İçeriğe git

ISO değeri

Yasin Korkmaz

Recommended Posts

Arkadaşlar, ben makinemde video çekim modunda manual olarak iso ayarlamaya çalıştım ama olmuyor

Bu seridemi yok?

Sadece video çekim modunda otomatik iso değeri kullanbiliyorum

VLj3Pn.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O menüde iso duyarlılığının otomatikte olduğunu siz de görüyorsunuz sanırım? Orası otomatik olunca sizin iso değerini belirlemeniz imkansız, çünkü bunun yönetimi makinada demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet biliyorum..

Sadece o yöntem var, ondan onun fotoğrafını koydum..

Benim istediğim ISO'yu manual ayarlamak, fakat video çekerken iso'yu manual ayarlamayı başaramadım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Video imkanını DSLR sisteme ilk olarak entegre eden marka Nikon'dur. Bu akımı D90 modeliyle başlatmıştır. İlk modellerde video çekimi esnasında parametrelerin değeri değiştirilemezken teknoloji ilerledikçe bu mümkün olmaya başlamıştır. Örneğin video çekimi esnasında diyafram değerini değiştirebilmek de bunlardan biridir.

Şimdi bazı modellerde sizin istediğiniz mümkün ise bazı modellerde mümkün olmayabilir. Elinizdeki modelde bu mümkün müdür bilmiyorum. En kesin çÖzüm kullanım kılavuzuna başvurmaktır. Burada aynı modeli kullanıp da sizin istediğiniz noktaya vakıf olmayanlar olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.