Yasin Korkmaz 56 Oluşturuldu: Ağustos 26, 2015 Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 26, 2015 Arkadaşlar D5100 makinem ile filtre almakta hem kararlı, hemde karasızımBu filtre seti işimi görür mü ? http://www.digitalrev.com/product/aft-all-in-one-square/MTAwMjU5Mw_A_A****Belirli efektler yaratınKontrol ışık ve renk doğrudanKademeli pembeKademeli yeşilKademeli turuncuKademeli mavimor KademeliKademeli kırmızıKademeli kahverengiAşamalı ND2Aşamalı ND4Aşamalı ND8Tam ND2Tam ND4Tam ND8Dahil Filtre Tutucu ve Adaptör HalkasıDahil Filtre durumda ( 6 cepler ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rızvan Talha Kaynak 1 Ağustos 27, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 27, 2015 gönderildi Arkadaşlar D5100 makinem ile filtre almakta hem kararlı, hemde karasızımBu filtre seti işimi görür mü ? http://www.digitalre.../MTAwMjU5Mw_A_A****Belirli efektler yaratınKontrol ışık ve renk doğrudanKademeli pembeKademeli yeşilKademeli turuncuKademeli mavimor KademeliKademeli kırmızıKademeli kahverengiAşamalı ND2Aşamalı ND4Aşamalı ND8Tam ND2Tam ND4Tam ND8Dahil Filtre Tutucu ve Adaptör HalkasıDahil Filtre durumda ( 6 cepler )Almayın derim. Bir kaç yıl önce aldım, denedim ve çöpe attım. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 27, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 27, 2015 gönderildi ÜrÜnÜn kalitesi fiyatı ile endekslidir.Komple set 30$Ben geçen bir tane filtre aldım 350TLYani kalitesini siz hesap edin.Ama böyle komple bir set size filtre nedir? Nasıl kullanılır? Nerde kullanılır? Ne amaçla kullanılır? ve en önemlisi nerde ne kullanılır?Gibi bilgileri öğretecektir.Bu ve bunun gibi olan ÜrÜnler var.Mesela 2 ay kadar önce bir arkadaş amazondan xsource diye bir marka önermişti.Bende araştırmıştım fiyatına göre "iyiymiş" bende alıp denemedim. Ancak denenebilir.Yalnız dikkat edilmesi gereken 1. konu hangi lensler ile kullanılacak?2.bir konu ise kare filtreler her zaman yuvarlak filtrelere göre kullanımı daha zahmetli ve zordur. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ağustos 27, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 27, 2015 gönderildi ÜrÜnÜn kalitesi fiyatı ile endekslidir.Komple set 30$Ben geçen bir tane filtre aldım 350TLYani kalitesini siz hesap edin.Ama böyle komple bir set size filtre nedir? Nasıl kullanılır? Nerde kullanılır? Ne amaçla kullanılır? ve en önemlisi nerde ne kullanılır?Gibi bilgileri öğretecektir.Bu ve bunun gibi olan ÜrÜnler var.Mesela 2 ay kadar önce bir arkadaş amazondan xsource diye bir marka önermişti.Bende araştırmıştım fiyatına göre "iyiymiş" bende alıp denemedim. Ancak denenebilir.Yalnız dikkat edilmesi gereken 1. konu hangi lensler ile kullanılacak?2.bir konu ise kare filtreler her zaman yuvarlak filtrelere göre kullanımı daha zahmetli ve zordur.Kullanımı zordur derken ?Mesela bende 2 len var 1.18-55mm 2.50mm 1.8 DBen şimdi diyelim;Deniz kenarında ND8 ile uzun pozlama yapamazmıyım ?Kare filtreyi takıp kullanmayacakmısın ?, bir ayarmı gerek ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 27, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 27, 2015 gönderildi Tabiki kullanacaksın ancak kare filtrenin kullanımı şu şekilde dir.Öncelikle kare filtreyi tutacak bir adaptÖr vardır.O filtreyi lensine tutturmana yarıyan 2. bir dairesel adaptÖr vardır. Bu zamazingo her lense gÖre farklı olur zira 18-55mm 52mm çapında iken 50mm 49mm çapındadır. 10-24 77mm çapındadır, 18-105 67mm çapındadır vs.Kullanacağın lense Özel Önce halka adaptÖrü ayarlayacaksın. üstüne kare filtre tutucuyu takacaksın, üstüne kare filtreyi takacaksın.Grad dediğimiz yarısı siyah yarısı saydan filtreler kullanacaksın birde üstüne onlarla ayar çekeceksin falan.Uzun iş.Oysaki normal klasik lense takılan filtrelerde bÖyle dertler yok. Tak, çek, topla tripodunu git.Kare filtre olayı grad filtre kullanılmayacaksa çokda gerekli değil.Ama bu tür setler Öğrenme amacından faydalıdır (eğer parasının hakkını verecek kadar kaliteliyse) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ağustos 27, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 27, 2015 gönderildi Tabiki kullanacaksın ancak kare filtrenin kullanımı şu şekilde dir.öncelikle kare filtreyi tutacak bir adaptör vardır.O filtreyi lensine tutturmana yarıyan 2. bir dairesel adaptör vardır. Bu zamazingo her lense göre farklı olur zira 18-55mm 52mm çapında iken 50mm 49mm çapındadır. 10-24 77mm çapındadır, 18-105 67mm çapındadır vs.Kullanacağın lense özel önce halka adaptörü ayarlayacaksın. üstüne kare filtre tutucuyu takacaksın, üstüne kare filtreyi takacaksın.Grad dediğimiz yarısı siyah yarısı saydan filtreler kullanacaksın birde üstüne onlarla ayar çekeceksin falan.Uzun iş.Oysaki normal klasik lense takılan filtrelerde böyle dertler yok. Tak, çek, topla tripodunu git.Kare filtre olayı grad filtre kullanılmayacaksa çokda gerekli değil.Ama bu tür setler öğrenme amacından faydalıdır (eğer parasının hakkını verecek kadar kaliteliyse)Şunlar kalitelimi sence ? http://www.amazon.com/Neewer-Complete-Square-Compatible--Inclues/dp/B00T7CGBIW/ref=sr_1_24?s=electronics&ie=UTF8&qid=1440676588&sr=1-24&keywords=Square+Filter+Set(22) 32,99 olanı düşünüyorum ama NEEWER kalitelimi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 28, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 28, 2015 gönderildi Bilmem yada bilmemiz mümkün değil.Sitedeki bir arkadaş X bir dergide görmüş almış kullanmış memnun kalmış.http://www.amazon.com/XCSOURCE%C2%AE-Complete-Filter-Adapter-LF292/dp/B00GTATWN6/ref=sr_1_sc_7?s=electronics&ie=UTF8&qid=1440743623&sr=1-7-spell&keywords=xsourceBende markayı araştırdım genel anlamda kötü ama bu fiyata ancak bu alınır fikri mevcut.Bu alanda alabileceğin en kaliteli markalar Lee, HiTech ve ray shengagu mu ne rayban a benzer bir adı olan marka.Lee nin 1 tane filtresinin fiyatı http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7776Sen bu paraya 250 tane filtre alıyorsun. Kalite hesabını sen yap.Bu ürünleri alarak kendini geliştirebilirsin. Arkadaşlarına facebuk profil resmi çekebilirsin. Eğer photoshopu iyi kullanıyorsan orada burada paylaşım sitelerinde fotoğraf paylaşıp beğeni bile toplayabilirsin.Ancak profesyonel manada fotoğraf çekmen 1000 de 1 ihtimal.Işık doğru gelecek, çevrendeki renkler uygun olacak, ortam müsait olacak, sular kesik olmayacak falan filan.öğretici bir set olarak alınabilir. Ancak çok yüksek beklentileriniz olmasın.Ayrıca Cookin P serisi ürünlere bakın. Onlar Lee ye göre çok daha uygundur ve kaliteleri de son derece iyidir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Yasin Korkmaz 56 Ağustos 28, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 28, 2015 gönderildi Bilmem yada bilmemiz mümkün değil.Sitedeki bir arkadaş X bir dergide görmüş almış kullanmış memnun kalmış.http://www.amazon.co...eywords=xsourceBende markayı araştırdım genel anlamda kötü ama bu fiyata ancak bu alınır fikri mevcut.Bu alanda alabileceğin en kaliteli markalar Lee, HiTech ve ray shengagu mu ne rayban a benzer bir adı olan marka.Lee nin 1 tane filtresinin fiyatı http://www.fotozeyne...&productid=7776Sen bu paraya 250 tane filtre alıyorsun. Kalite hesabını sen yap.Bu ürünleri alarak kendini geliştirebilirsin. Arkadaşlarına facebuk profil resmi çekebilirsin. Eğer photoshopu iyi kullanıyorsan orada burada paylaşım sitelerinde fotoğraf paylaşıp beğeni bile toplayabilirsin.Ancak profesyonel manada fotoğraf çekmen 1000 de 1 ihtimal.Işık doğru gelecek, çevrendeki renkler uygun olacak, ortam müsait olacak, sular kesik olmayacak falan filan.öğretici bir set olarak alınabilir. Ancak çok yüksek beklentileriniz olmasın.Ayrıca Cookin P serisi ürünlere bakın. Onlar Lee ye göre çok daha uygundur ve kaliteleri de son derece iyidir.Teşekkür ederim gökhan beyPeki bir şey daha soracağım, sanırım bunlar plastik tabakaCam olanlar daha kullanışlı demi?Fakat square cam filtreler varmı bilmiyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 28, 2015 gönderildi Paylaş Ağustos 28, 2015 gönderildi Bu sektörde %100 cam diye bişey yok. Organik cam kullanıyorlar.Dediğim gibi sektörün en iyi, en bilineni Lee ve filtre esneyebiliyor. Normal cam esnemez.Plastik ve camın da kullanıma bir etkisi olmaz. Kaliteye etkisi olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın