İçeriğe git

Aranızda yeniyim. Tanışalım...


Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar. Burada bu konunun açılması doğru mu bilmiyorum ama eğer yanlışsa doğru yere taşınırsa sevinirim.

Öncelikle adım Ömer Faruk Türk. 27 yaşındayım ve sizler gibi fotoğraf tutkunuyum. üniversite mezunuyum şuanda, teknoloji perakendeciliği yapan bir firmada dış ticaret biriminde çalışıyorum.

Fotoğraf merakım 7-8 yaşlarındayken, yazları tatilde her çocuğun vakit geçirdiği zamanlarda Hatay'da dayımın fotoğraf stüdyosunda çalışmaya başladığımda başladı. O zaman dijital makineler ya vardı ben bilmiyordum ya da yoktu :) Karanlık odaya girip film takıp çıkarmayı, pipitride çekilen vesikalıkların rÖtuşlanmasını, düğünlerde arkadaki tuhaf renkli fonların üzerinde gelin damat fotoğraflarının çekilmesini ilk o zamanlarda gÖrmüştüm. Sonraki süreçte hep yazdan yaza kısa sürelerde bu stüdyoda vakit geçirme fırsatı buldum ve 2000 yılında İstanbul'a taşındığımız için bu macera maalesef ki sona erdi.

2007 yılında üniversite 1. sınıfta kendime ait ilk makinem olan Nikon L20 kompakt makine ile tekrar fotoğraf çekmeye merhaba dedim. 5-6 ay süresince bu makineyi kullandım ve artık makine bana dar gelmeye başlamıştı. 2.el bir Fujifilm S1600 dslr-like ile 2.basamağa bir üst seviyeye çıkmak istedim ve kendimi geliştirmek için gece gündüz sağı solu çekmeye başladım. Hem Öğrenci bütçesi hem de okul vs derken 1 yıl kadar bu makine ile hayatımı sürdürdüm. Taa ki Pentax ile tanışana kadar. Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli dslr makine olur mu? Olur. diye yazılar okudum bu marka için ve uzuuun araştırmalar sonucu biriktirdiğim paralarla yine 2.el bir Pentax K200D satın aldım ve Fujifilm S1600'den sonra sınıf atladığımı hissettim:) Her şeyiyle çok memnun kaldığım bir seçim olmuştu bu. Yaklaşık 2 yıl kadar bu makinede çeşitli lenslerle çeşitli ekipmanlarla amatÖr çekimler yaptım. Askerlik, iş değişikliği gibi sıkıntılı zamanlar yaşadığım bir süreçte fotoğraf makinemi değiştirerek yeni bir maceraya girmeye çalıştım ama elimdeki (çok kalitesiz gelebilir ama benim için değildi:) ) lensleri çÖpe atmamak için (Pentax'ın 2.el piyasası bilindiği üzere sıkıntılı) marka değişikliği gibi radikal bir değişiklik olmadı bu. Yine bir Pentax modeli olan K20 gÖvde satın aldım. Şuan burda olmamın tek sebebidir bu makine. Daha alt segment ve kalitede olmasına rağmen K200D, K20'den çok daha başarılı gelmişti bana. Neyse ki bu sorunu da bir Tamron 17-50 lens alarak bir nebze de olsa çÖzdüm.

Kısa bir süre Önce çalıştığım yerdeki fotoğraf kulübündeki arkadaşlarımın uzun süren baskıları sonucunda marka değişikliği kararı aldım ve 1 haftadır (onlar Canon almam konusunda baskı uygulasalarda) "Nikoncu"yum:) Zaten bilinen bir şeydir Pentax'tan Nikon'a geçilmesi. D7000+18-105mm lensimle Nikon kariyerine başladım ve ilk olarak sÖyleyediğim, bugüne kadar fotoğraf çekmemişim oldu:)

İlk mesajım umarım sıkıcı olmamıştır.

Herkese selamlar, saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hoşgeldiniz Ömer Bey. Seçiminiz kesinlikle doğru makine doğru forumdan yana olmuş. Hocalarımızın değerli bilgilerinden tecrübelerinden olabildiğince yararlanmaya çalışıyoruz bizde, umarım size de faydalı olur keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hoş geldiniz akıcı bir uslup kullanmışsınız sıkılmadan okudum. aramıza hoşgeldiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Siteye hoş geldin kardeşim. İsmim Özay.Burada bende yeni sayılırım. Şans eseri keşfettim burayı ve siteye takılmaya başladım.

Bende fotoğrafçılığa 2005 yılında üni'de canon ıxus55 ile başladım. Her nekadar compact bir makine olsa da manuel çekim imkanı sunduğu için çok işler çıkardım emektarla. Daha sonra 2011 yılında mesleğe başlamamın akabinde nikon D90 - 18-105mm ile yola devam ettim ta ki 2014 aralık ayına kadar. şuan kendime ait bir body yok fakat sürekli elimin altına bulunan kullanabildiğim bir d7000 var.İnşallah bir süre sonra kedime ait bir full frame bi body ile yoluma devam edecem. Tanıştığıma memun oldum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar, güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. İstanbul kartalda ikamet ediyorum. Var mı yakınlarda olanlar?

