İçeriğe git

Nikon Video


Erk@n

Recommended Posts

Arkadaşlar merhabalar. Nikon D7100 makinam var. Makinamda video oynatma kısmında dur - duraklatma seçeneklerini ayarlayamadım(bulamadım). Mesela oturma odasındaki vazoyu görüntülerken,durdurup salondaki bir görüntüye geçmek istiyorum. Duraklatmak değil,durdurmak (kaldığımız saniyeden başka görüntüyle devam etmek).. Böyle bir imkanımız varmıdır? Bilen arkadaşlardan yardımlarınızı rica ediyorum. Sağlıcakla kalmanız dileğiyle...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu bir fotoğraf makinasıdır. Aradığınız özellik video kameralarda olan bir özelliktir. Uluslararası kurallar gereği bunu fotoğraf makinasına koydukları zaman artık o bir video kamera olur ve size onu sattırmazlar. Yine bu kuraldan dolayı belli bir sürenin üzerinde video çekimi yapmaz bu makinalar.

çektiğiniz her görüntü ayrı bir dosya olarak kaydedilir. Siz bunları uygun yazılımla (mesela Adobe Premiere Pro) birleştirmek zorundasınız.

Eğer amacınız bu ise bu makina yerine bir handycam almanız daha uygun olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok teşekkür ederim Mehmet bey cevabınız iÇin...Amacım bu değildi,sadece video kısmını kurcalarken aklıma takılmıştı. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Merhaba,

Hocam dslr fotograf makınemızle çektiğimiz videoları birleştirme,kesme,işleme vb. adobe premier dısında bıldıgınız başka programlar varmı acaba?Adobe premier çok fazla kasıyor goruntuyu cok donarak oynatıyor bu pc nın gucunden kaynaklanıyormus forum sıtelerınde okudugum kadarıyla bildiginiz programları yazarmısınız...

Tesekkur ederım sagolun...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bazen Windows Movie Maker ile bile bir şeyler yapılabilir, madem bu kadar makinayı kasıyor. Ama Full HD görüntüleri işleyen bilgisayarların belli bir gücün üzerinde olması elzemdir.

Video işlemede kullanılan diğer yazılımlara örnek: IOS: Final Cut Pro, iMovie, Autodesk Smoke.

Win: Premiere Pro, Pinnacle Studio 1.....18, Nero Vision, Wondershare Video Editor, Video Pad Video Editor, Sony Vegas, Magic Video, AVI edit.

https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=video+editing+software

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam,Full hd için belli bir guc olması gerekıyor dedıgınız gibi benım de sizlere sordugum bunun baska bır programla cozumu varmı hiç mi çaresi olmaz dıye sormak istedim.

Bu programlardan birini indirir denemeye baslarım cevabınız ıcın tekrar tesekkurler...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Makinadan aldığınız full HD ham videoları oynatırken makina kasılmıyorsa bu makina ile bi şeyler editlenebilir. Bu noktada makinayı çok kasmayan daha hafif yazılımları kullanarak bu sorunu aşabilirsiniz. Premiere Pro tarzı yazılımlar türünün en iyilerinden olup bir hayli işlemci + hafıza + hdd okuma/yazma hızı gerektiren yazılımlardır. Korkarım laptop ile bu tür editlemeler yapmak pek uygun değildir. Bundan dolayı workstation tarzı güçlü pc ler kullanılıp işletim sisteminin hard diski ayrı, okunan ham video dosyasının bulunduğu hard disk ayrı, elde edilecek yeni video dosyasının yazılacağı hard diskin ayrı olduğ sistemlerden bahsediyoruz. Ama imkanlar elvermiyorsa en basiti windows movie maker ile başlanabilir. Diğer yazılımlardan sadece Pinnacle Studio 16 ile zaman zaman çalışıyorum, diğerlerini hiç denemedim. Aralarında çok az sistem ihtiyacı gerektiren yazılımlar vardır elbet, deneyenlere sormak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Premiere öncesinde kullandığım ve nispeten daha az kaynak tüketen Edius Pro'yu da deneyebilirsiniz.

Sagol ılyas kardeş edius pro programını yukledım onu da deneycem en kısa zamanda...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Adobe premier pro programı için ınternette arastırırken buldugum bu video düsük pcler için kendım daha denemedim ama galiba işe yarıyor gibi duruyor...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elinde 1080 çözünürlüklü görüntü var, önce bunları 720 ye düşüreceksin, sonra premierde işlemeyi öğrenip ardından bu kurnazlığı kullanacaksın.

Adam zaten premiere proyu tanımıyor, bu kurnazlığı nasıl anlayacak? 720 ye nasıl düşürecek?

