İçeriğe git

Dslr Vizör Büyüteç


Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar.

Severek uğraştığım fotoğrafçılıkla ilgili küçük bir sıkıntı yaşıyorum(Belki de sıkıntı yapacak bir mevzu değildir). Vizörden baktığımda genellikle burun ve yanak kısmının makinanın ekranına yansımasından memnun kalmıyorum.Fotoğrafı çektikten sonra lcd ekranını her defasında silmek bazen zahmetli iş halini alıyor :)  Vizör büyüteç dediğimiz nasıldır,nerelerde kullanılır,niçin kullanılır,bu tür sorunları aşar mı,normalden büyük mü gösterir,bir tane alsak şimdiki vizörden avantajlı mı oluruz,vs..  vs... Kullanan arkadaşlarımızın ve konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlarımızın ilgi alakalarını rica edebilirmiyim?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

valla vizör büyütücü değilde güneşli havalarda çektiğim fotoğrafı görmek için lcd viewfinder aldım ciddi anlamda faydası oldu..

hem büyük boyutlu hemde net olarak görebiliyorum. lcd viewfinder denen şey aslında büyüteç gibi bişi

fakat fotoğraf çekerken live view modunda kullanılabilir ama ben hiç kullanmadım yine vizör büyütecide olsa yanağınız alacağınız modele göre ekrana dayanacak daha farklı bir model seçersenizde ergonomik olarak sizi yavaşlatır diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Vizör büyütücü ve LCD viewfinder farklı şeyler.

Vizör büyütücüler çeşitli çeşitli türleri var mesela bende eskiden kaliteli bir marka model vardı (adını hatırlamıyorum). Vizörden yaklaşık 2cm kadar çkıntı oluşturuyordu ama yanak yinede LCD ye değer yani onun için ekstra dikkatli olmak lazım.

ürünün performansı ise son derece sıradan birşeydi öyle off ne büyüttü artık herşeyi daha iyi görüyorum falan diyebileceğim bir performans vermiyor.

LCD viewfinder sürekli açık alanta çekenler için güzel bişey aslında hatta herkes için çok güzel bişey aslında.

Ama kameranızın LCD si iyiyse tabiki eski bir LCD ile kullanmanın çokda bir espirisi olmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

valla ne d810 ile ne d750 ile LCD viewfinder olmadan görmek mümkün değil bence herkeste olmalı özellikle gelin damat çekerken kesinlikle kaçınılmaz bir gereksinim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.