İçeriğe git

Dış Çekim İle İlgili

Recommended Posts

Merhaba Arkadaşlar ;

Bu başlık ile ilgili bir çok kişi her platformda yüzlerce soru sormuştur eminim ki :)

Önümüzdeki ay başında yakın bir arkadaşım evleniyor. Malum siz biraz fotoğraf ile ilgilendiğinizde yakın çevrenizdeki arkadaşlarınız da hemen size ''bizim çekimi sen yaparmısın '' diye soruyor rica da bulunuyor.

İlk verdiğim cevap '' kardeşim bu işler Öyle kolay işler değil, en iyi sonuçları almak için bu işi ciddi anlamda iyi yapan ''gerçek'' fotoğrafçılara yaptırmalısın'' desem de arkadaşım benim çekmem konusunda ısrarcı oldu ve onu kıramadığım içinde olabilecek tüm riskleri kendisine anlatarak kabul etmek zorunda kaldım.

Şimdi sizlerden Öneri ve fikirlerinizi dinlemek istiyorum Dış çekim ile ilgili.

Kompozisyon, çekim yapılacak mekan, kullanılması Önerilen aksesurlar, yedek batarya vs gibi, gelin ve damat için kurgulanan şablonlar dışında teknik anlamda neler Önerirsiniz?

çekim açık bir hava da olacak muhtemelen. Öğleden Önce yapmayı planlıyorum. Öncelikle ve kesinlikle ''nef'' çekmeyi ve daha sonrasında detaylı müdahale etmeyi planlıyorum ( Netleme hariç )

Bunun dışında flaş büyük olasılık ile olmayacağı için yanımda 1 adet 100cm lik bir beyaz-altın reflektÖr gÖtürmeyi planlıyorum.

Öncelikle makine çekim yapılacak lens 70-200 f2.8 VR siz modeli. VR siz olmasının dezavantajları olacağı düşüncesindeyim. 135mm den sonra kontrolün sağlanmasının güç olduğunu çok duydum. ( Mehmet Abi de bunu dile getirmişti bir konu da )

O yüzden mümkün olduğunda 135mm üzerine çıkmamaya dikkat edeceğim. bunun dışında başka neler Önerirsiniz?

Öğleden Önce çekim olacağı için güneş etkisi çok daha düşük olacaktır diye düşünüyorum. Makine üzerinde Byeaz dengesini nasıl yapmamı Önerirsiniz.

Bunun gibi makine üzerinde yapılması gereken diğer teknik konular hakkında da bilgi vermenizi rica ediyorum.

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"Öncelikle ve kesinlikle ''nef'' çekmeyi ve daha sonrasında detaylı müdahale etmeyi planlıyorum ( Netleme hariç )" cümlesinden sonra "Makine üzerinde Byeaz dengesini nasıl yapmamı Önerirsiniz." cümlesini kullanmışsınız.

Beyaz ayarı benim bildiğim kadarıya Jpeg için geçerli olup NEF de sÖz konusu değildir. Nef fotoğraflar da beyaz dengesini siz kendiniz ayarlarsınız.

Örneğin ACR de bunun için geliştirilmiş olan en az 3 değişik yÖntemden birini seçerek yapabilirsiniz.

Bu tür çekimde VR si olmayan bir tele kullanmak epeyce riskli bir durum.

Biraz grenli bir foto titrek bir fotodan daha iyidir diye düşünürsek makinenizin elverdiği Ölçüde, aşırıya kaçmadan, iso yu yüksek tutmak daha iyi olur diye düşünüyorum. BÖyle bir durumda ben olsaydım bu objektifle 250 nin altına düşmezdim. ( 70 mm. de bile)

Bir de, hiç değilse, bir tane de 50 mm. edinebilirseniz çok iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.