İçeriğe git

Sigma 30mm 1.4


Recommended Posts

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. D7000 makinemle birlikte Sigma 17-50 2.8 ve Sigma 30mm 1.4 lenslerimi kullanıyorum. Biliyorum aynı aralıkta lensler ama önce 30mm alıp memnun kalmayıp sonra 17-50 aldım ve şimdi 30 1.4'ü elden çıkarmaya çalışıyorum. Nedenine gelince, ben bu meretten bir türlü keskin sonuçlar alamadım. Hep netlik aynı şartlarda 17-50'ye hatta 18-105'e nazaran zayıf kalıyor. 1.4 diyaframda netlik beklemiyorum zaten ama artık 5-6 gibi diyaframlara kadar çıktım birtürlü istediğim sonucu alamadım. Ne yapmalı sizce? Buarada çok sorulduğu için baştan belirtmekte fayda var 30mm EX DC HSM olan seri yani Art serisi değil. Yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

30mm F1.4 açı itibari ile DX gövde de keyifli bir lens.

Pentax kullandığım dönemde kullanırdım F1.4 F1.8 gibi değerlerde gerçekten çok zayıf ama F2.8 de falan "kabul görür" bir keskinliği vardı.

Burda dikkat edilmesi gereken husus acaba back/front fokus olayı varmı? F1.4 lenslerde özellikle o lenste sık görülen bir durum. Benim lensde de vardı mesela.

Dipnot; O lensin espirisi keskinliği falan değil. Keskin olsa o paralara satılmazdı. O lensin güzel tarafı renkleri ve bokehleri. Beklentiyi çok yüksek tutmamak lazım ama bir 18-105 den de keskindir yani...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.