ismail tozan 20 Oluşturuldu: Şubat 10, 2015 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 10, 2015 Merhaba Arkadaşlar,D7100 makinamı fx bir cihaz ile (D600 yada D610 ile) değiştirmek istiyorum.bu değişimi özellikle iso performansı,makro çekimler ve manzara çekimleri için düşünüyorum.Bu noktada webde yaptığım araştırmalarda d600 ile d610 arasında bariz farklar göremedim.Sizler ne dersiniz ? Geçmeme değermi? Hangisine? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Şubat 10, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 10, 2015 gönderildi D610 modeli D600 ' de yaşanan tozlanma vs gibi sorunlar nedeniyle piyasaya çıkmış bir gövde. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ismail tozan 20 Şubat 10, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 10, 2015 gönderildi D610 modeli D600 ' de yaşanan tozlanma vs gibi sorunlar nedeniyle piyasaya çıkmış bir gövde.Tek farkı bumudur? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Şubat 10, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 10, 2015 gönderildi Bildiğim kadarıyla tek fark bu. Yani D600 perde mekanizması anlamında biraz sorunlu ; sorunlu derken mekanizma üzerindeki kaplama / boya parçaları zamanla sensör üzerinde iz bırakıyor. Nikonrumors sitesinde bazı D600 gövdelerin Nikon tarafından D610 ile değiştirildiğide yazıyor. Zaten Nikonun D600 ile ilgili olarak bir servis çağrısıda mevcut. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ismail tozan 20 Şubat 10, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 10, 2015 gönderildi Bildiğim kadarıyla tek fark bu. Yani D600 perde mekanizması anlamında biraz sorunlu ; sorunlu derken mekanizma üzerindeki kaplama / boya parçaları zamanla sensör üzerinde iz bırakıyor. Nikonrumors sitesinde bazı D600 gövdelerin Nikon tarafından D610 ile değiştirildiğide yazıyor. Zaten Nikonun D600 ile ilgili olarak bir servis çağrısıda mevcut.Gönülden Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih__ 19 Şubat 10, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 10, 2015 gönderildi İsmail bey, Geçmeye degermi demişsiniz, bence D7100 iso performansı bakımından çok çok iyi olması lazım ben d7000 kullanıyorum iso performansı gerçekten mükemmel d7100 de d7000'den iso performansı olarak 1 veya 2 kademe daha ıyıdır diye dusunuyorum. Sitenizde ki fotograflara baktım makro ve manzara çekimlerinde d71000 ve d5100 ile muhteşem fotograflar çekmissiniz.Sitede yine böyle bır konuda dx(d7000) govdeden fx govdeye geçmeye degermi dıye sorulmuştu.Mehmet Köse hoca'nın yorumu Fx gövde ile çekipte dx govde yanı d7000 ile cekemedgınız hangi fotograf var ki ff bır govdeye gecmek ıstıyorsunuz diyerek bana gore mantıklı guzel bır yorumla sorunun yanıtını vermişti. Son olarak benim dusuncem amator olarak ugrasıyorsak d7100 gıbı cok ıyı bır makınden ff bır govdeye geçmem.Objektıf eksıgınız varmı bılmıyorum ama ben olsam aradakı farka verecegım parayla almak ıstedıgım objektıfı alırdım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ismail tozan 20 Şubat 11, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 11, 2015 gönderildi İsmail bey, Geçmeye degermi demişsiniz, bence D7100 iso performansı bakımından çok çok iyi olması lazım ben d7000 kullanıyorum iso performansı gerçekten mükemmel d7100 de d7000'den iso performansı olarak 1 veya 2 kademe daha ıyıdır diye dusunuyorum. Sitenizde ki fotograflara baktım makro ve manzara çekimlerinde d71000 ve d5100 ile muhteşem fotograflar çekmissiniz.Sitede yine böyle bır konuda dx(d7000) govdeden fx govdeye geçmeye degermi dıye sorulmuştu.Mehmet Köse hoca'nın yorumu Fx gövde ile çekipte dx govde yanı d7000 ile cekemedgınız hangi fotograf var ki ff bır govdeye gecmek ıstıyorsunuz diyerek bana gore mantıklı guzel bır yorumla sorunun yanıtını vermişti. Son olarak benim dusuncem amator olarak ugrasıyorsak d7100 gıbı cok ıyı bır makınden ff bır govdeye geçmem.Objektıf eksıgınız varmı bılmıyorum ama ben olsam aradakı farka verecegım parayla almak ıstedıgım objektıfı alırdım.Aslında size katılmam gerekiyor sanırım. bu işin sonu yok. bi yerde dur demek gerek.Sanırım önerinize katılıp lens eksiğimi tamamlayacağım. Teşekkürler. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Şubat 11, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 11, 2015 gönderildi Bu bir süreliğine sizi frenleyecektir. Öyle yada bÖyle bir FF alacaksınız nasılsa. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Macit NALLIHAN 14 Şubat 11, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 11, 2015 gönderildi Insanlar sanırım 3-5 sene aynı makinayı kullanmaktan sıkılıyorlar Ben 20 sene aynı makinayı kullandım Gerçi 35mm flimli makina idiIlford gibi kaliteli filmler 20 tl olunca mecburen dslr ye geçmek zorunlu olduD300 aldım .15 -20 yıl beni götürürmü bilemem Götürürse beraberliğimiz o tetkleyene kadar sürerEn az 10-15 sene kullanırım diye düşünüyorumBir alış veriş merkezinde geçen d7100 ü incelemiştim Makinanın denklanşör sesi 35mm slr makinalara çok yakındı Yandaki d7000 değildi, bana bu nokta ilginç geldi Açıkcası bence makina alırken en önemli özellik bu olmalı Yani deklanşöre başlarken o tadı almanız lazım Ticari olarak gelir elde ediyorsanız d3s, d4s gibi Pro makinaları almak gerekirEkmek teknesi için en iyisi ile en iyi hizmeti vermek gerekir.Para bu durumda ikinci plana itilebilirŞak-şuk perde sesi gelen aleti 1-2 sene kullanınca insan istesede fotoğraf çekmekten soğurBen biraz böyle düşünüyorum. Doğru-yanlış mı bilemiyorum Saygılar 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Şubat 11, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 11, 2015 gönderildi Makro ve manzara için D7100 gerçekten en iyi gövdelerden biri. D610, D750 gibi gövdelerle bir durak avantaj elde edersin ama biraz daha büyük ve pahalı lensleri göre alman lazm, ayrıca D610 durumunda odak sistemi de biraz geriye gidecek.D7100'den sonra alınacak makine D800 ve üzeri olur. Onları alabilene kadar kaliteli FX lens al derim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Şubat 11, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 11, 2015 gönderildi D7100'den sonra FF'e geçişi gerektirecek çekim şartları nelerdir? Yani hangi sahne şartları vardır ki FF ile daha iyi sonuç alırız?Şimdi herşeyden önce daha büyük sensör daha fazla ışık yakalama kabiliyeti demektir. Bu da, daha düşük ışık şartlarında daha iyi sonuç, yani ışık az olduğu halde detaylarda daha az kayıp, aynı şekilde iso performansı olarak daha iyi sonuçlar demektir.Şimdi, siz kuş fotoğrafçılığı gibi tele lensler gerektiren işler yapıyorsanız elinizdeki gövde şu anda Nikon cephesinde bu kulvarda en güncel gövde olarak tek seçenektir. çünkü, FF'e geçiş yaparsanız 1,5'luk çarpan faktöründen yoksun kalacaksınız. Bu kez çok daha pahalı tele lenslere para yatırmak zorunda kalacaksınız. Ha diyeceksiniz ki kendim sonradan crop yaparım, yani bir 36mp'lik D800 için bile bir yere kadar bu kabul edilebiliyor, yani her zaman şansınız yaver gitmeyebilir.Eğer yaklaştırma faktörü sizin işlerinizde çok fazla gereklilik arzetmiyorsa bu kez FF için sizin beklentilerinizi değerlendirmek gerek: örneğin sahne sanatlarını fotoğraflıyorsanız orada flaş kullanmanız genelde mümkün değildir, yasaktır. Burada gövdenin ışık duyarlılığı, iso performansı ve tabii ki en önemlisi lensinizin performansı devreye girer. Tiyatro ve dans sanatlarında uzun süredir çekimler yapmaktayım, 70-200mm F2,8 Nano ile çalışmanın yanında ikinci bir gövde ile 85mm F1,4 Nano ile de çalışmanın kolaylığını belirtmeye gerek yok. Aynı işte D300 ve D300s modellerini de kullandım