İçeriğe git

D610 Ailesine Ben de Katıldım...

Fikret Yaman

Recommended Posts

Selamlar değerli arkadaşlarım üstadlarım. Bugün bir yıldan beridir kullanmış olduğum Canon 70D makinem ve bir kaç ekipmanımdan ayrılıp uzün süredir araştırmasını yaptığım D610'uma kavuştum. Yalnız ilk etapta 50mm 1.8 aldım hem maddi hem de sizlere danışmadan almak istemedim.. Ay başında kit lens mi yoksa biraz daha biriktirip ikinci el Tamron 24-70 mi almak daha mantıklı bilemiyorum. (1600,00TL civarı olduğunu söylediler). Yaklaşık olarak %90 Manzara, Mimari Yapı, Cami Müze - %8 Ucan martı :) (Vazgeçilmezim) - %2 portre çekimi yapıyorum. Kit lensi 24-85mm 850 TL civarı ikinci el. Tamron 24-70mm f/2,8 1600 TL. civarı. İlk etapta kit lens yeterli midir? (ileride almayı planladığım 24-70 ve 70-300 Tamron)

Ve Nikon'un menusunun karmaşıklığından korkuyordum ama makine elimde olunca hemen öğrendim. Tabiki ince ayarlar konusunda takılırsam müsaadelerinizle sizlerin bilgilerinize başvuracağım.

Bir iki konuyu sormak istiyorum müsaadenizle.

Birincisi, deklanjöre yarım basıp netleme yaptığında bip sesini duyamıyorum. ayarlar menusunden yaptım, orda sesi belirledim şiddetini ama ayarın karşısında çizgi var. ok ya da ayarını yaptığım ses seçeneği görünmüyor. ve bastıgımda ses çıkmıyor.

Bir de AF-C, AF-S seçeneklerini nasıl yapabilirim ?

Oruç kafası umarım düzgün yazabilmişimdir..

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sorun AF-C netleme sisteminin seçili olmasıymış. AF-S seçince Ses geri geldi. :)

Fotoğrafı çektikten sonra ekranda görmem için ille de play tuşuna mı basmam lazım ? Ya da çektikten sonra belli bir süre ekranda görünmesini sağlamanın bir yolu var mı ?

Otomatik netleme yaptıktan sonra Netlenen AF noktaları netlemeden yarım saniye sonra ekrandan kayboluyor. Bunu kalıcı yapmanın bir yolu var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sorun AF-C netleme sisteminin seçili olmasıymış. AF-S seçince Ses geri geldi. :)

Fotoğrafı çektikten sonra ekranda görmem için ille de play tuşuna mı basmam lazım ? Ya da çektikten sonra belli bir süre ekranda görünmesini sağlamanın bir yolu var mı ?

Otomatik netleme yaptıktan sonra Netlenen AF noktaları netlemeden yarım saniye sonra ekrandan kayboluyor. Bunu kalıcı yapmanın bir yolu var mı ?

Kullanım klavuzunu okumanızı ciddi anlamda tavsiye ederim.

Yok ben incik boncuk yazı okuyamam derseniz youtube da sürüsüyle video var D610 un kullanışını anlatan. Bunları izleyin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gökhan bey teşekkür ederim. Diğer bir sitede arkadaşlar sağolsunlar detaylı anlatıp yardımcı oldular. Onların sayesinde sorunu çözdüm. Youtube da D610 ile ilgili tüüüm videoları izlemişimdir. hatta çoğunu defalarca. Ama hiçbirinde bu bahsettiğim konular anlatılmıyor Epic Shoots'un videlarında da kısmen. Sadece Focus Teknikleri Anlatılıyor. Kitapçığı evet çok küçük yazılmış. Ama ihtiyaç olursa diye el altında tutuyorum. ümit bey Canon 70D 18-135 STM Canon 10-18mm STM ve 50mm 1.8 ile takas ettim. Body için fark vermedim. Sıfır Kutulu 18-140 Aldım. Bir süre bu lensi DX modda kullanacağım, Ta ki 24-120 nano alana kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.