İçeriğe git

D610 veya D750


Recommended Posts

Daha önce D7000 den D750 ye geçmek istediğimi sormuş ve olumlu yanıt almıştım. Ancak D750 için fiyat araştırması yaparken D610 un 1300 TL kadar daha ucuz (spot) olduğunu gördüm.

Şimdi acaba diyorum bu para cebimde mi kalsa..?

Kullanım alanlarım: Sokaklar, insanlar, mimari, manzara, makro, nadiren eş dost düğün,nişan vb. toplantıları(amatörce).

Objektiflerim: Nikon 50mm 1.4D, Sigma 24-105 Art seri

Daha önce de epeyce yazılıp çizilmiş ama tam emin olmak için soruyorum:

1-Bu iki makine arasındaki fark yanlızca döner ekran ve yeni AF sistemi mi, daha açıkcası ikisinin de görüntü kalitesi bire bir aynı mı (raw olarak) ?

2-Fikir sahibi olabilmem açısından; D610 ile D7000 aynı AF sistemini kullandığına göre bu iki makinanın AF performansları da aynı mı yoksa biri daha mı iyi (D610 da AF noktalarının merkeze daha yakın olduğunu biliyor ve bunu önemsemiyorum) ?

Deneyimlerini aktaracak arkadaşlara şimdiden teşekkür..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Youtube da hemen hemen tüm incelemeleri izledim. Aralarındaki fark Video kalitesi. Ve incelemeyi yapanların yorumu ise D600 ün yerine gelen 610 biraz daha iyileştirilmiş şekilde Harika düzeyde Raw çekiyor zaten. Yani Aynı lens ile D610 dan alacağın resim ile D750 den alacağın resim aynı. Kaldı ki Crop makinede ile FF makinede Aynı lens %85 oranında aynı resmi verir. Sadece tek fark daha geniş açı ve %15 FF den kaynaklı + Bokeh ile. Af sistemlerindeki farklılık çok muazzam değil. Uçan martı vs. çekeceksen 610 un AF sistemi fazlası ile yeter. 610 un 6 fps çekim hızı yeter de artar. 810 da ve 800E de AA filtre yok diğerlerinde var. bu da keskin fotoğraf anlamına geliyor. perde hızı 1/4000. 1/8000 e f/1.8 ya da f/2.8 de ve çook parlak güneşli havada ihtiyacın olabilir BELLLKİ Ama çok çok nadir. o yüzden 1/4000 i bırak 1/2000 i bile kullanacağın pek pek pek nadirdir :) Uçan martıyı bile 1/500 - 1/800 arasında harika şekilde çekersin. Bundan hesap et. Velhasılı kelam üstadların dediği gibi Eğer bu işten para kazanmayacaksan. FF Hayalin için D610 FAZLA FAZLA yeterde artar. Ama benim Canon D70 im var ve yakın gelecekte D610 alacağım. Ve şu bir gerçek ki, D610 'un shutter'ını öyle har vurup harman savurmaya da hiç niyetim yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tüm bilgilendirmelere teşekkür.

Anladığım kadarıyla, işin özeti, 1300 Tl farkı oynak ekran ve loş ışıkta AF yapabilme yeteneği için vereceğim.

Bence değmez.

AF konusunda pek bir çözüm yok gibi. Manuel odaklama dışında. çok önemli değil.

Döner ekran ise özellikle 1:1 makrolarda önemli olabilir. Bunu da lumia 925 telefonumu makineye bağlayıp çözmek istiyorum.

WindowsPhone için bilinen bir çözüm var mı bilmiyorum. DigiCamControl benzeri bir program bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

işin özü Lenste bitiyor aslında. geri kalan kısımlar işin bonusu. Yani Aynı lensi Crop makinede ve FF makinede denerseniz Sonuç aynı sayılır. Geçen bir arkadaşım birlikte çekim yaparken onda D90 vardı ama lens 17-55 f/2.8 G vardı. Lens Fiyatı 5.0000 TL. (lens kayın pederinden miras :) ) ve sonuç mükemmeldi. Yani FF yada Crop olması değil öncelikli olan. önemli olan Lens Lens Lens. Yani D610 + kaliteli lensten alacağın sonuç, D750 veya D810 ile orta sınıf lensten çok daha iyidir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Konu başlığını Türkçeleştirdim.