ama sonuçlar bir FF gövde gibi olamadı hiçbir zaman. çünkü iso performansı kıyaslanamaz bile.Sadece ışık/iso kabiliyeti mi? Tabii ki hayır. Aynı kareyi aynı ışık şartları altında aynı konumda, aynı odak noktasında çekseniz bile FF gövdenin verdiği derinlik, büyük baskılardaki sonuçları, en uçtaki (siyah ve beyaz) renklerdeki detay kabiliyeti kesinlikle daha iyi. Belki bir D7100 bu konuda da çok başarılıdır, inceleme-deneme fırsatım olmadı, ama genel kanı olarak bu fikir hep var ki FF gövdeler daha başarılı.Sanırım bir D7100'den sonraki FF gövde en azından bir D610 olmalı, hatta mümkünse bir D750 olmalı, çünkü D7100 yeterince güncel bir model. D600 teknik detayda gerçekte D610'dan eksiği olmayan, ama vurun abalıya misali herkesin dövdüğü, perde mekanizmasındaki boya/kaplamanın ilk bilmem kaç binde soyulup dökülmesinden dolayı adı karalanmış, (aslında iki kez temizlik yeterli geliyormuş) hatta öngörülen şartlar oluşmuşsa Nikon servisler tarafından perde mekanizması D610'da kullanılan perde mekanizmasıyla ücretsiz değiştirilen bir gövde. Bir kaç yıl öncesine kadar FF gövde alabilmek için hatrı sayılır rakamları ödemek gerekiyordu. Şimdilerde D600 gibi modellerle fiyatlar daha ödenebilir seviyelere düştü. Şu anda FF gövde kullanan insanların sayısı eskiye oranla oldukça yüksek. İşte tam bu noktada sizi bekleyen ikinci bir tümsek daha var ki bana göre en önemlisi budur, FF sensörü doyurabilecek geçirgenliğe sahip bir lens. Bunun hesabını iyi yapıp ona göre geçiş planı hazırlamanızda fayda var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ismail tozan 20 Şubat 11, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 11, 2015 gönderildi D7100'den sonra FF'e geçişi gerektirecek çekim şartları nelerdir? Yani hangi sahne şartları vardır ki FF ile daha iyi sonuç alırız?Şimdi herşeyden önce daha büyük sensör daha fazla ışık yakalama kabiliyeti demektir. Bu da, daha düşük ışık şartlarında daha iyi sonuç, yani ışık az olduğu halde detaylarda daha az kayıp, aynı şekilde iso performansı olarak daha iyi sonuçlar demektir.Şimdi, siz kuş fotoğrafçılığı gibi tele lensler gerektiren işler yapıyorsanız elinizdeki gövde şu anda Nikon cephesinde bu kulvarda en güncel gövde olarak tek seçenektir. çünkü, FF'e geçiş yaparsanız 1,5'luk çarpan faktöründen yoksun kalacaksınız. Bu kez çok daha pahalı tele lenslere para yatırmak zorunda kalacaksınız. Ha diyeceksiniz ki kendim sonradan crop yaparım, yani bir 36mp'lik D800 için bile bir yere kadar bu kabul edilebiliyor, yani her zaman şansınız yaver gitmeyebilir.Eğer yaklaştırma faktörü sizin işlerinizde çok fazla gereklilik arzetmiyorsa bu kez FF için sizin beklentilerinizi değerlendirmek gerek: örneğin sahne sanatlarını fotoğraflıyorsanız orada flaş kullanmanız genelde mümkün değildir, yasaktır. Burada gövdenin ışık duyarlılığı, iso performansı ve tabii ki en önemlisi lensinizin performansı devreye girer. Tiyatro ve dans sanatlarında uzun süredir çekimler yapmaktayım, 70-200mm F2,8 Nano ile çalışmanın yanında ikinci bir gövde ile 85mm F1,4 Nano ile de çalışmanın kolaylığını belirtmeye gerek yok. Aynı işte D300 ve D300s modellerini de kullandım ama sonuçlar bir FF gövde gibi olamadı hiçbir zaman. çünkü iso performansı kıyaslanamaz bile.Sadece ışık/iso kabiliyeti mi? Tabii ki hayır. Aynı kareyi aynı ışık şartları altında aynı konumda, aynı odak noktasında çekseniz bile FF gövdenin verdiği derinlik, büyük baskılardaki sonuçları, en uçtaki (siyah ve beyaz) renklerdeki detay kabiliyeti kesinlikle daha iyi. Belki bir D7100 bu konuda da çok başarılıdır, inceleme-deneme fırsatım olmadı, ama genel kanı olarak bu fikir hep var ki FF gövdeler daha başarılı.Sanırım bir D7100'den sonraki FF gövde en azından bir D610 olmalı, hatta mümkünse bir D750 olmalı, çünkü D7100 yeterince güncel bir model. D600 teknik detayda gerçekte D610'dan eksiği olmayan, ama vurun abalıya misali herkesin dövdüğü, perde mekanizmasındaki boya/kaplamanın ilk bilmem kaç binde soyulup dökülmesinden dolayı adı karalanmış, (aslında iki kez temizlik yeterli geliyormuş) hatta öngörülen şartlar oluşmuşsa Nikon servisler tarafından perde mekanizması D610'da kullanılan perde mekanizmasıyla ücretsiz değiştirilen bir gövde. Bir kaç yıl öncesine kadar FF gövde alabilmek için hatrı sayılır rakamları ödemek gerekiyordu. Şimdilerde D600 gibi modellerle fiyatlar daha ödenebilir seviyelere düştü. Şu anda FF gövde kullanan insanların sayısı eskiye oranla oldukça yüksek. İşte tam bu noktada sizi bekleyen ikinci bir tümsek daha var ki bana göre en önemlisi budur, FF sensörü doyurabilecek geçirgenliğe sahip bir lens. Bunun hesabını iyi yapıp ona göre geçiş planı hazırlamanızda fayda var.çok teşekkür ederim doyurucu cevabınız için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fikret Yaman 1 Haziran 8, 2015 gönderildi Paylaş Haziran 8, 2015 gönderildi Selamlar arkadaşlar. Canon 70D makinemden D610'a geçmeyi düşünüyorum ama, 70D nin Focus Screen'i değişmiyor sabit. D610'un Focus Screen'i değişebiliyor mu ? Ve ne kolaylıkta değişiyor ? bir de aşağıdaki linkteki sonuçlar gerçeği yansıtıyor olabilir mi ? ISO 400'de bile tam boyuta getirince ISO performansı düşük. http://www.imaging-resource.com/PRODS/nikon-p610/nikon-p610A7.HTMaşağıdaki linkte açılan sayfanın sonunda da karşılaştırma fotoğrafları var. 6D ile D600 arasında ISO 1600 ve ISO 3200 karşılaştırması bu derece farklı sonuç verebilir mi ?http://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-6d/canon-6dA.HTMçift Kart Slotu, Flaşı, 39 AF noktası gibi nedenlerden dolayı 610 a geçmek istiyorum ama bu ISO farklılığı gerçeği yansıtıyor mudur ? bana biraz Yanlı sonuçlarmış gibi geldi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
myasar 53 Haziran 8, 2015 gönderildi Paylaş Haziran 8, 2015 gönderildi Selamlar arkadaşlar. Canon 70D makinemden D610'a geçmeyi düşünüyorum ama, 70D nin Focus Screen'i değişmiyor sabit. D610'un Focus Screen'i değişebiliyor mu ? Ve ne kolaylıkta değişiyor ? bir de aşağıdaki linkteki sonuçlar gerçeği yansıtıyor olabilir mi ? ISO 400'de bile tam boyuta getirince ISO performansı düşük.http://www.imaging-r...ikon-p610A7.HTMaşağıdaki linkte açılan sayfanın sonunda da karşılaştırma fotoğrafları var. 6D ile D600 arasında ISO 1600 ve ISO 3200 karşılaştırması bu derece farklı sonuç verebilir mi ?http://www.imaging-r...d/canon-6dA.HTMçift Kart Slotu, Flaşı, 39 AF noktası gibi nedenlerden dolayı 610 a geçmek istiyorum ama bu ISO farklılığı gerçeği yansıtıyor mudur ? bana biraz Yanlı sonuçlarmış gibi geldi.İlk linlteki makine coolpix serisi, yani başka bir makine. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fikret Yaman 1 Haziran 8, 2015 gönderildi Paylaş Haziran 8, 2015 gönderildi Evet P610 serisi. Siz söyleyince farkettim teşekkür ederim.. Ya öbür link hakkındaki durum ? ISO 1600 ve ISO 3200 konusundaki durum ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Haziran 8, 2015 gönderildi Paylaş Haziran 8, 2015 gönderildi Evet P610 serisi. Siz söyleyince farkettim teşekkür ederim.. Ya öbür link hakkındaki durum ? ISO 1600 ve ISO 3200 konusundaki durum ?Canon 6D D600 den iso bakımında iyiymiş. D610 da ikisinden de iyiymiş. Benim genelde okuduğum mevzu bu idi.Ancak bunlar tam kare gövdeler. iso performansları son derece tatminkardır. APSc den tam kareye geçipde iso konusunda sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fikret Yaman 1 Haziran 8, 2015 gönderildi Paylaş Haziran 8, 2015 gönderildi Gökhan bey teşekkür ederim. Bu bilginiz karar verme noktasında kolaylık sağlayacak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın