İçeriğe git

D610 uzun pozlamada netlik problemi

İbrahim YAŞAR

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar 2 gün önce İstanbul hayyamdan sıfır D610- tamron 24-70 VC aldım. Daha önce canon 550 D kullanıcısıydım. Gece fotoğraflarına ilgim olduğu için sık sık uzun pozlama yapıyorum. Fakat çok büyük ümitlerle aldığım D610 ile tripod ile gece uzun pozlamada bir türlü net fotoğraf cekemedim. Her türlü yöntemi denedim. manuel olarak ta objeyi netleyip 20 sn lik bir fotoğraf ceksem de yine netlik problemi oluşuyor. Eski 550 d ile çok çok daha başarılı uzun pozlama netliği elde ediyorum. Nerede hata yapıyorum yada üründe mi bir sıkıntı var ? Lütfen yardımcı olursanız sevinirim.. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tripod kullanıp VR/VC özelliğini açık bırakmış olabilirmisiniz ?

Merhaba Ramiz bey çok teşekkür ederim. Az önce söylediğinizi yaptım büyük ölçüde düzeldi. Vr nin açık olması neden sabit makinede netlikte bozulmaya neden oluyor ki ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba Ramiz bey çok teşekkür ederim. Az önce söylediğinizi yaptım büyük ölçüde düzeldi. Vr nin açık olması neden sabit makinede netlikte bozulmaya neden oluyor ki ?

Ters orantı yapıp düşünün neden titreyen elde makine net çekebiliyor ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ters orantı yapıp düşünün neden titreyen elde makine net çekebiliyor ?

Peki anlaşıldı. Son olarak sizce tamron 24-70 vr lens nasıl bir lens. Ben full frame e yeni geçtim ve ilk defa tamron kullanacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peki anlaşıldı. Son olarak sizce tamron 24-70 vr lens nasıl bir lens. Ben full frame e yeni geçtim ve ilk defa tamron kullanacağım.

Ben kullanmadım Tamron'u birazdan kullanan arkadaşlar ne kadar iyi bir lens olduğunu anlatacaklardır size.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Firmaya göre değişen titreşim azaltma sisteminin (VR, VC, OS,OIS vs) çalışma ilkesi aşağıdaki linkte

http://www.nikon.com/about/technology/rd/core/software/vr_e/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.