Mahmut Ali Demirkan 4 Oluşturuldu: Şubat 27, 2015 Paylaş Oluşturuldu: Şubat 27, 2015 Herkese merhabalar. Ben Ali. Isparta'dan aranıza katıldım. Yeni çektiğim gezi fotoğrafıyla ilgili bir sorunum var.. Canon G11 makinamla çektiğim fotoğraflarımı bilgisayarıma kaydettim. Kaydetikten sonra bir süre PS ve Bridge ile fotoğraflarıma göz attım. Daha sonra fotoğraflarıma tekrar göz attığımda sonuçlar aşağıdaki gibiydi. Şimdi ilk başta yani çekim sırasında hiçbir sorun yoktu. Hatırladığım kadarıyla bilgisayara ilk kaydettiğimde de sorun yoktu. Daha sonra PS ile bridge le tekrar göz atınca böyle renklerin oluştuğunu gördüm. Acaba yanlışlıkla PS de ya da Bridge'de bazı ayarlarımı kurcaladım da mı bozuldu renkler ve ne yaptımda böyle oldu anlayamadım? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Şubat 27, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 27, 2015 gönderildi peki en son çektiğin fotoğrafta aynı sorun var mı ve başka bilgisayarda açınca aynı mı diskte sorun olabilir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Şubat 27, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 27, 2015 gönderildi Bu sorun kayıt alanından ve kaydetme sırasında oluşan dosya kopyalama, muhafaza etme sorunudur. Harddiskiniz hasta olabilir, bad sector olabilir, hafıza kartınız sıkıntılı olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kemal Öztürk Turkoy 1.320 Şubat 27, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 27, 2015 gönderildi Mehmet beyin dediği gibi bu taşımada veya kopyalamada olan bir sorundur dosyalar zarar görerek alınmış taşınmış. Yani kopyalama sırasında veya yeniden düzenleyip kaydetme sırasında zarar görmüşler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mahmut Ali Demirkan 4 Şubat 28, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 28, 2015 gönderildi Anladım çok teşekkür ederim. Taşımadan önce problem yoktu.Başka bilgisayarda da açtım ve sorun yine aynı. Maalesef dosyalar zarar görmüş. Aslında harici hdd yi ve bilgisayar harddiskimi de ve sd kartıda yeni almıştım. İnşallah bir daha bu sorunla karşılaşmam. çok güzel kareler vardı ve gitti hepsi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mahmut Ali Demirkan 4 Mart 6, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Mart 6, 2015 gönderildi Malesef sorun harddisk veya sd kartla ilgili değile benziyor. Sorun Adobe Bridge CC 64 bit versiyonunu kullanıyorken oluşuyor. O program üzerinden başka bir bölüme kopyala dediğimde renk sapmaları oluşuyor. Daha şimdi bridge den başka bölüme kaydettim. Yeni kaydettiğim foto renk sapmalı çıktı. Bridge'i update etmeye çalışacağım. Bakalım sorun giderilecek mi? Bununla ilgili sorun olduğunu duyan var mı? Birde sorunu her zaman yapmıyor. Bazen sorun oluşturuyor bazen oluşturmuyor. Anlamadım niçin yapıyor. İki farklı hardiske kaydederek denedim. Bir seferinde hatalı çıkardı. Sonra iki hardiskte de hatasız oluşturdu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim ÖZKAN 53 Mart 6, 2015 gönderildi Paylaş Mart 6, 2015 gönderildi Malesef sorun harddisk veya sd kartla ilgili değile benziyor. Sorun Adobe Bridge CC 64 bit versiyonunu kullanıyorken oluşuyor. O program üzerinden başka bir bölüme kopyala dediğimde renk sapmaları oluşuyor. Daha şimdi bridge den başka bölüme kaydettim. Yeni kaydettiğim foto renk sapmalı çıktı. Bridge'i update etmeye çalışacağım. Bakalım sorun giderilecek mi? Bununla ilgili sorun olduğunu duyan var mı? Birde sorunu her zaman yapmıyor. Bazen sorun oluşturuyor bazen oluşturmuyor. Anlamadım niçin yapıyor. İki farklı hardiske kaydederek denedim. Bir seferinde hatalı çıkardı. Sonra iki hardiskte de hatasız oluşturdu.adobe bridge ile taşımak istediğin disk bölümüne cmd üzerinden chkdsk komutu uygula. chkdsk sürücü harfi /f /r şeklinde uygularsan daha iyi sonuç alırsın. Mesela d sürücüsü için yapacağını varsayacak olursak "chkdsk d: /f /r" şeklinde kullanabilirsin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın