İçeriğe git

Nikkor 55-200mm yada Tamron 70-300mm ?


Recommended Posts

Hep demişler ucuzun illeti pahalının hikmeti diye. Her zaman geçerli değil tabiki ama her çıkan yeni modelde bir alt modeli geliştiriyorlar dolayısıyla fiyatının iki katı olması hem vr yüzünden hemde bir üst modeli olması yüzünden. Ben derim ki almış olmak için alma az daha biriktirip öyle al

Teşekkürler ilgine 😊 arada büyük fark olunca insan bilemiyor tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

@ertan öztürk. 55 200 vr olmayan versiyon şu anda teknosa da 399 lira. En ucuzda orada. Hatta şöyle diyim ömer hayyamda girmedik dükkan bırakmadım. Onlar bile teknosa fiyatının altına düşemediler. Sanırım şu anda kampanya var bu lenste. O yüzden alsam mı diye sormaktayın. Vr li 55 200 ise f değeri olarak 0.5 daha düşük üstelik. Ömer hayyam da 800 ila 90p lira civarında değişim gösteriyor.

@mehmetköse gerçekten bilgilendirmeleriniz, ilginiz çok harika. Çok teşekkürler. Heöen üstte fiyatları ve bu fiystları nereden aldığımı yazdım. Gerçekten baya fark varmış Sizin bulunduğunuz yer ile arasında.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Merhaba...Benimde size acizane tavsiyem Tokina 50-135 f/2.8.Bulunması zordur,ve dx formatta bana göre fiyat ve kalite endeksini baz alırsak karşılığı yoktur.Sahibinden com da uzunca bir aradan sonra bir ilan gördüm(1300 tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam) ve o yüzdenpaylaşmak istedim..Bu tarz aralığa ihtiyacı olan fotograf sevdalılarına 35 senelik tecrübemle tavsiye ediyorum.(Şahsen kullandığım bir lenstir.)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Benim naçizane tavsiyem Nikkor 70-300 F/4.5-5.6G VR. Vibration Reduction olduğu için değil, optik olarak daha başarılı olduğu için. Şunu da göz önünde bulundurun 50mm ile çektiğiniz portreyi 55-200 yada 70-300 ile de çekersiniz elbette ama Nikkor 50mm F/1.8D kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim, nereydese mutevazı D90'ımın üzerinden hiç çıkarmadığım bir objektiftir. 55-200'ün f/4-5.6 diyafram ile 50mm f/1.8'in alan derinliğine sahip olması mümkün değil (çünkü max. diyafram açıklığı f/4) -- 50mm f/1.8'i F:2.8'de kullanarak çekeceğiniz portreler son derece profesyonelce olacaktır. Bir fotoğrafcının hangi gövdeyi kullanıyor olursa olsun en önemli araçları her zaman prime lenslerdir. Acemiyken benim için de zoom lensler çok önemliydi. Prime lens'in farkını ve yeteneklerinize katkısını ancak zamanla anlayabilirasiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.