İçeriğe git

Yasin Korkmaz

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar..

Makinem D 5100 ve sizden ricam bana panoramic fotoğraf nasıl çekeceğimi öğretmeniz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bahsettiğiniz makina içindeki bir özellik ise bu mümkün değil. Bu tür uygulamalar akıllı telefonlar, kompakt makinalarda bulunabilen özelliklerdendir. Elinizdeki DSLR ile çok daha kaliteli panorama fotoğraflar üretebilirsiniz, ama bunu photoshop veya benzeri programlar yardımıyla yapmak zorundasınız. Buradaki mantık, dikey kadrajda çekilen birden fazla karenin bilgisayar ortamında birleştirilmesidir. Sadece panorama yapan ücretsiz yazılımlar da vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bahsettiğiniz makina içindeki bir özellik ise bu mümkün değil. Bu tür uygulamalar akıllı telefonlar, kompakt makinalarda bulunabilen özelliklerdendir. Elinizdeki DSLR ile çok daha kaliteli panorama fotoğraflar üretebilirsiniz, ama bunu photoshop veya benzeri programlar yardımıyla yapmak zorundasınız. Buradaki mantık, dikey kadrajda çekilen birden fazla karenin bilgisayar ortamında birleştirilmesidir. Sadece panorama yapan ücretsiz yazılımlar da vardır.

Evet..

adobe stitcher unlimited buldum, teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Panorama için en önemlisi tripod veya benzeri işi yapabilecek bir alet edavat.

Kamerayı sabit tutup dikey veya yatay aynı düzlem üstüne kareler çekip X bir panaroma programı ile birleştirmek ki ben bu iş için yine photoshopu öneririm zira bana göre en başarılısı o.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.