyorum. Bunların arasında önemli detaylar var da burada bahsedecek zaman yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ertan hocanın tavsiyesi ileri seviye bence.

Ben olsam A modunda diyaframı kendim seçerim insanların durumuna göre (5.6-7). Iso 500 de, makina matrix ölçümde iseSB700 flaş otomatikmen dolgu moduna geçer, 1/60 üst sınırdaki flaş enstantanesiyle çok daha sıcak kareler elde edilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok teşekkürler gerÇekten hap gibi pratik tavsiyeler olmuş, organizasyondan öncedediklerinizi uygulayarak bir kaÇ deneme yapacağım, tripod olayına gerek yok anladığım kadarıyla.

Madem flaş var o halde sehpaya ne gerek var? Flaş ile yüksek enstantane değerlerini kullanabilirsiniz ki buna gerek bile kalmadan 1/60 ile işi bitirirsiniz. Burda ortamın kendi doğal/farklı ışık renklerini öldürmek istemediğinizde flaşı dolgu moduna (BL) alıp Çekiminizi yapabilirsiniz. Daha fazla ortam ışığı iÇin Ertan hocanın dediği gibi isoyu yükseltin, bu noktada flaşın gücünü makina otomatik olarak azaltacaktır, bu sayede ortamın ışıkları daha etkili olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben objektife dayalı bir bilgi yazayım inanın ki geniş açı lensler can kurtaracaktır. Oda içindesininiz belki duvara dayanmak zorunda kalacaksınız 16-85 belki işinizi görecektir

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.