İçeriğe git

D90 Aldım Şimdi eve stüdyo kurmak için ekipman


Derya

Recommended Posts

Merhaba öncelikle yazacak zaman ayırcak emek verecek herkese teşekkür ediyorum.

D90 kullanılıyorum yapmak istediğim arkadaşlarımın üzerinde internet sitesinde yayınlanacak elbiseleri çekmek.

Paraflash setlere baktım uzun bir zamandır da araştırıyorum görüştüğüm insanlar 600 lük bir set işini görecektir diyorlar.

Yanlış bir şey yapmak istemiyorum ilk aldığım malzemeler beni uzun süre götürsün istiyorum bu yüzden sizlere danışmak istedim.

Aşağıdaki gibi resimler çekebilmemek olanak sağlayacak paraflash modelleri ile tecrübelerinizden yararlanmamı sağlarsanız çok sevinirim.

İyi forumlar..

b_65d6b996-982f-45b2-8a0a-c8dd5d8e5a3a.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 adet arka fonu aydınlamak için en az 300 watt saniye paraflaş üzerine arka fon için özel yansıtıcı.

2 adet ön sağ-sol için en az 300 watt saniye paraflaş, üzerine 60*90cm gibi softbox.

Tercihe göre (işin cafcafını artırmak amacıyla) bir adet en az 300 watt saniye paraflaş; orta üst konumdan beauty dish ile.

Bunlara ister kablolu ister kablosuz tetikleyici elemanlar (genelde paraflaşların üzerine slave üniteleri vardır, daha kararlı bir çalışma isterseniz her birine tetikleyici bağlayabilirsiniz).

Vinyl arka fon kağıttan daha uzun süreli kullanılabilir.

Ve en önemlisi bunları kullanabilmeyi öğrenmek, sanırım bir bilenden kurs almak en mantıklısı. çünkü uzaktan görüldüğü gibi basit/kolay bir iş değil. Tabii bunları yazarken fotoğrafçılıktaki seviyenizi bilmeden yazdığımı unutmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mehmet bey çok güzel anlatmış. Ama naçizane bir tavsiyem olacak. Sağ saol paraflashlar için softbox önermiş ama onun yerine şemsiye kullansanız bence daha iyi olur. Softbox belli bir alana kadar ışığı verebiliyor. Siz ürün çekimi yapacağınız için şemsiye softboxtan daha fazla alan aydınlatır. Benim görüşüm bu şekilde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ÜrÜn çekiminde en yumuşak (diffÜze edilmiş) ışığı kullanmak en iyi sonuçları almamıza yardımcı olur. Şemsiye ister beyaz, ister gÜmÜş yansıtmalı olsun daha sert ışık verir, bunu ÜrÜnde tercih etmeyiz. Ayrıca softbox ile ışık daha çok bizim yönlendirmemizdedir, beyaz şemsiyede daha fazla dağılma yaşanıp diğer alanlardan yansıma derdi çıkar. 50 watt saniye daha yÜksek gÜçlÜ flaş alıp softbox ile kullanmak daha mantıklı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mehmet bey zaman ayirdiginiz icin tesekkur ederim.Yakın yerlerde yasiyormusuz bu arada.

Yarin hayyam dan 600 luk bir paraflas set almayi dusunuyorum. (cin mali )

Sizin tavsiyeniz ile o halde bir tane ışık ve softbox daha almaliyim.tavsiyelerinizi not aliyorum oradada buna dikkat ederek ve sorarak alicam. Kisa zaman sonra cekim yaptiktan sonra paylasirim resimler konusundada fikirlerinizle yanimda olursaniz mutlu olurum.

600 luk bir seti 1500 tl gibi bir fiyata alicam sanirim. Hayyamda onerdiginiz durust alisveris yapilabilecek bir esnaf taniyormusunuz. Vinlly arka fon aliexpress de var ancak tr goremedim.

Hayyamda varmi onada bakicam.

(telefondan yazdim hatalar olmustur ozur dilerim)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Memleketim Adapazarı ama kendim Hollanda'da yaşıyorum. TR'deki fiyatlar ve ürün markaları konusunda bir şey diyemem. TR'de yaşayan arkadaşlar daha iyi bilirler. Ben sadece işin teknik yönünde bir şeyler yazabilirim. Bu arada çin malı 600 w/s bir paraflaş sanırım bilindik markaların 300 w/s paraflaşlarına eşdeğer olur. çünkü o ürünlere ben çok güvenmiyorum. Ayrıca 3 modeli aynı anda çekebilmek için bile 600 W çok da gerekli değil, dediğim gibi 300-400 W bile yeter, yeterki setup'a hakim olun. Ben studyomda 2 adet 400 W ön, 2 adet 300 W fon için kullanıyorum ve güçlerini %70 lerde kullanırım, daha yükseğine ihtiyaç olmaz. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlginiz icin cok tesekkur ederim. O gun visco markasini sectim ve 400 luk aldim semsiye reflektor aldim. Simdi kurduktan sonra ornek resimler ile birlik de bir konu daha acarak nasil cekmem gerektigi konusunda yardim rica edicem sizlerden tekrar tesekkur ederim.

( telefondan yazdim)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlginiz icin cok tesekkur ederim. O gun visco markasini sectim ve 400 luk aldim semsiye reflektor aldim. Simdi kurduktan sonra ornek resimler ile birlik de bir konu daha acarak nasil cekmem gerektigi konusunda yardim rica edicem sizlerden tekrar tesekkur ederim.

( telefondan yazdim)

Nasıl çekmeniz gerektiği konusunda yardım mı?

Bu konuda bir bilenden uygulamalı eğitim almalısınız. Resim olarak isimlendirdiğinize göre bu meslek/hobide pek bilginiz yok. Dolayısıyla bu işi buradan alacağınız yemek tarifi mantığıyla halletmeniz imkansız.

Eğer bu iş böyle olsaydı ben de günün en son teknoloji ürünü çelik tencere setini satın alır, sonra bu işin uzmanı annelerden yemeğin tarifini alıp pişirebilirim, öyle mi? Siz de biliyorsunuz ki asla onların basit tencerelerle bile elde ettikleri sonuçları/lezzetleri bulmak imkansız.

Kusura bakmayın, gerçekleri yazdım, belki bana gücenebilirsiniz, ama ileride hak vereceğinize eminim; bu meslek bu kadar basit değil.

Siz kendi kendinize denemelere başlayın, sonra işin önemini kavrayıp bir ustadan uygulamalı olarak yardım almayı zaten kendiniz isteyeceksiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Scott keleby mi ne onun bir kitabı var dijital fotoğrafçıların el kitabı diye 4 cilt sudutyo ile ilgili bir çok bilgi var ama bir bilene danışın forumda fatih Mecit öztürk var istanbulda kendisi size yardımcı olabilir boş vakti varsa.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Mehmet bey gerçekler konusunda uyarılarda bulunduğunuz için teşekkür ederim.Bir profesyonell ile çalışmak yada ona maaşını vererek ileride bu şekilde çalışmayı düşünüyorum.Ancak başlangıç aşamasında böyle bir şansım yok

Bu nedenle parmaklarımı yiyecek bir yemek değil, karnımı doyuracak bir yemek yapma çabasındayım. Başarmak zorundayım.

Bende bulabilirsem sadece stüdyo çekimi ile ilgili kısa da olsa bir eğitim almak istiyorum.

Zülfü bey kitaplar ile ilgili araştırma yapıyordum önerinizi dikkatle inceleyeceğim.Fatih beyi ayırarak konuşmak istiyorum.

Hayyam'a gittikten sonra ve oradakilerini gördükten sonra açıkçası bu sektördeki kimseye güvenim kalmadı 100 kişi ile konuştuysam içlerinden sadece 1 iyi niyetli insan ile karşılaştım.Nedendir bilmiyorum ancak yardımcı olmak pek istemiyorlar.

Yeni konum burada yardımlarınızı desteklerinizi orada da beklerim.

http://www.nikonturk.com/konu/2532-studyom-da-ilk-cekimlerimyonlendirin-lutfen/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.