oyku ozgen 0 Oluşturuldu: Ağustos 6, 2015 Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 6, 2015 Merhaba,D800 de vizörden baktığınızda kimi makinada gözüken altın oran çizgilerini nasıl açarım? (çizgisel olarak tam gözükmesini istiyorum) Makinanın içerisinde her hangi bir ayar yoksa şayet ek bir yazılımla bu mevzuyu çözebiliyor muyuz?Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 6, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 6, 2015 gönderildi Vizörde bunun herhangi bir ayarı yok (D800 de böyle bir teknoloji yoksa ki pek mümkün olan bişey değil).Bahsettiğiniz ayar live view da vardır yani LCD de görülebilir.Eğer vizörde o çizgileri görmek istiyorum diyorsanız özel focus screen alıp taktırmanız lazım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
oyku ozgen 0 Ağustos 6, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 6, 2015 gönderildi İşin gerçeği şu ki daha önce bir makinada değişik bir yazılımla pek çok yeni özellik sağlanabildiğini gördüm. Aynı zamanda d800'de Aslına bakarsanız grid mevcut fakat 4 e ayrılmış durumda ben istiyorum ki 3'e ayrılsın.Bu arada dediğiniz focus screen'a baktım. Daha önce bilmediğim bir şeydi, bu bilgiyi bana kattığınız için teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 6, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 6, 2015 gönderildi Canon ve magic lantern den bahsediyorsunuz muhtemelen.Nikon da böyle şeyler yok. Neyse o.Vizör ekranı yazılım ile değiştirilemez. Vizörde gördüğünüz olay focus screen dediğim plaketin üzerinde olan bişey zaten.O yüzden yazılım ile değiştirmek mümkün olmayacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Akbörü 85 Ağustos 6, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 6, 2015 gönderildi vizorde gridleri görmek istiyorsan d7000 d750 d800 d800e d810 modellerinde özel ayarlar menüsü, çekim/ekran, vizör kılavuz çizgi ekranını on durumuna getirin. ayrıca fn yada farklı bir tuşa sanal ufuk çizgisi atarsanız o tuşa bastığınızda gridleri açar kapar aynı zamanda terazi işlevi görür Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
oyku ozgen 0 Ağustos 9, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 9, 2015 gönderildi Gridler açık fakat istediğim şekilde değil, 4 e ayrılmış vaziyette fakat ben istiyorum ki 3'e ayrılsın. (4 e ayrım da orantılı değil) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın