İçeriğe git

D750 İLE 1.4 d


myasar

Recommended Posts

Selamlar,

D750 ye geçmek istediğimden D7000 inimi satıyorum.

Değişikliğin sebebine gelince;

50 mm 1.4 D objektif kullanmak istiyorum ancak bildiğiniz gibi bu objektifte VR yok. Halbuki artık, yaşım gereği, 1/125 in altında çekim yapmakta zorlanıyorum. Bu nedenle çarem iso ya yüklenmek.

Gördüğüm ve anladığım kadarı ile D750 de 800 iso ya kadar temiz, grensiz resimler elde edebiliyorum. Yani iç mekanda bu gövde ile, diyaframı fazla açmadan, 1/125 i kullanabileceğimi düşünüyorum.

Sizlerin de bu konuda fikirlerini almak isterim.

Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ISO'ya yüklenme konusunda mevcut makineniz ile kıyasla;

D750'de ISO 800 ile çektiğiniz bir fotoğraftaki gren miktarı, D7000'de ISO 200 ile ISO 400 arasında bir yerde çekilmiş gibi olur. ISO 200'den grenli, ISO 400'den temiz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba.. İç mekan dediğiniz için ; mevcut makinanızı tripod'la kullanabilirsiniz.1/125 den daha yavaş değerlerde bile iso değerlerini arttırmadan da iyi sonuçlar alabilirsiniz.Tripod'un yerleştirilmesi imkanı az olan bölgelerde döner kafa monopodlar gayet kullanışlıdır.Tabii ki bu benim tercihim ve stilim,herkesin tercihine saygı duyarım..35 senelik fotograf serüvenimde fotograflarımın çoğunu tripod veya monopod ve kablolu kumanda kullanarak çektim.Nadir 800 asa film veya 800 iso kullandım.Yüksek iso gereksizdir demiyorum,yüksek iso'nun fotograf üzerine etkisi de görecelidir;kısaca fotograf meraklısının tercihidir..Malumunuz iso ışık koşulları ile direkt ilgili bir olaydır.Bir çok gövde uygun ışık koşullarında 800 iso da grensiz fotograflar verebilir...Tabii ki tam kare ayrı bir kulvar...selamlar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.