D610 ile D750'nin algılayıcısı aynı. JPEG motorları farklı, tek fark o. İkisi de amatör gövde (D7000 ile benzer), ikisi de yeteri kadar iyi. Dediğin gibi bence 1300 TL fazladan vermeye değmez.

Piyasadaki birçok ürün aslında amatörler için para tuzağı. Otomatik odaklama senin için çook önemliyse, mesela düşük ışıkta gelin-damat çekiyorsan D750'yi al derdim, onun dışında D610 zaten müthiş.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Birde şöyle bir nokta var:

610 exped4

750 exped5

işlemci var yani daha yeni bir işlemci benim kafamı en çok bu nokta karıştırıyor.

750 de otomatik netleme yok buda az biraz eksiklik sayılır

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Bence şu dönemde aradaki farkı vermeye kesinlikle değmez ve 1.300 TL.ye de almayı düşünüp alamadığız üst seviye bir lensi alabilirsiniz. ISO performansı ve dinamik aralık birbirine çok yakın. Yani günlük fotoğraf çekimlerinde bizim anlayacağımız düzeyde bir fark yok bu iki makine arasında.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Tüm okumlarım sonunda D610 a karar verdim diyebilirim

Makinayı taksitle alabiliyorum ancak

nereden alabilirim eğer forumda yasak değilse bu konuda tavsiyelerde bulunabilir misiniz?

veya 30k gibi shutter sayısı olan bir ikinci eli almak mantıklı mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu sonuca nasıl varıldı bilmiyorum ama d750 almak pek çok açıdan daha avantajlı. Dx lenslerimden dolayı d7100 de kaldım ama değiştirecek olsam d610 yerine d750 alır uzun süre makina işini unuturdum. Dpreview da incelemeleri vardı bakın isterseniz. Sadece daha yeni bir model olduğu için değil, her kulvarda daha iyi olduğu için öneriyorum. Tabi bu benim fikrim sonuçta, fx olunca iyi lenslerle ömürlük bir set kurabilirsiniz, bol fotoğraflı günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2.el body almak bence çok riskli. Başıma geldiği için biliyorum. Arkadaşım der alırsın olmadık sorunu vardır söylemez yanarsın, 2.el lens almak daha mantıklı geliyor. Daha az parçası var bakar kullanır çalışıyorsa alırsın, lensler çok daha sağlam yapıda bence, yuvarlanan, Çamura batan, kötü kullanılan çok Lens gördüm iyi çalışan. Tabi bu benim düşüncem, aksini iddia edenede saygım var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yorumlarınız için teşekkür ederim 2.el konusunu kafamdan çıkarayım o zaman :D

yalnız d750 tamam çok iyi ama ondan daha iyi D800E var D750 düşünmeye başlayınca insanın bir tık üstü yine aklına takılmaz mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

d750 bu işi hobi olarak yapanların bence zirve gövdesidir. Iso başarımı olsun, dinamik aralık olsun, imaj kalitesi olsun çok başarılı bir gövde. Hareketli ekranı sadece makro da işe yarar demek de doğru olmaz. Tripod üzerinde soğuk bir havada çekim yaparker eğilip bakmak var ekranı kendine çevirip bakmak var her türlü avantajı var. Bütçe müsait ise hiç düşünmeyin. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

yorumlarınız için teşekkür ederim 2.el konusunu kafamdan çıkarayım o zaman :D

yalnız d750 tamam çok iyi ama ondan daha iyi D800E var D750 düşünmeye başlayınca insanın bir tık üstü yine aklına takılmaz mı?

Takılmaz mı hiç? D750'nin sıfır body fiyatına çok temiz ikinci el D800e bulunabiliyor. Bunun sonu yok işte bunu anlatmaya çalışıyorum. Bu arada aradan da baya bir süre geçmiş. Aldınız mı makineyi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.