ölme eşşeğim ölme. Bu kurnazlık sadece premiere proyu iyi tanıyan biri için geçerli, o adamın da zaten iyi bir bilgisayarı vardır muhakkak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet hocam haklisiniz denedim olmadi zaten, kullandigi makine mac hayatimda hic kullanmadim ama premier proyu dediğiniz gibi her şekilde kaldıracak kapasitede kisa film,klip cekiyormus blogundan edindiğim bilgi kadarıyla daha iyi bir pc edinene kadar 640-480p çekip isliycem videolari o büyüklükte kaldiriyor hem bu şekilde de öğrenmiş olurum.

Hocam yeri gelmişken calistigim kanalda bant kayit mutfak programları Canon 5d mark 3 ile cekiliyor,biraz bilimsel bir soru olacak ama programlarda makineler araliksiz 6-7 saat acik kaliyor bazende sabah sekiz aksam sekize kadar acik kaliyor mark 3 ff bir makine son teknolojik bir yapiya sahip mark 3 ile yapilan saatlerce cekimi d7000 makine ile de yapabilirmiyiz,Nikonun da Canon dan dayaniklilik konusunda asagi kalir yani varmi?

Çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dayanıklılık testleri yapabilecek teknik bilgi, ekipman ve laboratuvarı olan kuruluşların sonuçlarına inanmak lazım. Benim, senin, isminin sonuna photography yazmış her kişinin yorumları bilimsellikten uzak olur.

Türk TV kanallarında yada bu kanallara içerik üreten özel-tüzel kuruluşlarda Canon 5D serisinin kullanılmasının yegane sebebi maliyettir. Aynı işi standart broadcasting ekipmanlarıyla yapmak istediklerinde tahminen 8-10 katı bir rakam ödemek zorundalar. Yani 2 farklı lens bir 5D gövdenin maliyeti ile tek lensli pro bir video cameranın maliyeti arasında uçurumlar var. Ama gören göz kalite düşüklüğünü, basitliğini hemen farkediyor. Mesela TRT'deki şu kızların bir eve toplanıp ev işi öğrettikleri programa bakın. Memleketim Adapazarı'nın Serdivan-Kazımpaşa hattındaki bir köyde çekiyorlar. Canon DSLR ve GoPro'nun monte edildiği Dji ile çekilen bu görüntüler kaliteli bir tv alıcısına sahip izleyicileri kandıramıyor maalesef. özellikle o hanım kızlarımızın yüzlerine uygulanan amatör rötuş o kadar çirkin ve dikkat çekici ki bir TRT'den bunu beklemiyorsunuz.

Dediğim gibi, hangisi daha iyidir, daha dayanıklıdır bilemem. Canon video çekiminde tercih ediliyorsa demek ki istenen kıstaslara uyuyor, ama ne zamanda ne kadar aşınıp zarar görüyor bunu ben bilemem. Sadece zarar görmüyor demem, bana göre kesinlikle ömründen eksilme oluyor.

Ertan hoca, Panasonic'in 2 modelinin (ki bu modeller video konusunda çok ama çok iyiler) sensörünün özel bir tekniğe sahip olduğunu, bundan dolayı zarar görmeyeceğini yazmıştı. 1980'li yıllardan bilirim ki kaliteli video recorder'lar ve video cameralar Panasonic'ten çıkıyor, demek ki adamlar burda da tecrübelerini konuşturmuşlar. Demek ki sensörde bir hassasiyet kaybı, yeterince ışık yakalayamama gibi ömürle ilgili sıkıntılar oluyor ki adamlar buna bir tedbir alma ihtiyacı duymuşlar. E sonuçta sensördeki ışık yakalayıcılar birer foto diyot, diyotların da bir ömrü olduğunu hepimiz biliyoruz, öyle değil mi?

Ha bu arada, yaşadığım ülkede 3-4 tv stüdyosu görme imkanım olmuştu, hiçbirinde böyle DSLR ile çekim yapılmıyordu. Dahasını söyliyeyim, çalıştığınız makinada timing code özelliği yoksa o kameradan gelen görüntüleri bile kabul etmeyen tv kanalları var burada. Hal böyle olunca DSLR görüntülerinin hiç şansı olmuyor ciddi yapımlar için. Belki sadece haber amaçlı dışarıdan gönderilen görüntüler için bu kıstas uygulanmıyordur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Anladım hocam cevabımı aldım sagolun.

Hocam,bizim kanalda sony broadcasting sistemi var daha yeni yaptılar,Ama bazı programları mark 3 ile çekmek istediler program ekibi yaklasık 100 veya 120 bin euro da masraf yaptılar mark 3 un butun setlerini aldılar yani ayrı ayrı 3 adet objektıfleriyle birlikte dısarıda cekım yapmak için aktuel butun setlerini de aldılar.

Bir nevi kanal yeni bir format ile gurme kanalı olunca biraz degısıklık yapmak istediler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.