Hoşgeldiniz. Keyifli forumlar bol paylaşımlar dilerim.

Abi nakliye işi ile uğraşıyor. Ara ara kartal tuborg bayisine ürün getiriyoruz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Merhaba arkadaşlar. Burada bu konunun açılması doğru mu bilmiyorum ama eğer yanlışsa doğru yere taşınırsa sevinirim.

öncelikle adım ömer Faruk Türk. 27 yaşındayım ve sizler gibi fotoğraf tutkunuyum. üniversite mezunuyum şuanda, teknoloji perakendeciliği yapan bir firmada dış ticaret biriminde çalışıyorum.

Fotoğraf merakım 7-8 yaşlarındayken, yazları tatilde her çocuğun vakit geçirdiği zamanlarda Hatay'da dayımın fotoğraf stüdyosunda çalışmaya başladığımda başladı. O zaman dijital makineler ya vardı ben bilmiyordum ya da yoktu :) Karanlık odaya girip film takıp çıkarmayı, pipitride çekilen vesikalıkların rötuşlanmasını, düğünlerde arkadaki tuhaf renkli fonların üzerinde gelin damat fotoğraflarının çekilmesini ilk o zamanlarda görmüştüm. Sonraki süreçte hep yazdan yaza kısa sürelerde bu stüdyoda vakit geçirme fırsatı buldum ve 2000 yılında İstanbul'a taşındığımız için bu macera maalesef ki sona erdi.

2007 yılında üniversite 1. sınıfta kendime ait ilk makinem olan Nikon L20 kompakt makine ile tekrar fotoğraf çekmeye merhaba dedim. 5-6 ay süresince bu makineyi kullandım ve artık makine bana dar gelmeye başlamıştı. 2.el bir Fujifilm S1600 dslr-like ile 2.basamağa bir üst seviyeye çıkmak istedim ve kendimi geliştirmek için gece gündüz sağı solu çekmeye başladım. Hem öğrenci bütçesi hem de okul vs derken 1 yıl kadar bu makine ile hayatımı sürdürdüm. Taa ki Pentax ile tanışana kadar. Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli dslr makine olur mu? Olur. diye yazılar okudum bu marka için ve uzuuun araştırmalar sonucu biriktirdiğim paralarla yine 2.el bir Pentax K200D satın aldım ve Fujifilm S1600'den sonra sınıf atladığımı hissettim:) Her şeyiyle çok memnun kaldığım bir seçim olmuştu bu. Yaklaşık 2 yıl kadar bu makinede çeşitli lenslerle çeşitli ekipmanlarla amatör çekimler yaptım. Askerlik, iş değişikliği gibi sıkıntılı zamanlar yaşadığım bir süreçte fotoğraf makinemi değiştirerek yeni bir maceraya girmeye çalıştım ama elimdeki (çok kalitesiz gelebilir ama benim için değildi:) ) lensleri çöpe atmamak için (Pentax'ın 2.el piyasası bilindiği üzere sıkıntılı) marka değişikliği gibi radikal bir değişiklik olmadı bu. Yine bir Pentax modeli olan K20 gövde satın aldım. Şuan burda olmamın tek sebebidir bu makine. Daha alt segment ve kalitede olmasına rağmen K200D, K20'den çok daha başarılı gelmişti bana. Neyse ki bu sorunu da bir Tamron 17-50 lens alarak bir nebze de olsa çözdüm.

Kısa bir süre önce çalıştığım yerdeki fotoğraf kulübündeki arkadaşlarımın uzun süren baskıları sonucunda marka değişikliği kararı aldım ve 1 haftadır (onlar Canon almam konusunda baskı uygulasalarda) "Nikoncu"yum:) Zaten bilinen bir şeydir Pentax'tan Nikon'a geçilmesi. D7000+18-105mm lensimle Nikon kariyerine başladım ve ilk olarak söyleyediğim, bugüne kadar fotoğraf çekmemişim oldu:)

İlk mesajım umarım sıkıcı olmamıştır.

Herkese selamlar, saygılar.

Merhaba ömer Bey;

öncelikle hoş geldiniz. Giriş yazınız çok güzel ve hiç sıkıcı değil. Bende 1992 yılında aldığım ve 4 yıl kullandığım Canon A-1 ile fotoğraf çekiyorum zannediyordum. 1996 Yılında Nikon FA alınca, aslında yeni fotoğraf çekmeye başladığımı anladım. 2004 Yılında Nikon F80 ile otomatik (AF) netlemeye geçtim ve 15 yıl hamallık yapmışım dedim.:)

Sorularınız veya takıldığınız konular olursa, bildiğimiz kadarıyla cevaplarız.

Selamlar,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güzel dilek ve düşünceleriniz için, ayrıca sıcak karşılamanız için hepinize çok teşekkür ederim. Bugün itibariyle setime bir Sigma 30mm f1.4 katmış bulunmaktayım. İyi etmiş miyim? :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.