Denta 0 Eylül 4, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 4, 2017 gönderildi 9 saat önce, Ümit Alper TÜMEN yazdı: Merhaba Nikon 40 mm f2.8 makro lens uygun fiyatlı bir çözüm olarak düşünülebilir. çevremdekiler genelde 100 mm ve üstü kullanıyorlar , önerilen lens te 100 mm kaynaklarda. Marka olarak onereileceğiniz var mı iyi bir lens nikon ,sigma, tamron vb. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Eylül 4, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 4, 2017 gönderildi 2 saat önce, Denta yazdı: çevremdekiler genelde 100 mm ve üstü kullanıyorlar , önerilen lens te 100 mm kaynaklarda. Marka olarak onereileceğiniz var mı iyi bir lens nikon ,sigma, tamron vb. dental için 120mm macro lens vardı nikon marka. güzel birşeye benziyor hatta sahibinden de satılık ilanı da var. dental çekimlerden çok anlamıyorum çünkü özel bir alan. bendeki 90mm macro ile çekeyim dedim ama olmadı. lensin tipi boyutu ve extra aydınlatma aparatı ile farklı bir dal olduğunu anlatıyor zaten. lens konusunda yardımcı pek olamamış olabiliriz ancak sen alıp çekimlere başladıktan sonra eğer çözemediğin birşeyler olursa buraya örnek foto yükleyerek sorarsan neyin ters gittiğini beraber çözeriz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Denta 0 Eylül 4, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 4, 2017 gönderildi 3 saat önce, neehot yazdı: dental için 120mm macro lens vardı nikon marka. güzel birşeye benziyor hatta sahibinden de satılık ilanı da var. dental çekimlerden çok anlamıyorum çünkü özel bir alan. bendeki 90mm macro ile çekeyim dedim ama olmadı. lensin tipi boyutu ve extra aydınlatma aparatı ile farklı bir dal olduğunu anlatıyor zaten. lens konusunda yardımcı pek olamamış olabiliriz ancak sen alıp çekimlere başladıktan sonra eğer çözemediğin birşeyler olursa buraya örnek foto yükleyerek sorarsan neyin ters gittiğini beraber çözeriz. Teşekkürler , 2. El alirken nelere dikkat etmeli peki sahibinden de Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Eylül 4, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 4, 2017 gönderildi 6 saat önce, Denta yazdı: Teşekkürler , 2. El alirken nelere dikkat etmeli peki sahibinden de Bana göre satıcı ile yüz yüze görüşmek lazım ve tabiki kalabalık bir noktada. Sizin sektör için bu lensi satan kişi eğer dükkan değilse dişçi olmalı çünkü başkası naapsın bu lensi, değilse şüphe uyandırır. Bunların dışında lensin camlarında çizik var mı? İçine toz dolmuş mu? Daha önce içi açılmış mı? Gövdede herhangi bir deformasyon oluşmuş mu? Düşürülmüş mü veya izi var mı? Otomatik netleme motoru var ise nasıl çalışıyor? Sesi nasıl? Manuel netlemede sesi nasıl? Kutulu mu? Ön arka kapakları mevcut mu? Yani lense iyi bakmış mı? Fotoğraf çektiğinizde sonuç nasıl? Rahatsız eden görüntü var mı? Siz bunları incelerken kişinin davranışları nasıl? Tedirgin mi? Aceleci mi? Son olarak garantisi devam ediyor mu? Hangi mağazadan almış? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Denta 0 Eylül 5, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 5, 2017 gönderildi 17 saat önce, neehot yazdı: Bana göre satıcı ile yüz yüze görüşmek lazım ve tabiki kalabalık bir noktada. Sizin sektör için bu lensi satan kişi eğer dükkan değilse dişçi olmalı çünkü başkası naapsın bu lensi, değilse şüphe uyandırır. Bunların dışında lensin camlarında çizik var mı? İçine toz dolmuş mu? Daha önce içi açılmış mı? Gövdede herhangi bir deformasyon oluşmuş mu? Düşürülmüş mü veya izi var mı? Otomatik netleme motoru var ise nasıl çalışıyor? Sesi nasıl? Manuel netlemede sesi nasıl? Kutulu mu? Ön arka kapakları mevcut mu? Yani lense iyi bakmış mı? Fotoğraf çektiğinizde sonuç nasıl? Rahatsız eden görüntü var mı? Siz bunları incelerken kişinin davranışları nasıl? Tedirgin mi? Aceleci mi? Son olarak garantisi devam ediyor mu? Hangi mağazadan almış? Çok teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
voztemur 0 Eylül 6, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 6, 2017 gönderildi On 06.06.2015 at 12:30, Recep YAZICI yazdı: WI-FI dahi gererksiz bence... Zorunlu bir ihtiyaç değil tabi ama gereksiz de sayılmaz bence. Benim makinem de var. Bazı zamanlar eşimle kendi fotoğrafımızı çekmek istediğimizde bir yere sabitliyor telefonu wifi üzerinden bağlıyor ve telefon ekranından kendimi görerek fotoğraf çekebiliyoruz. Bence bir ihtiyaç olabilir düşüncesindeyim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Eylül 6, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 6, 2017 gönderildi 25 dakika önce, voztemur yazdı: Zorunlu bir ihtiyaç değil tabi ama gereksiz de sayılmaz bence. Benim makinem de var. Bazı zamanlar eşimle kendi fotoğrafımızı çekmek istediğimizde bir yere sabitliyor telefonu wifi üzerinden bağlıyor ve telefon ekranından kendimi görerek fotoğraf çekebiliyoruz. Bence bir ihtiyaç olabilir düşüncesindeyim. arkadaşın 2 sene önceki düşüncesiydi belki değişmiştir bu süre zarfında. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
voztemur 0 Eylül 6, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 6, 2017 gönderildi 6 dakika önce, neehot yazdı: arkadaşın 2 sene önceki düşüncesiydi belki değişmiştir bu süre zarfında. Forum kullanmaya da Fotoğraf çekmeye de yeni başlayan insanlar da bu tarz dikkatsizlikler oluyor sanıyorum. Dikkatli gözleriniz için teşekkür ediyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yusuf kadan 0 Eylül 19, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 19, 2017 gönderildi Selam nikon ailesi d7200 makinemle ilgili bir sorum olucak. Fotograf cektikten sonra bi kac saniye cektigimi gormek istiyorum ama fotografi cektikten sonra gormek icin illa tuş a bakmak gerekiyor diger makinem d90 da bu olay vardi cekimden hemen sonra fotografi birkac saniye otomatik gosteriyordu yardimlarinizi bekliyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Eylül 19, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 19, 2017 gönderildi (düzenlendi) 1 saat önce, Yusuf kadan yazdı: Selam nikon ailesi d7200 makinemle ilgili bir sorum olucak. Fotograf cektikten sonra bi kac saniye cektigimi gormek istiyorum ama fotografi cektikten sonra gormek icin illa tuş a bakmak gerekiyor diger makinem d90 da bu olay vardi cekimden hemen sonra fotografi birkac saniye otomatik gosteriyordu yardimlarinizi bekliyorum. menünün türkçe olduğunu varsayıyorum. menu / özel ayarlar menüsü / zamanlayıcılar / ekran kapanma gecikmesi / resim inceleme Eylül 19, 2017 - neehot tarafından düzenlendi 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yusuf kadan 0 Eylül 19, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 19, 2017 gönderildi Dediginiz gibi ama halen yok ayar olarak 4sn yazıyor ama yine yok anlamadim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neehot 102 Eylül 19, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 19, 2017 gönderildi Bir saat önce, Yusuf kadan yazdı: Dediginiz gibi ama halen yok ayar olarak 4sn yazıyor ama yine yok anlamadim demekki hepten kapalı. menu / izleme menüsü / resim inceleme = ON 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yusuf kadan 0 Eylül 19, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 19, 2017 gönderildi Cok teşekkür ederim. Sayende oldu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yusuf kadan 0 Eylül 20, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 20, 2017 gönderildi Slmlar herkese nikon d7200 de af_a af_s af_c modlari arasinda nasil geçiş yapabiliyoruz bir türlü bulamadim yardim ederseniz sevinirim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Eylül 20, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Eylül 20, 2017 gönderildi 4 saat önce, Yusuf kadan yazdı: Slmlar herkese nikon d7200 de af_a af_s af_c modlari arasinda nasil geçiş yapabiliyoruz bir türlü bulamadim yardim ederseniz sevinirim @Yusuf kadan bey, Fotoğrafta alt kısımdaki "AF / M" ayarını "AF" konumuna getirin. Ortasındaki AF modu düğmesine basılı tutarken Ana ayar kadranını çevirerek bunu yapabilirsiniz. Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yusuf kadan 0 Eylül 20, 2017 gönderildi Paylaş Eylül 20, 2017 gönderildi Cok teşekkür ederim. Yardimlariniz icin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
mustafa araç 3 Ekim 15, 2017 gönderildi Paylaş Ekim 15, 2017 gönderildi Merhaba , d7200 makinem var video çekimi esnasında ıso-diyafram-enstantane değerleriyle oynadığımda lcd ekranda etkisini gösteriyor yani örneğin ıso'yu arttırdığımda lcd ekranda görüntü daha parlak oluyor veya diyaframı kıstığımda görüntü daha karanlık oluyor fakat fotoğraf çekiminde lcd ekrana gelince değerleri değiştirdiğimde görüntüde ne koyulaşma ne parlaklık oluyor yani görüntü stabil kalıyor acaba fotoğraf çekiminde de video çekiminde olduğu gibi değerleri değiştirince görüntüye etki edebilir mi ? etki ederse de hangi ayarlamaları yapmalıyım ? şimdiden teşekkür ederim herkese Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Ekim 16, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Ekim 16, 2017 gönderildi @mustafa araç bey, Fotoğrafı çekmeden önce yaptığınız bu pozlama ayarlarını LCD'de görmeniz ne yazık ki mümkün değil. Ancak fotoğrafı çektikten sonra sonucunu LCD'de görebilirsiniz. Ama bahsettiğiniz pozlama ayarlarının doğru olup olmadığını anlamanın bir yolu var: Makinenizin ekranında "Pozlama skalası" olacaktır. Siz bu ayarları değiştirdikçe ekrandaki skala değişecektir. Ayarlarınız doğru ise skala "0" da olması gerekir. Eğer sola yakınsa fotoğrafınız az pozlanmış yani karanlık çıkacaktır, sağa yakınsa fotoğrafınız çok pozlanmış yani çok ışıklı çıkacaktır. Bu ayarı devamlı "0" da tutacak şekilde ISO, Diyafram ve Enstantane ayarı yaparsanız problem yaşamazsınız. Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın