abdullah demir 0 Oluşturuldu: Mayıs 8, 2015 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 8, 2015 D7000 kullanıcısıyım geçenlerde elime helios 44m-4 geçti ve yaptığım çekimlerde sonuçlar, kullandığım 50mm 1.8D lensine göre 1 tık daha öndeydi.Ve vizörde netleme yeşil ışığının yanması benim için muazaam bir nimet oldu ve çok şaşırdım. TAİR 11A 135mm f2,8 almayı düşünüyorum herkes çok fazla övüyor.Helios kullandığımda 5 metreye kadar netleyebildim sonsuza netlemiyormuş öğrendiğim kadarıyla.TAİR 11A da bu sorunu yaşarmıyım bilen abilerimiz yardımcı olursa çok sevinirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mayıs 8, 2015 gönderildi Paylaş Mayıs 8, 2015 gönderildi M42 bağlantılı lensleri Nikon gövdelerde standart M42 dönüştürücü ile kullanırken sonsuza netleme problemi yaşamak doğaldır. Bunun için ikinci versiyon M42 dönüştürücüler bir alternatif olabilir, ama barındırdıkları ekstra cam/mercekten dolayı titiz kullanıcılar tarafından daha az tercih edilirler. Genel manada bütün M42 lenslerde bu sorunu yaşarsınız. çünkü lensin sensöre olan uzaklığı ile ilgili fiziksel bir durum olup eli tornavida tutanlar tarafından çözümü (bana göre!) çok basit bir şeydir.Nasıl?Mesele lensin sensöre olan uzaklığı değil midir? Evet. O halde lensi sensöre bir kaç milimetre daha yaklaştırmak gerekmez mi? Evet.Sabit lenslerde zoom lenslerde olduğu gibi daha karmaşık ve birbirlerine mesafeleri değişken camlar kullanılmıyor, bu bir avantaj. Eğer, lensin içindeki cam bloğu sözkonusu şaryo yatağından bir kaç milimetre daha geriye alırsanız bu sorunu aşmış oluyorsunuz. Bunu bir ustanın yapması daha mantıklı olur ama dediğim gibi eliniz tornavida tutan, mesleğiniz elektronik ya da buna benzer teknik konulardan bir meslek ise, küçük nesnelerle aranız iyi ise bunu başarmak mümkün. Bir kaç denemeden sonra sistemi rahatça geri topladığınızı göreceksiniz.Tair 11 herkesin çok övdüğü, fiyat olarak emsallerinden çok daha pahalı olan bir Rus lensi. Farklı versiyonları da var, hangisi iyidir ben de bilmiyorum. Sahip olduğu bıçak sayısından dolayı kendine has bir bokeh karakteri var, insanlar bunu seviyorlar. Diğerlerinden daha keskin midir bilmem. Kendim de zaman zaman Pallas 135mm ile denemeler yapıyorum, sonuçlar tatminkar, ama bu sadece kendi egomuzu tatmin etmekten öteye gitmiyor. Maziyi hatırlamak, analog dönemdeki bir karenin 10 dakikalık hazırlığını hatırlamak hoş bir duygu, hepsi o kadar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
abdullah demir 0 Mayıs 8, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 8, 2015 gönderildi M42 bağlantılı lensleri Nikon gövdelerde standart M42 dönüştürücü ile kullanırken sonsuza netleme problemi yaşamak doğaldır. Bunun için ikinci versiyon M42 dönüştürücüler bir alternatif olabilir, ama barındırdıkları ekstra cam/mercekten dolayı titiz kullanıcılar tarafından daha az tercih edilirler.Genel manada bütün M42 lenslerde bu sorunu yaşarsınız. çünkü lensin sensöre olan uzaklığı ile ilgili fiziksel bir durum olup eli tornavida tutanlar tarafından çözümü (bana göre!) çok basit bir şeydir.Nasıl?Mesele lensin sensöre olan uzaklığı değil midir? Evet. O halde lensi sensöre bir kaç milimetre daha yaklaştırmak gerekmez mi? Evet.Sabit lenslerde zoom lenslerde olduğu gibi daha karmaşık ve birbirlerine mesafeleri değişken camlar kullanılmıyor, bu bir avantaj. Eğer, lensin içindeki cam bloğu sözkonusu şaryo yatağından bir kaç milimetre daha geriye alırsanız bu sorunu aşmış oluyorsunuz. Bunu bir ustanın yapması daha mantıklı olur ama dediğim gibi eliniz tornavida tutan, mesleğiniz elektronik ya da buna benzer teknik konulardan bir meslek ise, küçük nesnelerle aranız iyi ise bunu başarmak mümkün. Bir kaç denemeden sonra sistemi rahatça geri topladığınızı göreceksiniz.Tair 11 herkesin çok övdüğü, fiyat olarak emsallerinden çok daha pahalı olan bir Rus lensi. Farklı versiyonları da var, hangisi iyidir ben de bilmiyorum. Sahip olduğu bıçak sayısından dolayı kendine has bir bokeh karakteri var, insanlar bunu seviyorlar. Diğerlerinden daha keskin midir bilmem. Kendim de zaman zaman Pallas 135mm ile denemeler yapıyorum, sonuçlar tatminkar, ama bu sadece kendi egomuzu tatmin etmekten öteye gitmiyor. Maziyi hatırlamak, analog dönemdeki bir karenin 10 dakikalık hazırlığını hatırlamak hoş bir duygu, hepsi o kadar.heliosta bahsettiğiniz olayı gerceklestrmıstım tam sonsuza netlemesede mesafesi artmıstı. Buldugum tair 11A ise 20 bıcaklı olan bi model heliosta gercektestırdıgım işlemi tair modelindede gerceklestırebılırım o zman anladıgım kadrıyla elime alıp bakmadım cunku Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 11, 2015 gönderildi Paylaş Mayıs 11, 2015 gönderildi M42 de sonsuza netlemek ne kadar gerekli bence bunu düşünmek lazım. Tair 11A evet kullanması hoş bir lens ama şu 5-10 sene içinde bıçak sayısının çok fazla olduğu bu yüzden bokeh konusunda başarılı olduğu fark edildi.Yüzüne bakılmayan lens, çok eski olan lens, piyasada da olmadığından dolayı biraz fazla abartılır AF lenslerden pahalı satılmaya başlandı.Evet ucuz olsa bende alıp denemek isterdim ama o paraları hak eden bir lens değil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın