Forum Editörü Sebahattin Demir Temmuz 13, 2015 gönderildi Forum Editörü Temmuz 13, 2015 gönderildi Teşekkür ederim, beni gözünüzde çok büyütmeyin. Ben sıradan bir fotoğrafçıyım; belki elektronik ve bilgisayar bilgimin desteğiyle bazı şeyleri daha çabuk kavramış olabilirim o kadar.Dahili flaşı hiç kullanmıyorum, günü kurtarmak için bile, sonuçlarını beğenmiyorum yani; sanırım biraz da D3 ten kalan bir alışkanlık, dahili flaşı olduğunu bile unutuyorum makinanın. 2 adet SB910 gövdelere takılı, hızlı şarj için de Godox PB960 ile her iki flaş besleniyor. Makina matrix ölçüm modunda iken flaş menüsünde TTL den bir önceki seçenek TTL BL ibaresini gördüğünüzde flaş dolgu modunda oluyor. Bunu manuel olarak yapmak mümkün, yani bir tür flaş telafisi, ancak ben teknolojinin niğmetlerinden faydalanmayı tercih ediyorm. Bu sayede flaş aşırı pozlanmaya sebep olmuyor. Bu yazdığım yöntem bu senaryo için geçerlidir.Mehmet bey,Bu değerli bilgileriden sonra kendim için şöyle bir standart belirleyip bir süre bunu denemeye karar verdim:- Makinemde Otomaik ISO'yu aktif hale getiriyorum.- Maksimum ISO ayarını 1600 yapıyorum- Minumum Perde hızını (70-200mm lens kullanacaksam) 1/200sn ayarlıyorum.- SB910 flaşımı makineme takıyorum ve TTL BL moduna alıyorum.Bu şekilde ilk denemelerimi dün gerçekleştirdim.Burada bu ayarlarla yapmış olduğum çekimlerinden bir örnek mevcut.Ben A modunda diyaframı 3.2 olarak ayarladım, gerisini makine halletti. ISO'yu 200 olarak makine atadı.Yorumlarınızı alabilir miyim?Saygılar. Alıntı
Nikontürk Temmuz 13, 2015 gönderildi Temmuz 13, 2015 gönderildi Gayet güzel olmuş. Renkli halini de yükleyin, bakalım nedir durum. Otomatik iso bazı haller için hayat kurtarabilir, ben hala eski kafayım, otomatik isoya alışamadım . Alıntı
Forum Editörü Sebahattin Demir Temmuz 14, 2015 gönderildi Forum Editörü Temmuz 14, 2015 gönderildi Gayet güzel olmuş. Renkli halini de yükleyin, bakalım nedir durum. Otomatik iso bazı haller için hayat kurtarabilir, ben hala eski kafayım, otomatik isoya alışamadım .Renkli hali bu şekilde.Saygılar. 1 Alıntı
kuşkaya Mart 13, 2017 gönderildi Mart 13, 2017 gönderildi Sebahattin bey ben Nissin Dİ866 kullanıyorum harici flaş olarak. TTL BL modu sadece nikon flaşlarda mı var acaba? eğer öyle ise dolgu flaşı için sadece Manuel modda mı çekim yapmak zorundayım? Alıntı
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın