SELÇUK Oluşturuldu: Nisan 27, 2015 Oluşturuldu: Nisan 27, 2015 Merhaba arkadaşlar. Fotoğrafçılık konusunda en çok takıldığım ama hiçbir yerde cevabını bulamadığım bir soru sormak istiyorum. Belki basittir ama ben bilmiyorum malesef Teknik eğitim imkanı olmayan bir yerde ikamet ettiğim için bu cevabı ancak bu forumda bulabilirim diye sizden yardım talep ediyorum.Ben dış mekanda çekimler yaparken bazı durumlarda sürekli flaşın patlamasını istiyorum. Bunun için hangi modu veya ayarı kullanmam gerekiyor? "Auto" modda zaten kendisi ayarlıyor ancak bunun dışında ne yapmam gerekiyor ?Bir de makine üzerinde takılan flaşlar bu özelliğe sahip midir?Yani flaş taksam da böyle bir ayar yapmazsam o da patlamaz mı?Forumdan alacağım destekle fotoğrafçılık alanında kendimi geliştirmek istiyorum.Bilgi vereceklere şimdiden teşekkür ederim. Alıntı
Nikontürk Nisan 27, 2015 gönderildi Nisan 27, 2015 gönderildi Sorunuzdan anladığım kadarıyla istediğiniz şeyi yapabilmek için öncelikle sizin belli bir seviyedeki fotoğrafçılık bilgisine ulaşmanız gerekiyor.Burda HSS dediğimiz bir teknik nokta sözkonusu ki bunu size nasıl izah edebiliriz?Zaten TTL ve i-TTL denen otomatik sistemde o yüksek enstantanelerde flaşlar belki 5, belki 55 kez çakıyor ama bunu insan gözü farkedemiyor.Bunu manuel olarak da yapmak mümkün: Flaş üzerinde çakma sayısını, çakma frekansını elle girerek bunu yapabilirsiniz.Ama bunları size burda tek tek ders olarak anlatmak zor. Madem bulunduğunuz yerde bu imkan yok o zaman Youtube üzerindeki videoları izleyin.Gövdedeki dahili flaşlar bunu yapmaz. Harici bir tepe flaşı almak zorundasınız. En iyi sonuçları Nikon'un kendi flaşlarıyla, bazen yan sanayilerin "bazı" modelleri de bu özelliğine sahip olabiliyor. Alıntı
SELÇUK Nisan 28, 2015 gönderildi Yazar Nisan 28, 2015 gönderildi Mehmet hocam cevabınız için teşekkür ederim. Youtube iyi bir kaynak dediğiniz gibi oradan epey destek alıyorum. Ancak tabi kafaya takılan bazı soruların cevabını bulamayabiliyor insan. Fotoğrafçılık konusuna çok ilgiliyim ama daha önce belirttiğim gibi yaşadığım yerde teknik destek alabileceğim bir eğitim merkezi yok.Fotoğrafçılık seviyem teknik konuda başlangıç aşamasında doğru ama deneme yanılma yöntemiyle orta seviyede çekimler yapabiliyorum elimdeki kısıtlı ekipmanla Daha yeni D60'tan D7100'e geçtim ve kendimi daha da geliştirmek istiyorum. Bununla birlikte bazen teknik detaylardan ziyade şu ayarı şöyle yap, şu düğmeye bas, şu değeri şöyle yaz gibi daha basit desteğe ihtiyaç duyabiliyor insan. Tabi bu forumdan beklentim sıfırdan bana fotoğrafçılığı öğretmesi olamaz. Sizin değerli bilgilerinizden bir nebze olsun faydalanabilirsem kendimi bir adım daha geliştirmiş olacağım.Cevabıza gelirsek, anladığım kadarıyla makinenin üzerindeki flaşı sürekli patlaması için bir ayar yapamam ama ekstra tepe flaş alırsam buna manuel ayarla yapabilirim. Umarım doğru anlamışımdır. Bir de D7100 üzerinde kullanabileceğim ve işimi görecek özelliklerde flaş tavsiyeniz olursa memnun olurum. Alıntı
Nikontürk Nisan 28, 2015 gönderildi Nisan 28, 2015 gönderildi Bugün için sıfır alınabilecek flaş modelleri SB910, SB700. Artık sıfır olarak pek bulunamayan SB900, SB800 ve SB600 modelleri de günün modern gövdelerini destekliyorlar. İmkanınız varsa SB700, SB800, SB900, SB910 modellerinden birini satın almaya çalışın. Alıntı
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın