İçeriğe git

Art arda fotoğraf çekimi sorunu


resul diler

Recommended Posts

Herkese merhabalar. Dikkatimi çekti makinem bazı uzun pozlamalarda(30sn ve altı) ve zamanlayıcı kullandığım fotoğrafları art arda iki fotoğraf çekiyor. Makinenin tüm ayarlarını kurcaladım kullanım kılavuzuna baktım ama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her şeyi forumda soruyorsunuz.

Sorularınızdan belli ki hiç okumuyorsunuz.

Bu konu nette sayısız kerre yazıldı.

Özetle, takma kafana bu normal bir durum, adam işini temiz yapmak için ikinci bir kareyi tamamen siyah olarak çekiyor. Bunu yapmazsa o kadar temiz bir fotoğraf alamayacaksın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herkese merhabalar. Dikkatimi çekti makinem bazı uzun pozlamalarda(30sn ve altı) ve zamanlayıcı kullandığım fotoğrafları art arda iki fotoğraf çekiyor. Makinenin tüm ayarlarını kurcaladım kullanım kılavuzuna baktım ama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar..

Forum'da mehmet beyin tavırlarını artık ögrenin arkadaşlar kimseye bir garezi kimseye bir inadını veya baska birşeyi yok. Sadece konuları her insanın farklı bir tarzı olması sebebi ile mehmet abimizde farklı :)

Bu konudada yazmamak degil sadece gercekten herkez ıcın soylemek gerekirse aynı konular cok fazla sayıda acılıyor ve yönetim olarak temizlemek ve cevap vermek gerekiyor ve konu kirliliği oluyor.

Anlayışınız için teşekkürler ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Bir süre önce aynı durumla ben de karşılaşmıştım. En güvendiğim ve devamlı başvurduğum bu sitede konuyla ilgili bir araştırma yapmak istedim. Forumda ne kelime yazdıysam aradığım sonuca ulaşamadım. "Uzun pozlama ard arda 2 kere" yazıp bir sorgu yapamazsınız. Kullanacağınız kelimeler en az 4 karakter olmak zorunda. Neler denediysem olmadı. Google'dan araştırdım ve ingilizce dokümanlara ulaşıp nedenini anlamıştım.

İyi ki ben de o sıralar bu konuyu bu sitede sormamışım.

Aynı cevapları almak hoşuma gitmezdi doğrusu.

"Bu konu sayısız kere yazıldı" diyorsunuz. Konunun yazıldığı forumların linklerini paylaşır mısınız? Hep birlikte aydınlanırız böylece.

Bir de bu sitede bu konuyla ilgili bir araştırma yapmak istediğimizde, aradığımız sonuçlara kolayca ulaşmak için bir arama örneği rica etsem? Yaptığımız hatayı, yanlışı veya eksiği anlamış oluruz.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuda böyle bir serzenişte bulunmamın sebepleri:

1- Arama bölümüne "uzun pozlama" yazdığım anda karşıma çıkan sonuçlar gayet yeterli.

2- D7100 gövdesi satın alan bir kullanıcı artık giriş seviyesi değil, belli şeyleri öğrenmiş bir kullanıcıdır. Bu gövdeyi aldıysanız en kötü ihtimalle kullanım kılavuzunu 1 kez, yeterli gelmesi için 3 kez hatmetmişsinizdir. Onu da yapmadıysanız bu gövdeyle ilgili nette pek çok konuyu okuyup, uzun pozlamada her marka/model makinanın nasıl bir yol takip ettiğini artık biliyorsunuz demektir.

3- Benim itirazım forumda bu sorunun sorulmasına değildir. Benim itiraz etmemin sebebi bu konunun sadece bu forumda değil, nette kolaylıkla bulunabilecek, kullanım kılavuzunda bulunabilecek, bu makinayı satın alan kimsenin artık bunu kolayca öğrenebilecek seviyede olması gerektiğidir.

4- Benim itirazım armut piş ağzıma düş mantığının hakim olmasınadır. Ben ve arkadaşlarım burda ciddi, güvenilir bilgiler paylaşmak için kendilerine ait vakitleri ayırdıkları halde bunun suistimal edildiğini göstermek içindir.

özetle:

D3100 mü alsam D3200 mü alsam türü bizi bir adım bile ilerletmeyecek sorulardan....

Buna karşılık ete dişe dokunur, herkese faydalı olan konulara hala ulaşamadığımızdan....

Her gün bana özelden mesaj atan yeni başlayan kullanıcılardan.....

Bir çay molasında şuradaki iki ciddi soruya cevap vermeye çalışırken chat yoluyla beni meşgul eden kullanıcılardan...

Chat yoluyla bana sürekli ekipman tavsiyesi soranlardan....

Chat/özel mesaj yoluyla benden fotoğraf temel eğitimi almak isteyenlerden....

Yurt dışında ikamet ettiğimi sağır sultan bile duyduğu halde hala bana Teknosa ve bilumum TR mağazalarının kampanya/kredi kartı satışlarından soru soranlardan.....

....dolayı halet-i ruh-iyem bu hale gelmiştir.

Bunun günahının sadece bana ait olduğunu düşünüyorsanız, hala benim sert/asabi biri olduğumu düşünüyorsanız sizlere ne diyebilirim ki?

Benim yaşayış felsefem ciddiyet, güven ve kalite üzerinedir. Bu sizce sertlik olarak algılanıyorsa yaptığınız işe saygınızı gözden geçirin derim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yazayım konu başka yerlere gitmesin.

Değerli hocalarım(çok şey öğrendim sayenizde bunun için hoca kelimesini kullanıyorum).

Hepinize sonsuz saygım var ben DSLR makinemi Mehmet hocamın şu yorumunun üstüne 15 tatilde inşaatta çalışarak aldım. "Pek çok DSLR kullanıcısının çekemediği kadar güzel bir fotoğraf, sanki kadrij konusunda bilgili bir fotoğrafçı var karşımızda. Kadraj olarak 3'te 1 kuralını tam olarak uygulamak için üst kısımda gökyüzünü biraz daha az olarak kadraja alsaydınız herşey tam oturacaktı. Yolun kadraja oturtuluşu çok güzel. Burda pozlamadan, beyaz dengesinden bahsetmeyi uygun görmüyorum, bir compact makineden bunları beklemeyiz. En kısa zamanda bir DSLR almanız dileğiyle."

Mehmet hocamın tavırlarını biliyorum forumda kesinlikle kimseye bir garezi olduğunu düşünmüyorum sonuçta insanlarla konuşurken belli bir mesafe koyulması gerektiğinin bende farkındayım.

Ben forumu sürekli takip ettiğim için başta da belirtiğim gibi öncelikle kendi çapımda makine ayarlarımı kullanım kılavuzunu ve interneti kullandım ancak yeterli düzeyde arayamamışım demek ki bu yüzden konu açma gereği duydum. Sebahattin hocamın da belirttiği gibi böyle bir konu başlığıyla karşılaşmadım forumda ve internetteki diğer kaynaklarda. Belli ki satır aralarında cevaplanmış bir konu ya da ben öyle sanıyorum. Sonuçta ben en fazla 6 aydır fotoğrafla ilgilenen biri olarak sürekli okuyorum ancak Mehmet hocam basit bir konu olduğunu söyleyene dek basit olduğunu anlayamamış olabilmem acemiliktendir görüşündeyim.

Sizlerin on yıllarca tecrübesinin yanında böyle hatalara düşmem siz de takdir edersiniz ki doğaldır.

Başlık forumdaki kirliliği artırmamak adına silinebilir Kemal hocam. Bu kadar basit bir konu için başlık açmak şu anda zaten epeyce garip görünüyor.

Saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Evet, Mehmet hocanın eşref saatine denk gelmişiz anlaşılan.

Konuyu çok iyi bilen uzman biriyseniz, etrafınızda aynı konuyla ilgilenmeye yeni başlamış acemilerin varolduğunu es geçebiliyorsunuz bazen.

Ben yine de Resul kardeşimizin ve benim gözden geçirilecek bir saygı problemimiz olduğunu düşünmüyorum.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.