ümit kar 4 Oluşturuldu: Ağustos 18, 2015 Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 18, 2015 merhabalar,polarize filtre almaya karar verdim ancak ikilemde kaldım.Hoya,bw ve kaiseberg...hoya aklımda var kaiseberg biraz kalitesiz heralde.kullanan arkadaşlar yorumda bulunursa sevinirim.şimdiden teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 18, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 18, 2015 gönderildi BW almaya paranız yetiyorsa alın.Yoksa Hoya pro1 CPL serileri de fazlası ile iş görecektir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ağustos 18, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 18, 2015 gönderildi merhabalar,polarize filtre almaya karar verdim ancak ikilemde kaldım.Hoya,bw ve kaiseberg...hoya aklımda var kaiseberg biraz kalitesiz heralde.kullanan arkadaşlar yorumda bulunursa sevinirim.şimdiden teşekkürler.BW'ye paranız yetiyorsa alınMakineniz nikon ise; Eğer bulabilirseniz bu filtreyi alın, nikonun filtresi MARUMİ'dir Marumi DHG Super Circular Polarizer CPL PL.DEğer doğa çekimi yapacaksanız, ND filtre almanız lazımgoogle'dan araştırma yapmadan almayın, youtube'yede filtre adını yazarak test videosunu izleyinki, aldınıza pişman olmayasınızBenim tercihim Marumi DHG Super Circular Polarizer CPL PL.D 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ümit kar 4 Ağustos 18, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 18, 2015 gönderildi Hoya 67mm Pro1 Digital NDX4 Filtrebu filtre is gorur mu acaba_ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ağustos 18, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 18, 2015 gönderildi Hoya 67mm Pro1 Digital NDX4 Filtrebu filtre is gorur mu acaba_Filtreler hakkında çok bilgim yokamahttp://market.lensfiltre.com/lens-filtre-cesitleriBence ND alacaksan Hoya 67mm Pro1 Digital NDX64 Filtre6 stop özellikli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 19, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 19, 2015 gönderildi Hoya 67mm Pro1 Digital NDX4 Filtrebu filtre is gorur mu acaba_Bu filtre polarize filtre değildir. ND filtredir.Ve varlığı ile yokluğu belli olmayacak düzeyde bir ND filtredir. Para harcamaya dahi değmez. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ağustos 19, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 19, 2015 gönderildi Bu filtre polarize filtre değildir. ND filtredir.Ve varlığı ile yokluğu belli olmayacak düzeyde bir ND filtredir. Para harcamaya dahi değmez.Dostum 90 doları olsa, en iyisi bu diyeceğim ama http://www.digitalrev.com/product/hoya-high-definition-67mm-cpl/MTAwNjk_A Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
resul diler 32 Ağustos 23, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 23, 2015 gönderildi konuyu zıplatmak gibi oldu ama. https://fotografium.com/urun/kaiseberg-67mm-filtre-kit Şu set iş görür mü diye sormak istiyorum fiyat gayet iyi ama ne derece tatmin eder kullanan var mı acaba? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 24, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 24, 2015 gönderildi 189TL ye 1 adet UV filtreniz olacak.1 adet kalın, kullandığınız lense göre köşe kararması yapacak CPL filtreniz olacak.1 adet her zaman yetersiz kalacak bir ND filtreniz olacak.Bana sorarsanız paranızı çöpe atmaktan başka bişey değil. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
resul diler 32 Ağustos 24, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 24, 2015 gönderildi Gökhan abi cevap için teşekkürler. Senin tavsiyen doğrultusunda marumi dhg 64 nd filtre almıştım gayette memnunum. sana şöyle iki seçenek versem hangisini tercih ederdin ? https://fotografium.com/urun/hoya-67mm-cpl-circular-polarize-filtrehttps://fotografium.com/urun/benro-67mm-slim-ud-cpl-hd-circular-polarize-filtre Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 25, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 25, 2015 gönderildi Hoya cam üretir. Benro tripod.Tercih senin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ümit kar 4 Ağustos 29, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 29, 2015 gönderildi sizce yüksek fiyatlı olmayan en uygun filtre önerisi yapabilecek var mı peki? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 31, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 31, 2015 gönderildi Marumi fena değil tavsiye edebilirim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yaşar Cantürk 0 Temmuz 26, 2016 gönderildi Paylaş Temmuz 26, 2016 gönderildi filtre alırken büyük çaplı alıp çeviricilerle kullanmak mantıklı mı? şuan elimde nikkor 24-85 VR lensim var 72mm ileride 24-70 f2.8 e geçmeyi düşünüyorum oda 77mm bu nedenle şimdi 77 mm alsam çevirici ile kullansam nasıl olur. Birde polarize filtre varken uv filtre almaya gerek var mı? yani sürekli polarize filtre takılı kullanabilir miyim? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Temmuz 27, 2016 gönderildi Paylaş Temmuz 27, 2016 gönderildi 72MM çok saçma bir açı bir çok lens ile uyuşmaz. 77 alıp aparat ile onu ufaltmak bencede mantıklı. Ancak bu her lensde olabilecek birşey değil. 24mm Geniş bir açı (FF makinede) 24mm de normalden fazla köşe kararması görülebilir. Denemeden birşey demek zor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yaşar Cantürk 0 Temmuz 27, 2016 gönderildi Paylaş Temmuz 27, 2016 gönderildi BW 77mm Polarize Filtre ile BW 77mm Polarize XS-PRO HIGH TRANSMISSION MRC Filtre arsında çok fark var mıdır? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yaşar Cantürk 0 Ağustos 9, 2016 gönderildi Paylaş Ağustos 9, 2016 gönderildi Refleks Fotodan Hoya 72mm HD Cirkular Polarize Filtre satın aldım. (http://www.refleksfoto.com/Hoya-72mm-HD-Cirkular-Polarize-Filtre,PR-123937.html) Tripodta D610 24-85Vr lens ile sonuç aşağıda. Doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Gerçi filtre elime ulaştığında ben buna mı 330 TL para verdim diye düşündüm ama yansımalarda sonuç çok güzel doğa fotoğrafı çekme fırsatım olmadı ama inşallah verdiğim paraya değer. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 11, 2016 gönderildi Paylaş Ağustos 11, 2016 gönderildi Hayırlı olsun. Doğru kullanıldığında doğada daha iyi sonuçlar alacaksınızdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Ağustos 11, 2016 gönderildi Paylaş Ağustos 11, 2016 gönderildi Pahalıysa iyidir. Ucuzsa kötüdür.. Ben bunu bilir bunu söylerim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Ağustos 11, 2016 gönderildi Paylaş Ağustos 11, 2016 gönderildi Polarize filtre kullandım. Bir süre sonra da vaz geçtim. Lens Hood bana daha pratik daha sıcak gelmeye başladı. Dünya kadar ilave para verip daha geniş açıklık sunan, daha hızlı lensler alıp sonra ışığın geçişini azaltan bir filtre almadan bu konuda her şeyi biliyor muyuz? Satın almadan önce bir arkadaşımızın (Ocaklılar) 2006 yılında yazdıklarına göz atmakta fayda var: Polarize filtrelerin görevi, su ve cam yüzeylerden gelen ışık yansımalarını azaltmaktır. Bu nedenle, çekilen fotoğraftaki renkler daha canlı olur, özellikle de gökyüzündeki bulutlar daha belirginleşir ve gökyüzü daha koyu bir mavi renkte çıkar. Filtre, döner bir yapıya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emrecnl 2 Aralık 7, 2016 gönderildi Paylaş Aralık 7, 2016 gönderildi Merhaba forum üyeleri , bende uv filtre var ve bende polarize filtre almayı düşünüyorum , bana aralarındaki farkı söyleyebilirmisiniz ? 10-20 sigma lens kullanıyorum . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Aralık 7, 2016 gönderildi Paylaş Aralık 7, 2016 gönderildi Şimdi, emrecnl yazdı: Merhaba forum üyeleri , bende uv filtre var ve bende polarize filtre almayı düşünüyorum , bana aralarındaki farkı söyleyebilirmisiniz ? 10-20 sigma lens kullanıyorum . Benim şahsi görüşüm HOYA cam üretir Ben size HOYA PRO öneririm CPL UV görevi daha farklıdır Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emrecnl 2 Aralık 8, 2016 gönderildi Paylaş Aralık 8, 2016 gönderildi 12 saat önce, Yasin Korkmaz yazdı: Benim şahsi görüşüm HOYA cam üretir Ben size HOYA PRO öneririm CPL UV görevi daha farklıdır videoyu izledim ve gerçekten çok farkediyor, filtre seçimi demek ki çok önemli , polarize ve uv arasındaki fark nedir ? güneşli bir zamanda uv filtreyi tavsiye edermisiniz ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Aralık 8, 2016 gönderildi Paylaş Aralık 8, 2016 gönderildi Emre bey, objektif incelemelerinde artı olarak ne söyleniyorsa objektifin önüne taktığınız her şey tersini yapar. Örneğin bir dünya para verip geniş diafragma açıklığı sunan objektif alıp sonra önüne filtre koyup 2-3 stop karartmanın ne alemi var? Adamlar sensör önündeki anti alising filtreyi bile kaldırdılar! Uzun pozlama için zorunlu haller dışında hiç bir filtre kullanmamanızı öneririm. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Atalay Mete 98 Aralık 8, 2016 gönderildi Paylaş Aralık 8, 2016 gönderildi Bir de, artık cep telefonlarında bile fotoğrafı çektikten sonra istediğiniz filtre efektini uygulayabiliyorsunuz.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın