İçeriğe git

Recommended Posts

Oluşturuldu:

Merhabalar Nikontürk ailesi ! :-) Ben izmirliyim fakat iki senedir doğuda bir ilçede sağlık personeli olarak görev yapıyorum. Burada birçok sektörde ciddi anlamda yetersizlik söz konusu. Fotoğrafa olan ilgimden dolayı bana birkaç kez dış mekan düğün fotoğrafı çekim teklifi geldi ve benimde izmire dönünce bu alanda çekimler yapma isteğim vardı. Bulunduğum ilçede hatta belki de ilde hiç dış mekan çekim yapan fotoğrafçı yok. İlçede ilk adımı ben atmak ve bir farklılık oluşturmak istedim.

Şuanda sadece D7000 makinam var, 10.000tl bir bütçe ayırdım ekipman almak için ve aklımdaki liste şöyle;

Tamron 24-70 2.8 VC Lens

Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD Lens

Nikon Speedlight SB-700 Flaş

Vanguard Tracker LT- 28 Aluminyum Tripod

100cm Reflektör (Altın-Gümüş)

Lexar 32GB 633x SDHC UHS-I Profesyonel Hafıza Kartı x2

OEM Nikon D7000 Battery Grip

Lowepro DSLR Video Pack 350 AW

Fotoğrafiumda ürünlerin toplamı 9-10 bin tl arasında çıkıyor. Düşündüğüm ekipmanlar hakkında öneri ve iyi kötü eleştirilerinizi rica ediyorum sizden bu konu hakkında danışabileceğim hiç kimse yok etrafımda.

Ve yeni başlayacak biri düğün fotoğrafçılığı hakkında önerilerinizi :-)

gönderildi

Pil tutatacağı ve üçayağa gerek yok. Reflektörü birine tutturman lazım.

24-70'i normalde DX gövdelere önermiyorum ama düğünde açık alanda 24mm yetebilir ve 70mm'yi de kısa telefoto olarak kullanabilirsin. 17-55 ya da 17-50 lenslerle sık sık "keşke şimdi elimde 70-200 olsaydı" dersin, 24-70te o laf daha az söyleniyor (DX'te).

70-200e birşey diyemedim.

gönderildi

İleride bu işten para kazanırsam inşallah D610 a geçmeyi düşünüyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim, peki tecrübeli olmayan biri olarak albüm baskısı olmadan sadece çekim için nasıl bir ücret tarifesi belirlemeliyim?

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.