İçeriğe git

Stok fotoğrafçılık


Recommended Posts

Stok fotoğrafçılık hakkında bilgi sahibi olan, bu konuyla ilgili çalışmaları olan arkadaşlar önerebilecekleri Stok fotoğrafçılık sıtelerı ve deneyımlerını paylaşabılırlermi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Deneyimim yok ancak mantık şu, eğer fotoğraflarınızı satışa sunmayı düşünüyorsanız endüstriyel ve ticari içerikli fotoğraflar çekmenizi tavsiye ederim örneğin bir spor salonunda dambıl ile kol kası geliştiren bir sporcuyu çekebilirsiniz nedenmi çünkü bu fotoğrafa sporcu gıdaları üreten firmalar talip olabilir, veya neyi çekebilirsiniz dünyayı kirleten bir fabrikanın bacasını ve çıkan dumanı çekebilirsiniz bunada birçok firma talip olabilir, organik gıdalar olabilir, tarladaki sebze meyvelere olabilir, bunlar sadece bir örnek, manzara fotoğrafları, sokak fotoğrafları çekip yüklemeyin zamanınızı boşa harcamış olursunuz. Mesela renkli cam kırıkları olabilir, geri dönüşüm ürünleri olabilir ve bir detay daha ne kadar çok fotoğraf yüklerseniz okadar çok kazanç elde etmeye ADAY olursunuz. Ticari içerikli ve Özgün fotograflar çekerseniz ve buna ciddi bir zaman ayırabilirseniz bu işten para kazanma şansınız var. 200bin civari fotograf yükleyen ve aylık 15bin dolar civari kazanan insanlar olduğunu okumuştum bir ara internette. Ne derece dogrudur bilemiyorum.

Ama telif haklarina dikkat etmelisiniz, para kazanacam derken yüklü tazminatlar ödemeyin. Fotoğrafa konu eğer bir özel mülk ise veya bir kişi ise stok siteleri sizden izin belgesi isteyebilirler.

Yorumlarımı para kazanma amaçlı sorduğunuzu farzederek yaptım. Amaç sadece fotoğraflarınızı upload etmek ve paylaşmaksa o zaman zaten 500px flicker i tavsiye ederim. Ama satmak icin soruyorsanız fotolia bu konuda daha aktif gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,

Aşağıdaki lintke bu konu hakkında konuşmuştuk. Orayı okuduktan sonra sorularınız varsa oradan devam edebiliriz.

http://www.nikonturk.com/konu/2042-istockphotocom-hakkinda-bilgi-sahibi-olan-varmi/page__p__18748__hl__stock__fromsearch__1#entry18748

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.