İçeriğe git

Sizler hangisini kullanıyorsunuz?


Erk@n

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar.

Yaz - kış mevsim ayırt etmeden fotoğraflarımızı çekiyoruz,peki bu fotoğrafları hangi monitörlerde işliyoruz? Fotoğrafcılık ile uğraşanların ekipmanlarına verdiği değer kadar monitörlere de değer veriliyor mu acaba? Tüplü bir monitörüm var(eski),artık bir led monitör almanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Sizce nasıl bir şey olmalı,hangi özelliğini ön planda tutarak monitör almalıyız? Fotoğrafcılar için monitör seçimi nasıl olmalı(kontrast değeri,tepkime süresi,ekran boyutu vs..)? Yardımlarınız dokunursa çok sevinirim,sağlıcakla kalmanız dileğiyle...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dell UltraSharp U2713H tavsiye ederim...Bu işten para kazanıyorsan IPS şart..Ben hobi olarak gördüğüm için diz üstü bilgisayarımda işliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben de U2713H ile birlikte Asus PA279Q'yi de değerlendirmenizi öneririm. Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Hakkında bir inceleme yazısı yazmıştım.

http://www.gujjarphoto.com/asus-pa279q-monitor-incelemesi/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

genelde dizüstü PC de yapıyorum. keşke bütçe olsa bir macbook alsak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çözünürlüğün 1920x1200 olmasına dikkat edin. Ekran büyüklüğü 24 ve üzeri olabilir.

Tepkime süresi oyun amaÇlı olmayacağı iÇin 4-8 ms arası olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ekranın IPS olanı tercih edin.Monitörlerin doğal kontras oranı 700:1 ile 1000:1 arası olmasına dikkat edin.Piyasada dijital olarak çoğaltılmış rakamlarla sunuyorlar, 80,000:1 - 100,000:1 veya milyon bazında gibi.

Seçeceğiniz monitörler arasında diğer kıstasları aynı olup piksel aralığı düşük olanı tercih edin,0,22-0,24-0,25 mm gibi.

Marka olarak dell,nec,asus olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Monitörün markasından ziyade içinde kullanılan panelleri mercek altına alın. Bu noktada Adobe RGB'de hangi yüzdede renk gaması sunabildiğine dikkat edin. IPS zaten artık söylemeye gerek olmayan bir zorunluluk. LED ışıklandırmaların hepsi aynı kalitede beyaz dengesi sunamıyor. Sadece bir kaç markanın LED elemanları şu an için yeterli, piyasadaki 10 led ışıklandırmalı panelden 9'u beyaz dengesindeki renk specturumu olarak maalesef berbat. Hiç ummadığınız bir Asus markasında bazen NEC markasının kullandığı panel kullanılıp diğer Dell, Eizo gibi büyük oğlanlardan daha iyi performans alınabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.