İçeriğe git

Nikon D7200

Ümit Alper TÜMEN

Recommended Posts

9 saat önce, Ümit Alper TÜMEN yazdı:

Merhaba 

Nikon 40 mm f2.8 makro lens uygun fiyatlı bir çözüm olarak düşünülebilir. 

çevremdekiler genelde 100 mm ve üstü kullanıyorlar , önerilen lens te 100 mm kaynaklarda. Marka olarak onereileceğiniz var mı iyi bir lens nikon ,sigma, tamron vb.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 saat önce, Denta yazdı:

çevremdekiler genelde 100 mm ve üstü kullanıyorlar , önerilen lens te 100 mm kaynaklarda. Marka olarak onereileceğiniz var mı iyi bir lens nikon ,sigma, tamron vb.

dental için 120mm macro lens vardı nikon marka. güzel birşeye benziyor hatta sahibinden de satılık ilanı da var. dental çekimlerden çok anlamıyorum çünkü özel bir alan. bendeki 90mm macro ile çekeyim dedim ama olmadı. lensin tipi boyutu ve extra aydınlatma aparatı ile farklı bir dal olduğunu anlatıyor zaten. lens konusunda yardımcı pek olamamış olabiliriz ancak sen alıp çekimlere başladıktan sonra eğer çözemediğin birşeyler olursa buraya örnek foto yükleyerek sorarsan neyin ters gittiğini beraber çözeriz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 saat önce, neehot yazdı:

dental için 120mm macro lens vardı nikon marka. güzel birşeye benziyor hatta sahibinden de satılık ilanı da var. dental çekimlerden çok anlamıyorum çünkü özel bir alan. bendeki 90mm macro ile çekeyim dedim ama olmadı. lensin tipi boyutu ve extra aydınlatma aparatı ile farklı bir dal olduğunu anlatıyor zaten. lens konusunda yardımcı pek olamamış olabiliriz ancak sen alıp çekimlere başladıktan sonra eğer çözemediğin birşeyler olursa buraya örnek foto yükleyerek sorarsan neyin ters gittiğini beraber çözeriz. 

Teşekkürler , 2. El alirken nelere dikkat etmeli peki sahibinden de

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6 saat önce, Denta yazdı:

Teşekkürler , 2. El alirken nelere dikkat etmeli peki sahibinden de

Bana göre satıcı ile yüz yüze görüşmek lazım ve tabiki kalabalık bir noktada. Sizin sektör için bu lensi satan kişi eğer dükkan değilse dişçi olmalı çünkü başkası naapsın bu lensi, değilse şüphe uyandırır. Bunların dışında lensin camlarında çizik var mı? İçine toz dolmuş mu? Daha önce içi açılmış mı? Gövdede herhangi bir deformasyon oluşmuş mu? Düşürülmüş mü veya izi var mı? Otomatik netleme motoru var ise nasıl çalışıyor? Sesi nasıl? Manuel netlemede sesi nasıl? Kutulu mu? Ön arka kapakları mevcut mu? Yani lense iyi bakmış mı? Fotoğraf çektiğinizde sonuç nasıl? Rahatsız eden görüntü var mı? Siz bunları incelerken kişinin davranışları nasıl? Tedirgin mi? Aceleci mi? Son olarak garantisi devam ediyor mu? Hangi mağazadan almış?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

17 saat önce, neehot yazdı:

Bana göre satıcı ile yüz yüze görüşmek lazım ve tabiki kalabalık bir noktada. Sizin sektör için bu lensi satan kişi eğer dükkan değilse dişçi olmalı çünkü başkası naapsın bu lensi, değilse şüphe uyandırır. Bunların dışında lensin camlarında çizik var mı? İçine toz dolmuş mu? Daha önce içi açılmış mı? Gövdede herhangi bir deformasyon oluşmuş mu? Düşürülmüş mü veya izi var mı? Otomatik netleme motoru var ise nasıl çalışıyor? Sesi nasıl? Manuel netlemede sesi nasıl? Kutulu mu? Ön arka kapakları mevcut mu? Yani lense iyi bakmış mı? Fotoğraf çektiğinizde sonuç nasıl? Rahatsız eden görüntü var mı? Siz bunları incelerken kişinin davranışları nasıl? Tedirgin mi? Aceleci mi? Son olarak garantisi devam ediyor mu? Hangi mağazadan almış?

Çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

On 06.06.2015 at 12:30, Recep YAZICI yazdı:

WI-FI dahi gererksiz bence...

Zorunlu bir ihtiyaç değil tabi ama gereksiz de sayılmaz bence. Benim makinem de var. Bazı zamanlar eşimle kendi fotoğrafımızı çekmek istediğimizde bir yere sabitliyor telefonu wifi üzerinden bağlıyor ve telefon ekranından kendimi görerek fotoğraf çekebiliyoruz. Bence bir ihtiyaç olabilir düşüncesindeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

25 dakika önce, voztemur yazdı:

Zorunlu bir ihtiyaç değil tabi ama gereksiz de sayılmaz bence. Benim makinem de var. Bazı zamanlar eşimle kendi fotoğrafımızı çekmek istediğimizde bir yere sabitliyor telefonu wifi üzerinden bağlıyor ve telefon ekranından kendimi görerek fotoğraf çekebiliyoruz. Bence bir ihtiyaç olabilir düşüncesindeyim.

arkadaşın 2 sene önceki düşüncesiydi belki değişmiştir bu süre zarfında. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6 dakika önce, neehot yazdı:

arkadaşın 2 sene önceki düşüncesiydi belki değişmiştir bu süre zarfında. :)

:) Forum kullanmaya da Fotoğraf çekmeye de yeni başlayan insanlar da bu tarz dikkatsizlikler oluyor sanıyorum. 
Dikkatli gözleriniz için teşekkür ediyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 hafta sonra...

Selam nikon ailesi  d7200 makinemle ilgili bir sorum olucak. Fotograf cektikten sonra bi kac saniye cektigimi  gormek istiyorum ama fotografi cektikten sonra gormek icin illa tuş a bakmak gerekiyor diger makinem d90 da bu olay vardi  cekimden hemen sonra fotografi birkac saniye otomatik gosteriyordu   yardimlarinizi bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 saat önce, Yusuf kadan yazdı:

Selam nikon ailesi  d7200 makinemle ilgili bir sorum olucak. Fotograf cektikten sonra bi kac saniye cektigimi  gormek istiyorum ama fotografi cektikten sonra gormek icin illa tuş a bakmak gerekiyor diger makinem d90 da bu olay vardi  cekimden hemen sonra fotografi birkac saniye otomatik gosteriyordu   yardimlarinizi bekliyorum. 

menünün türkçe olduğunu varsayıyorum.

menu / özel ayarlar menüsü / zamanlayıcılar / ekran kapanma gecikmesi / resim inceleme

- neehot tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir saat önce, Yusuf kadan yazdı:

Dediginiz gibi ama halen yok ayar olarak 4sn yazıyor ama yine yok  anlamadim

demekki hepten kapalı.

menu / izleme menüsü / resim inceleme = ON

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
4 saat önce, Yusuf kadan yazdı:

Slmlar herkese  nikon d7200 de  af_a  af_s  af_c modlari arasinda nasil geçiş yapabiliyoruz bir türlü bulamadim  yardim ederseniz sevinirim 

@Yusuf kadan bey,

Fotoğrafta alt kısımdaki "AF / M" ayarını "AF" konumuna getirin.

Ortasındaki AF modu düğmesine basılı tutarken Ana ayar kadranını çevirerek bunu yapabilirsiniz.

Screen Shot 2017-09-20 at 19.54.29.png

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 4 hafta sonra...

Merhaba , d7200 makinem var video çekimi esnasında  ıso-diyafram-enstantane değerleriyle oynadığımda lcd ekranda etkisini gösteriyor yani  örneğin  ıso'yu arttırdığımda lcd ekranda görüntü daha parlak oluyor  veya diyaframı kıstığımda görüntü daha karanlık oluyor fakat fotoğraf çekiminde lcd  ekrana gelince değerleri değiştirdiğimde görüntüde ne koyulaşma ne parlaklık oluyor yani görüntü stabil kalıyor acaba fotoğraf çekiminde de video çekiminde olduğu gibi değerleri değiştirince görüntüye etki edebilir mi ? etki ederse de hangi ayarlamaları yapmalıyım ? şimdiden teşekkür ederim herkese :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

@mustafa araç  bey,

Fotoğrafı çekmeden önce yaptığınız bu pozlama ayarlarını LCD'de görmeniz ne yazık ki mümkün değil. Ancak fotoğrafı çektikten sonra sonucunu LCD'de görebilirsiniz.

Ama bahsettiğiniz pozlama ayarlarının doğru olup olmadığını anlamanın bir yolu var:

Makinenizin ekranında "Pozlama skalası" olacaktır. Siz bu ayarları değiştirdikçe ekrandaki skala değişecektir. Ayarlarınız doğru ise skala "0" da olması gerekir. Eğer sola yakınsa fotoğrafınız az pozlanmış yani karanlık çıkacaktır, sağa yakınsa fotoğrafınız çok pozlanmış yani çok ışıklı çıkacaktır. Bu ayarı devamlı "0" da tutacak şekilde ISO, Diyafram ve Enstantane  ayarı yaparsanız problem yaşamazsınız.

Pozlama_telafisi_nedir_nasil_yapilir_3.jpg

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.