hampaar kartuyan Oluşturuldu: Mart 8, 2015 Oluşturuldu: Mart 8, 2015 Merhaba Arkadaşlar ;sigma 70-200mm f2.8 ex dg hsm macro buldum. Fiyatı uygun geldi bana. (1400 TL ) OS suz kullanmak çok fazla dezavantaj sağlar mı dersiniz?Teşekkürler Alıntı
Nikontürk Mart 8, 2015 gönderildi Mart 8, 2015 gönderildi O lensin makrosu yok bildiğim kadarıyla. Üzerinde titreşim engelleyici olmayan modelin 2 farklı versiyonu var, daha gÜncel olanı II rakamıyla belirtiliyor, biraz daha iyi olarak değerlendiriliyor. Bu aralıkta VR-OS bazen çok kullanışlı olmakla birlikte her kullanıcının eli aynı oranda titremez. Dolayısıyla dÜz versiyonunu kullanmış biri olarak, OS olursa daha iyi olur, OS yoksa/param buna yetiyorsa OS'siz de gÜzel portreler, modelden uzak durarak 150 mm'lerde gÜzel sonuçlar alınacağını söyleyebilirim. Unutmayın, belli bir tarihe kadar VR/OS/IS gibi şeyler yoktu; o zamana kadar fotoğraf çekilemedi mi?Yani klimasız arabalarla da yolculuk yapılabilir. Alıntı
hampaar kartuyan Mart 9, 2015 gönderildi Yazar Mart 9, 2015 gönderildi O lensin makrosu yok bildiğim kadarıyla. Üzerinde titreşim engelleyici olmayan modelin 2 farklı versiyonu var, daha gÜncel olanı II rakamıyla belirtiliyor, biraz daha iyi olarak değerlendiriliyor. Bu aralıkta VR-OS bazen çok kullanışlı olmakla birlikte her kullanıcının eli aynı oranda titremez. Dolayısıyla dÜz versiyonunu kullanmış biri olarak, OS olursa daha iyi olur, OS yoksa/param buna yetiyorsa OS'siz de gÜzel portreler, modelden uzak durarak 150 mm'lerde gÜzel sonuçlar alınacağını söyleyebilirim.Unutmayın, belli bir tarihe kadar VR/OS/IS gibi şeyler yoktu; o zamana kadar fotoğraf çekilemedi mi?Yani klimasız arabalarla da yolculuk yapılabilir. Mehmet Bey içimi yanıtlatan cevaptı dyebilirim. Aslında hayalimdeki lens 70-200mm F2.8 AFS Nano VRII fakat onu almak için biraz daha beklemem gerekiyor. O yÜzden Mehmet Bey dediğiniz gibi OS siz uygun fiyattaki 70-200 2.8 lere yöneliyorum. Bende portre ağırlıklı çekimler yaptığım için sanırım çok fazla beni etkilemeyecektir dediğiniz gibi. Alıntı
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın