İçeriğe git

D610 aliyorum

Osman ermis

Recommended Posts

Herkese selamlar. Ben osman ermis fransada oturuyorum.

Daha once canon sony govdeler kullandim. En son Sony a7 setimi satdim.

Birkac hafta oncesine kadar Nikon a gecegim hic aklima gelmezdi. Nikona cok yabanciyim. Nikonun n sinden anlamazdim. Birkac gundur nikon arastiriyorum. Canon a daha yakindim. Butcem 6d yi yetiyor. 6d yide sevemedim. Bana hic cekici gelmedi.

Sony a7 yi 50mm 85mm ve tele lens ihtiyacimdan dolayi satdim. Satarken crop govde ye gecme dusuncem vardi. Ama ff den sonra crop govde almak icin kendimi ikna edemedim. D610 un fyatini gorunce dikkatimi cekti. Incelemeye basladim. Inceledikce sevdim😊

Ebay de 900€ ya d610 + 50mm f1.8g lens aldim. Ama hala ucretini odemedim. 2010 yilindan beri elektronin vizor kullaniyorum. Optik vizoru alismam gerekecek. Yani hala kafamda acabalar var.

Sizlere birkac sorum var.

24-85mm vr lens almayi dusunuyorum. 24-120mm f4 iki kati fiyati var. Bu fiyat farkina degermi? Simdilik 24-70 alamam.

Birde tele lense ihtiyacim var. Iki secenek var butceme gore? Tamron 70-300 vc ve nikon 70-300 vr. Nikon birazdaha pahali. Fiyat farkina degermi?

50mm 1.8g aldim ama portre icin 85mm almayi dusunuyorum. Nikon 85mm 1.4 butcemi asiyor. Fp olarak ne alabilirim?

Flash konusuna hic girmedim. Onun acalesi yok kafam yeterince karisik😊 d610 sevdigim ozelliginden biri flashi olmasi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle hayırlı olsun.

Tam kare sensÖre sahib bir gÖvde de 50mm ile portre çok tat vermez. 85mm ve üstü lenslere bakmalısınız.

85mm F1.8 AFs veya AFd işinizi gÖrecektir.

24-85 iyi bir lenstir. 24-120 daha iyi.

Bu tamamı ile bütçe ve tercih meselesi.

Kişisel gÖrüşüm asla 24-85e para vermem. KÖtü olduğu için değil. D610 gibi bir gÖvde kullanıyorsanız daha iyi optiğe sahip lensler kullanmalısınız.

Sigma 24-105 F4 e de bakabilirsiniz o da çok iyi bir lens.

Tamron 70-300 VC bir çok incelemede eş değer Nikkor dan daha iyi"imiş".

Araştırdığım kullandığım bir lens değil ama hangisini alırsanız alın, aralarında atla deve kadar fark olmayacak.

Ancak yine dediğim gibi D610 un hakkını vermesini istiyorsanız daha iyi optikler şart. 70-300 serileri giriş seviye diye sınıflandırılabilecek lensler.

Kameranız ise değil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tesekkurler.

Biraz once odemeyi yaptin. Artik bende nikoncuyum😊

50mm i d610 ile aldim. 85mm de alacagim.

Ileride 24-70 almayi dusunuyorum. Sigma 24 105 i baktim. Fiyati 24-120 den pahali.

70-300mm de cok beklentim yok acikcasi. Bana yetecegini dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hayırlı olsun , 24-85 VRyi çok memnun şekilde kullandım , 70-300 den çok beklentiniz yoksa ucuz olanı alın derim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tesekkurler ramiz bey.

70-300 den beklentim fazla degil ama alabildigimin en iyisi olsun isterim.

Lenslerde hala cozemedigim modeller var. Su iki lens arasinda ne fark var?

a8c20593e5a61e69f9639442a5cbd8d0.jpg82d94809fbdcc4ec0a447ee49bd83b31.jpg

Af motoru olmayan lenslerin avantaji dez avantaji nedir. 85mm 1.8 D alsam g ile ne farki var?

D610 ile desteklenen flash lari tetikleyici olmadan uzaktan patlatabilirmiyim?

Kusura bakmayin cok soru soruyorum😊

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tesekkurler ramiz bey.

70-300 den beklentim fazla degil ama alabildigimin en iyisi olsun isterim.

Lenslerde hala cozemedigim modeller var. Su iki lens arasinda ne fark var?

a>a>

Af motoru olmayan lenslerin avantaji dez avantaji nedir. 85mm 1.8 D alsam g ile ne farki var?

D610 ile desteklenen flash lari tetikleyici olmadan uzaktan patlatabilirmiyim?

Kusura bakmayin cok soru soruyorum😊

O iki lens aynı sadece gri çizgili olan DF modeli için zöel üretildi , D ile G arasında fark oluyor 610 üzerinde imkan varsa mutlaka G olanları tercih edin , SB 700 kullanıyorum tetikleyici olmadan makinenin kendi flaşını kullnarak uzaktan patlatabiliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O iki lens aynı sadece gri çizgili olan DF modeli için zöel üretildi , D ile G arasında fark oluyor 610 üzerinde imkan varsa mutlaka G olanları tercih edin , SB 700 kullanıyorum tetikleyici olmadan makinenin kendi flaşını kullnarak uzaktan patlatabiliyorum.

Nikon da tüm lensler AF-D ve AF-S diye geçiyor.

AF-S ler motorlu ve hızlı AF li lensler. Ayrıca diyafram bilezikleri yok. Sanırım Canon da da yok bu olay zaten.

AF-D ler makineden AF motoru ile AF çalışan lensler ve üzerlerinde diyafram bilezikleri oluyor.

AF-D ler ucuzdur, AF-S ye nazaran genel manada daha kötü lenslerdir ama bu onları almaya gerek yok anlamına gelen birşey değil.

Halen bir çoğumuz AF-D lensleri kullanıyoruz. Kullanmaya da devam edeceğiz.

Mesela 85mm F1.8 de AF-D bana göre AF-S ye tercih edilir. Zira AF-S olanında CA dediğimiz yüksek ışıklı noktalarda mora çalma olayı çok fazla. AF-D de çok daha az.

Onun dışında 2 lens arasında fark yok denecek düzeyde. Fiyat da AF-D den yana olunca almak çok daha mantıklı oluyor.

Bahsettiğiniz 50mm özel bir seri çok kafaya takmayın.

Sizin bakacağınız 50mm ler

Nikkor 50mm F1.4G AF-S

Nikkor 50mm F1.8G AF-S

Nikkor 50mm F1.4 AF-D

Nikkor 50mm F1.8 AF-D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

AF-S ler motorlu ve hızlı AF li lensler. Ayrıca diyafram bilezikleri yok. Sanırım Canon da da yok bu olay zaten.

AF-D ler makineden AF motoru ile AF çalışan lensler ve üzerlerinde diyafram bilezikleri oluyor.

AF-D ler ucuzdur, AF-S ye nazaran genel manada daha kötü lenslerdir ama bu onları almaya gerek yok anlamına gelen birşey değil.

Mesela 85mm F1.8 de AF-D bana göre AF-S ye tercih edilir. Zira AF-S olanında CA dediğimiz yüksek ışıklı noktalarda mora çalma olayı çok fazla. AF-D de çok daha az.

Onun dışında 2 lens arasında fark yok denecek düzeyde. Fiyat da AF-D den yana olunca almak çok daha mantıklı oluyor.

Nikkor 50mm F1.4G AF-S

Nikkor 50mm F1.8G AF-S

Nikkor 50mm F1.4 AF-D

Nikkor 50mm F1.8 AF-D

Gökhan bence D serisi ve G serisi bir lensi yüksek çözünürlüklü 36 mp gibi bir makinede dene 50mm 1,8D ve 50 mm 1.8G gibi , çıkan sonuç bariz biçimde G nin üstünlüğü olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Gökhan bence D serisi ve G serisi bir lensi yüksek çözünürlüklü 36 mp gibi bir makinede dene 50mm 1,8D ve 50 mm 1.8G gibi , çıkan sonuç bariz biçimde G nin üstünlüğü olacaktır.

Ramiz bey,

Ben bunun tam tersine tanık oldum. Beklentim aynen sizin gibiydi, ama süpriz oldu benim için.

Bende Nikkor AF-S 50mm 1.4G var. Yakın bir arkadaşımda D olanı vardı. D800 gövdemi bir üçayak üzerine yerleştirdim. önce benim lensimi (G olanı) taktım, masa üzerinde 50cm uzaktaki, makineme göre yaklaşık 45 derece açıyla, üzerinde bolca irili ufaklı yazılar bulunan bir A4 kağıdının ortasındaki belirli bir kelimesine odakladım. Uzaktan kumanda kullandım ve fotoğrafı çektim.

Ardından arkadaşımın lensini (D olanı) taktım. Makine ayarları ve ortam ışığı birebir aynı olacak şekilde aynı noktaya netleyip, aynı şekilde çektim.

Sonuçta D tipi lens ile çektiğim fotoğraf çok temiz ve net, G ile çektiğim D'ye göre hafif mora çalmış biçimde çıktı. Netlikleri aynıydı.

Elimde başka bir G lens olmadığı için benim lensimde mi bir sıkıntı olduğunu test edemedim.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olur ama her lensde de değil.

Misal 85mm ler son derece kaliteli lensler. 50mm ler kaliteli nebileyim 24-70 AF-D kaliteli.

Labratuar ortamında evet hepsinde fark olacaktır da kim o farkı sezecek? O kadar takılmamak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ramiz bey,

Ben bunun tam tersine tanık oldum. Beklentim aynen sizin gibiydi, ama süpriz oldu benim için.

Bende Nikkor AF-S 50mm 1.4G var. Yakın bir arkadaşımda D olanı vardı. D800 gövdemi bir üçayak üzerine yerleştirdim. önce benim lensimi (G olanı) taktım, masa üzerinde 50cm uzaktaki, makineme göre yaklaşık 45 derece açıyla, üzerinde bolca irili ufaklı yazılar bulunan bir A4 kağıdının ortasındaki belirli bir kelimesine odakladım. Uzaktan kumanda kullandım ve fotoğrafı çektim.

Ardından arkadaşımın lensini (D olanı) taktım. Makine ayarları ve ortam ışığı birebir aynı olacak şekilde aynı noktaya netleyip, aynı şekilde çektim.

Sonuçta D tipi lens ile çektiğim fotoğraf çok temiz ve net, G ile çektiğim D'ye göre hafif mora çalmış biçimde çıktı. Netlikleri aynıydı.

Elimde başka bir G lens olmadığı için benim lensimde mi bir sıkıntı olduğunu test edemedim.

Saygılar.

Buda sizin tecrübeniz saygı duyarım , ama genel görüşüm hala G serisi yönündedir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikkor 50mm F1.4G AF-S

Nikkor 50mm F1.8G AF-S

Nikkor 50mm F1.4 AF-D

Nikkor 50mm F1.8 AF-D

Hocam 85 MM afs ve afd ayrımı için söyledikleriniz 1.4 olanlar için sanırım. Zira 1.8 versiyonlarını kullandım tam tersi sanki. D serisinde CA daha fazla sanki.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ramiz bey,

Saygılar.

ben 50mm 1.4 g ve d serisini kullandım. DX makinemde arada çok bir fark göremedim. odaklama hızları arasında da çok bir fark yok açıkçası. ama tabi ben giriş seviyesi bir kullanıcıyım. beklentileri yüksek profesyonel abiler için aynısı geçerli olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herkese selamlar. Ben osman ermis fransada oturuyorum.

Daha once canon sony govdeler kullandim. En son Sony a7 setimi satdim.

Birkac hafta oncesine kadar Nikon a gecegim hic aklima gelmezdi. Nikona cok yabanciyim. Nikonun n sinden anlamazdim. Birkac gundur nikon arastiriyorum. Canon a daha yakindim. Butcem 6d yi yetiyor. 6d yide sevemedim. Bana hic cekici gelmedi.

Sony a7 yi 50mm 85mm ve tele lens ihtiyacimdan dolayi satdim. Satarken crop govde ye gecme dusuncem vardi. Ama ff den sonra crop govde almak icin kendimi ikna edemedim. D610 un fyatini gorunce dikkatimi cekti. Incelemeye basladim. Inceledikce sevdim😊

Ebay de 900€ ya d610 + 50mm f1.8g lens aldim. Ama hala ucretini odemedim. 2010 yilindan beri elektronin vizor kullaniyorum. Optik vizoru alismam gerekecek. Yani hala kafamda acabalar var.

Sizlere birkac sorum var.

24-85mm vr lens almayi dusunuyorum. 24-120mm f4 iki kati fiyati var. Bu fiyat farkina degermi? Simdilik 24-70 alamam.

Birde tele lense ihtiyacim var. Iki secenek var butceme gore? Tamron 70-300 vc ve nikon 70-300 vr. Nikon birazdaha pahali. Fiyat farkina degermi?

50mm 1.8g aldim ama portre icin 85mm almayi dusunuyorum. Nikon 85mm 1.4 butcemi asiyor. Fp olarak ne alabilirim?

Flash konusuna hic girmedim. Onun acalesi yok kafam yeterince karisik😊 d610 sevdigim ozelliginden biri flashi olmasi.

24-85 mm VR için d600 için en iyi kit lens değerlendirmesi yapılıyor. d610 için de geçerli olacağını düşünüyorum. ben d7100de kullandım. gayet iyiydi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tesekkurler arkadaslar. Sayenizde ogreniyoruz. Nikona cok uzaktim. Alisveris merkezlerine gitdigim makinalari alir bakardim. Nikon haric😊 aramizdaki sogukluk nedendi bilmiyorum. Neyse ki aramizdaki sorun cozuldu😊

Simdi lens arayislarim suruyor. Ikinci el baktigim icin ebay ve ilan sitelerini tariyorum

d610 la beraber 50mm 1.8g aldim. Daha elime ulasmadi.

28-85mm de karar kildim. Daha siparis vermedim.

Simdi 70-300mm ve 85mm alacagim.

85mm sonra alacagim. Optik vizorde manuel netleme nasil olacak bakalim. Sorun olmazsa samyang 85mm alacagim. Yada nikon 85mm 1.8g alacam.

70-300 de nikon ve tamron arasinda kaldim. Tamronun keskinligi iyi oldugu soyleniyor. Canon turkde yorumlara okudum. Kullanicilar genelde memnun. Canon 70-300 l serisine yakin performansi oldugu soyluyorlar.

Teretdutlerim nikona gore af ve VR. Kullanan arkadaslardan tavsiye bekliyorum.

Tesekkurler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tesekkurler arkadaslar. Sayenizde ogreniyoruz. Nikona cok uzaktim. Alisveris merkezlerine gitdigim makinalari alir bakardim. Nikon haric😊 aramizdaki sogukluk nedendi bilmiyorum. Neyse ki aramizdaki sorun cozuldu😊

Simdi lens arayislarim suruyor. Ikinci el baktigim icin ebay ve ilan sitelerini tariyorum

d610 la beraber 50mm 1.8g aldim. Daha elime ulasmadi.

28-85mm de karar kildim. Daha siparis vermedim.

Simdi 70-300mm ve 85mm alacagim.

85mm sonra alacagim. Optik vizorde manuel netleme nasil olacak bakalim. Sorun olmazsa samyang 85mm alacagim. Yada nikon 85mm 1.8g alacam.

70-300 de nikon ve tamron arasinda kaldim. Tamronun keskinligi iyi oldugu soyleniyor. Canon turkde yorumlara okudum. Kullanicilar genelde memnun. Canon 70-300 l serisine yakin performansi oldugu soyluyorlar.

Teretdutlerim nikona gore af ve VR. Kullanan arkadaslardan tavsiye bekliyorum.

Tesekkurler

Samyang 85 mm'yi tavsiye etmem. Zira hareketli konuları manuel odaklama sıkıntılı. 85 MM portre lensi diye sadece portre çekecek değilsiniz ayrıca konu da her zaman sabit durmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet haklisin hareketli konularda manuel kullanmak cok zor ama okadarda zevkli😊

Cocuklar cok hareketli olduklari icin a7 yi satdim. 85mm ile sabit portre cekmeyi dusunuyorum. Cocuklari obur af li lenslerle cekerim. Samyang hem ucuz hem keskin hem 1.4. Ama d610 da manuel netlemeyi denemem lazim. Ona gore karar verecegim.

70-300mm tamron alacagim galiba. Hem ucuz hem nikondan daha keskin.

88990ce1328d1d8f139cfa24c90db211.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.