Bünyamin SARITÜRK 9 Oluşturuldu: Mart 4, 2015 Paylaş Oluşturuldu: Mart 4, 2015 Öncelikle tüm Nikontürk üyelerine selamlar. Nikon dünyasına yaklaşık 1.5 yıl Önce bebeğimin fotoğraflarını çekmek ve baskı almak amacıyla aldığım D5200 + 18-105mm vr ile dahil oldum. sonra nasıl daha iyi çekerim, bu P,S,A,M nedir? derken, fotoğrafçı bir büyüğümün de destek ve bilgilendirmeleriyle de kendimi bir nebze geliştirdim, manzara, portre, gün batımı, siluet derken daldım da daldım, aşağı yukarı bir yıldır da düzenli olarak hem netteki diğer bir çok siteyi hemde Nikontürk'ü takip etmekteyim,fotoğraflar çekmekteyim ve kendimi geliştirmek için çalışmaktayım. Fotoğraf çekmekten de cidden keyif alıyorum ve bu işi maddi amaç olmadan hobi olarak yapıyorum. geçen ay istanbul hayyamda daha Önceden tanıdığım bir dükkandaki abiye artık tam kare bir gÖvde almak istediğimi, aklımda da d610 olduğunu ve spot almak istediğimi sÖyledim. D5200'ü o kdar çok sevdim ki makina araştırması yaparken de Nikon dan kopamadım, iyi ki de Öyle olmuş. o da bana geri çeviremeyeceğim bir teklif sundu, ikinci el ve 1200 shuterdeki arkadaşına ait bir makinayı 5000 tl ye vermeyi teklif etti, bÖylece hayalini bile kuramadığım, garantili fiyatının yanına bile yaklaşamadığım bir makineye sahip oldum, D800E'ye. Hemde d610'nun spot fiyatının bir miktar fazlasına, gerek bu forumdan gerekse de diğer sitelerden makinamin kullanımını ayrıntılı olarak okudum, araştırdım, not aldım ve neredeyse ( Bir türlü tamamen olmuyor ) artık makinama hakimim diyebilirim (Ertan abinin sitesindeki D800 incelemesini en az on kez okumuşumdur. Bu vesileyle kendisine teşekkür ederim) ....Derken haliyle birde tamron 24-70 f2.8 di vc usd aldım. lensimden de çok memnunum, fakat bütçeminde hayli üzerine çıkmış olmam sebebi ile de diğer AF lenslere şimdilik sadece bakabiliyorum.Başta Mehmet bey ve Ertan abi olmak üzere siz değerli arkadaşlarımdan bana eski manuel MF lenslerden D800/D800e nin 36 megapikselini doyurabilecek, keskinlik, renk sapması, ışık geçirgenliği vs gibi noktalarda sıkıntı yaşatmayacak lens Önerisinde bulunmanızı rica edeceğim, kendime MF lenslerden bir set kurmak istiyorum, setimde bir adet manzara için geniş açı, bir adet 70-200 aralığı, bir adet portre lensi, bir adet macro, bir edet de tele objektif olsun istiyorum. sahibinden satış sitelerine, ebay'a falan bakıyorum dünya kadar Nikon bayonetli MF lens var ancak ne kadar elimdeki makinanın sensÖrünü doyurur bilemiyorum, flickr daki fotoğraflardan da tam bir kanaat edinemiyorum, zira d800 + mf lens ile çekilmiş fotoğraf bulmakta da zorlanıyorum.şimdiden cevaplayan bütün arkadaşlara, değerli Nikontürk üyelerine teşekkür ederim. Hoşça ve Dostça kalın... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mart 4, 2015 gönderildi Paylaş Mart 4, 2015 gönderildi Hızlıca yazıyorum:Madem böyle bir gövdeye sahipsiniz, bence MF lenslere hiç bulaşmayın. Bu gövde için maalesef bit pazarına nur yağmıyor. Belki 3-5 kalem lens bu gövdenin sensörünü doyurabilecek niteliktedir ama bunların hangileri olduğunu bilmiyoruz. Biraz daha sabredip 5 lens yerine eski de olsa ama yine de AF olan 1 adet lens alabilmeniz daha mantıklıdır diye düşünüyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
T.D. TIRPAN 5 Mart 5, 2015 gönderildi Paylaş Mart 5, 2015 gönderildi 105mm bakabilirsiniz çokça 2. eli oluyor hayyam pasajında, makronun yanı sıra güzelde bir portre lensi olabilir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bünyamin SARITÜRK 9 Mart 5, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Mart 5, 2015 gönderildi Mehmet bey yorumunuz için teşekkür ederim. Sanırım bit pazarı bana göre olmayabilir. Hala araştırıyorum olmadı Af nikon manulel 85 veya 105 mm gibi lenslere de yönelebilirim.Tuncay bey 105mm nin hem af hem de varsa mf olanına bir bakayım teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mart 5, 2015 gönderildi Paylaş Mart 5, 2015 gönderildi Nikon E serisi lenslere hiç bulaşmamanızı tavsiye ederim. İnsanlar ucuz diye alıyorlar ama sonuçları yeterli olmuyor.Ben yine de en kötü ihtimalle AF, mümkünse AF-D serisinde ısrarcıyım. Elinizdeki bir D300 türünde makina değil. 36mp deyince çok hesaplı hareket etmek gerekiyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bünyamin SARITÜRK 9 Mart 5, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Mart 5, 2015 gönderildi Haklısınız mehmet bey, en iyisi ben portre ve makro için manuel bir AF lense bakayım, 70-200 aralığı içinde başka bir başlıkta sıfırı üretilmeyen 80-200 den bahsetmiştiniz ve övmüştünüz ona bakabilirim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mart 5, 2015 gönderildi Paylaş Mart 5, 2015 gönderildi 70-200 veya 80-200 F2,8 serisinden bir lens alırsanız artık ayrıca bir portre lensine ihtiyaç hissetmezsiniz. Nikon markasına gücünüz yetmiyorsa Sigma ve Tamron 70-200 F2,8 ler yeterli olur. Ama makro şart diyorsanız en kısa odak noktasıyla 105mm, mümkünse 150 ve üzeri odak noktalarında makro lens almak mantıklı olur. Ben 105 mm yi uzun süre kullandım, ancak FF de odak noktası yetersiz gelince ilk zamanlar Sigma 150mm makro, sonrasında Sigma 180mm makro ile devam ettim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bünyamin SARITÜRK 9 Mart 5, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Mart 5, 2015 gönderildi Mehmet bey sanırım ilk tercihim 70-200 aralığı olacak, bütçe yeterse nikon yetmezse sigma yada tamron olabilir ama, netteki tam çözünürlükteki fotoğraflara baktığımda tamron nikon 70-200 ün netlik açısından gerisinde görünüyor, hatta tamron 70-200 ün fotoğrafları bana tamron 24-70 in çok gerisinde geliyor netlik açısından, sanki biraz yumuşak kalıyor... tabi sigmayı hiç bilmiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mart 5, 2015 gönderildi Paylaş Mart 5, 2015 gönderildi Mehmet bey sanırım ilk tercihim 70-200 aralığı olacak, bütçe yeterse nikon yetmezse sigma yada tamron olabilir ama, netteki tam çözünürlükteki fotoğraflara baktığımda tamron nikon 70-200 ün netlik açısından gerisinde görünüyor, hatta tamron 70-200 ün fotoğrafları bana tamron 24-70 in çok gerisinde geliyor netlik açısından, sanki biraz yumuşak kalıyor... tabi sigmayı hiç bilmiyorum.Tamron VC serisinde daha iyi sonuçlar aldı, bu seri ile diğerlerini kıyaslamak doğru olmaz. Sonuç yine aynı kapıya çıkıyor; ne kadar para o kadar köfte.Haklısınız mehmet bey, en iyisi ben portre ve makro için manuel bir AF lense bakayım, 70-200 aralığı içinde başka bir başlıkta sıfırı üretilmeyen 80-200 den bahsetmiştiniz ve övmüştünüz ona bakabilirim...Burdaki hem manuel hem AF lens tabirini anlamak imkansız. AF: Auto fokus, yani otomatik netleme. Manuel ise elle yapılan ayarlar manasında. Siz neyi kastettiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bünyamin SARITÜRK 9 Mart 5, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Mart 5, 2015 gönderildi yanlış isimlendirme Yaptım sanırım kusura bakmayın. Af-D ve af-s demek istedim. Yani sadece af derken örneğin 85 mm f1.8D yi kastetmiştim. Onlar daha uygun fiyatlı ve gövdede netleme motoru varsa otomatik netleme de yapıyor ya bunu kastetmiştim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mart 5, 2015 gönderildi Paylaş Mart 5, 2015 gönderildi Nikon için kısaltmalar:AF: Otomatik netlemeli lensler.AF-D: Otomatik netlemeli, mesafe bilgisi ölçebilen yongaya sahip lensler. (D: Distance)AF-S: Otomatik netlemeli, mesafe bilgisi ölçebilen yongaya sahip, netleme motoru kendi içinde olan lensler. (S: Silent Wave Motor)G: Diyafram bileziği olmayan, diyafram kontrolü sadece makina üzerinden yapılabilen lensler.Bu bilgilerden sonra bir örnek verelim:Nikon 80-200mm F2,8 lensin; MF, AF, AF-D ve AF-S versiyonları vardır. Her biri farklı yıllarda, farklı teknoloji ile üretilmiştir. Yine Nikon 85 mm F1,8 lensin AF, AF-D ve AF-S versiyonları mevcuttur.Bu bilgiler ışığında satın alma işlemini daha dikkatli yapabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Bünyamin SARITÜRK 9 Mart 6, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Mart 6, 2015 gönderildi Teşekkür ederim Mehmet bey, maalesef nikon lens terminolojisine hakim Değilim sanırım, gerçi birkaç sitede bununla ilgili makaleler vardı okumuştum ama oturmamış demek ki. Hata yapmamak için daha çok çalışmak Lazım, saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın