İçeriğe git

d7100 raw format açamama sorunu

ümit kar

Recommended Posts

Merhabalar;

d7100 makinem var ve cs3 de raw yani nef dosyasını açamıyorum.camera raw dosyasını da 3.2 ye güncelledım ancak hala aynı hatayı verıyor.yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Camera RAW bildiğim kadarıyla versiyon yedilerde şu aralar... Ancak ileri versiyonun CS3 destekler mi bilinmez.

Gene de şansınızı bi şuradan, bi de buradan deneyin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu durumda CS3 yerinde daha gelişmiş bir versiyon kullanmanız muhtemelen sorununuzu çözecektir.

ADOBE yazılımları kullanacağım gibi bir inadınız yoksa piyasada RAW işlemek için alternatif programlar mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

camera raw sürümünüzü güncelleştirmeniz gerekiyor yada DGN converter indirebilirsiniz adobenin sitesinden once .dng ye çevirip rahatlıkla işleyebilrisiniz. CS6 ve CC (bunda doğrudan photoshop içinde açabilirsiniz) kesin sonuç olmakla beraber nispeten eski sistemleri çok fazla yoruyorlar hatta çalışılmaz hale getirebilirler eski bir bilgisayarı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

malesef cs 6 da nef dosyalarını açmıyor adobe cc indirin o açıyor.

Bu bilgiyi teyid eden bir Adobe belgesi var mıdır? Yani D7100 sahipleri mecburen CC almak zorunda mıdır? Aynı sürüm yazılımı kullanıp Camera Raw'ı güncelleyenler açabildiklerini söylüyorlar mesela?

Nikon rawı için Photoshop şart mıdır? Nikon'un bu konuda kendine ait ücretsiz yazılımı yok mudur? Piyasada Nikon'dan başka bu işi gayet iyi yapabilen ücretsiz yazılımlar yok mudur?

Photoshop olmasa fotoğraf ya da raw çekemeyecek miyiz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D7100 için Adobe Camera Raw 7.4 veya yukarısı kurulması lazım.

Adobe bir çakallık yapıp 7.1 den sonra Camera Raw desteğini eski sürümlerden çekti.

Camera Raw 7.1 üstünü Adobe nin sitesini girip indiremiyoruz artık. Mecburen Adobe update den çekilmesi lazım.

O işlem içinde Photoshop CC lazım. Belki CS6 da iş görebilir ama belki bende CC kullandığımdan emin değilim. (CS6 da iş görüyormuş)

Diğer bir yöntem ise Adobe update 'den çekmilmiş Camera Raw dosyasını (200-300mb lık bir .zip olarak geliyor) alıp CS3, CS5 yüklü bir bilgisayara kurmak denenebilir ama çalışırmı bilmiyorum.

İlla Photoshop kullanacaksınız diye bir kaide yok ama Lightroom da fazlası ile iş görüyor. Eğer layerlar, masklar ile çalışmıyorsanız Lightroom da hemen hemen tüm işleri yapıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yoğun olarak Linux kullanırken GIMP adında bir program kullanmıştım. Photoshop'tan temel olarak farkı yoktur, her türlü işinizi görür. Bildiğim kadarıyla Windows için olan sürümü de var GIMP'in. Açık kaynak olduğundan ücretsizdir kullanımı. Başta biraz ters gelebilir PS'dan sonra ama alışılmayacak bir şey değildir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

layerlarla iş yapıyorsak ps dan başkasıyla raw ı işleyemeyecek miyiz?

Layerlarla çalışmak için raw mecburiyeti mi var?

Raw'ını önce başka bir yazılımla jpg'e dönüştür, sonrasında jpg'i PS ile aç, normal yolu zaten budur.

Nikon gövdeleriyle birlikte ücretsiz yazılım View NX veriliyordu, bu yazılım D7100 rawını açmıyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Layerlarla çalışmak için raw mecburiyeti mi var?

Raw'ını önce başka bir yazılımla jpg'e dönüştür, sonrasında jpg'i PS ile aç, normal yolu zaten budur.

Nikon gövdeleriyle birlikte ücretsiz yazılım View NX veriliyordu, bu yazılım D7100 rawını açmıyor mu?

view nx yazılımını denemedım ancak ben ps de raw işlerken direk raw dosyasını açıyordum hiç diğerini denemedım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

view nx yazılımını denemedım ancak ben ps de raw işlerken direk raw dosyasını açıyordum hiç diğerini denemedım.

Raw dosyasını PS ile açtığınızda aslında Camera raw eklentisiyle açmış oluyorsunuz, öyle değil mi? Camera raw üzerinde rawı işliyor, open image dediğinizde bu kez PS üzerinde olarak açıyor, ama artık raw olmadığı, artık raw olarak kaydedilemediği bir gerçek, yanılıyor muyum? Bu durumda "layerlarla ama raw olarak çalışma" ifadeniz pek doğru olmuyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Calisamiyoruz sikinti veriyor.d7100 raw i tanitamiyosun

Ben tanımam zaten, ben kara cahilim.

Sen bana değil Photoshop kullanan 10 yüz milyon profesyonel fotoğrafçıya bak.

Onlarda çalıştığına göre demek ki sıkıntı sende.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben tanımam zaten, ben kara cahilim.

Sen bana değil Photoshop kullanan 10 yüz milyon profesyonel fotoğrafçıya bak.

Onlarda çalıştığına göre demek ki sıkıntı sende.

Bende onu diyorum biliyorsan soyle de ogrenelim diye.bilsem burda konu acmam zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende onu diyorum biliyorsan soyle de ogrenelim diye.bilsem burda konu acmam zaten.

Size naçizane tavsiyem şöyle:

Buradaki arkadaşlar size yardımcı olmak için gayret ediyorlar. Bilmiyor olabilirsiniz, bu çok normal. Tavrınız alacağınız cevapları etkiler. Sorularınıza verdiğimiz cevapları "anlayarak" birden fazla defa okursanız size yardımcı olaya çalıştığımızı farkedersiniz.

Elinizdeki gövde D7100, yani oldukça güncel. Buna karşılık kullanmakta olduğunuz PS yazılımı eski. Madem bu makinayı kullanacaksanız, o zaman yazılımın da gücünüz nisbetinde güncel versiyonunu kullanacaksınız.

Bunu yaparken de raw dosyasını illa PS ile açma lüksünden vazgeçmeyi de göze alacaksınız. En ucuz yöntemini size daha önce yazdım. Raw dosyasını başka bir dönüştürücü ile işleyip jpg olarak kaydedeceksiniz. Sonrasında eski versiyon PS iniz ile açıp işleyeceksiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Size naçizane tavsiyem şöyle:

Buradaki arkadaşlar size yardımcı olmak için gayret ediyorlar. Bilmiyor olabilirsiniz, bu çok normal. Tavrınız alacağınız cevapları etkiler. Sorularınıza verdiğimiz cevapları "anlayarak" birden fazla defa okursanız size yardımcı olaya çalıştığımızı farkedersiniz.

Elinizdeki gövde D7100, yani oldukça güncel. Buna karşılık kullanmakta olduğunuz PS yazılımı eski. Madem bu makinayı kullanacaksanız, o zaman yazılımın da gücünüz nisbetinde güncel versiyonunu kullanacaksınız.

Bunu yaparken de raw dosyasını illa PS ile açma lüksünden vazgeçmeyi de göze alacaksınız. En ucuz yöntemini size daha önce yazdım. Raw dosyasını başka bir dönüştürücü ile işleyip jpg olarak kaydedeceksiniz. Sonrasında eski versiyon PS iniz ile açıp işleyeceksiniz.

mehmet bey cevabınız için teşekkür ederim ancak gökhan beye karşı ilk yazdığım cevabı "anlayarak" okursanız, yanlış anlaşılacak bir durum olmadığını ve sadece eğer o konuda bilgi sahibi ise paylaşırsa sevineceğimizi ilettiğimi görürsünüz.

Sizin çözümünüze gelince;o konuyu gayet iyi anladım tekrar tekrar okumama gerek yok.

yardımlarınız için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

mehmet bey cevabınız için teşekkür ederim ancak gökhan beye karşı ilk yazdığım cevabı "anlayarak" okursanız, yanlış anlaşılacak bir durum olmadığını ve sadece eğer o konuda bilgi sahibi ise paylaşırsa sevineceğimizi ilettiğimi görürsünüz.

Sizin çözümünüze gelince;o konuyu gayet iyi anladım tekrar tekrar okumama gerek yok.

yardımlarınız için teşekkürler.

Burda soru soran sizsiniz. Sorunu olan sizsiniz.

Hali ile bizim anlamamız gereken tek şey sizin sorununuz bunuda anladık ve çözüm sunduk.

Tüm dünya layerlı çalışma konusunda Photoshop kullanırken siz farklı bir arayıştaysanız fazla bir yardım beklemeyin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Burda soru soran sizsiniz. Sorunu olan sizsiniz.

Hali ile bizim anlamamız gereken tek şey sizin sorununuz bunuda anladık ve çözüm sunduk.

Tüm dünya layerlı çalışma konusunda Photoshop kullanırken siz farklı bir arayıştaysanız fazla bir yardım beklemeyin.

Gokhan bey konu anlasildi son aciklamayi da yaptim konu kapandi.isterseniz fazla zorlamayin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.