asaf ırmak 0 Oluşturuldu: Eylül 19, 2015 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 19, 2015 Merhaba nikon 85 mm 1.4d ile 85 mm 1.8g arasında kararsız kaldım85 mm 1.4d nin ikinci el fiyatları 2000 civarıyken 1.8g nin 1200 tl civarında..Dxomark verileri benim body için -d600- 1.8g ye 40 puan verirken 1.4d ye 32 puan vermekteBu iki lens arkadaşımdayken test etme imkanım oldu ve ben defalarca aynı koşullarda tripotla fotoğraflar çektim hep aynı sonucu gördüm Renklerin kontrastından tutunda keskinlikten bokehe kadar tabiki dxomark la kıyaslamıyorum benimki amatör testler. Fakat bu verilerin güvenilirliğinden pek emin olamadım Yani sitedeki sayısal farklar insan gözüyle anlaşılacak reel farklar oluşturmuyor gibi geldiGelelim sorularımaDxomark lens seçimi konusunda ölçüt alınabilecek bilgiler sunuyor mu yani verilen keskinlik ve sapma vs değerler ne kadar güvenilir? portre1.4d ile 1.8g arasında hangi seçimi yapmak daha mantıklı olacaktır? Diyafram farkı aradaki fiyat farkına değer mi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
hampaar kartuyan 0 Eylül 20, 2015 gönderildi Paylaş Eylül 20, 2015 gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
asaf ırmak 0 Eylül 20, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 20, 2015 gönderildi Bu videonun benim sorumla ilgisi yok g serilerini kıyaslıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Eylül 20, 2015 gönderildi Paylaş Eylül 20, 2015 gönderildi Bu tip sitelerin ayakta durabilmek için reklama; reklam veren şirketin ürününü şakşaklamaya mecbur kaldıkları bilinen bir gerçektir. Bundan dolayı ben bağımsızım diyebilecek bir babayiğit çıkana kadar her türlü kıyaslama sitelerine temkinli yaklaşmanızı tavsiye ederim.F1,4 ile F1,8 bana göre kıyas olunmaz. Satın alma noktasındaki kararsızlıkta her ne kadar ürün daha yeni teknolojiye sahip olsa da F1,8 benim için ikinci seçenektir. Burada F1,4 kopyanın temiz, tozdan arınmış, gerekirse bakımı yaptırılmış lens olarak kabul ediyorum. Hor kullanılmış, hırpalanmış bir F1,4 almaktansa hiç almamak daha iyidiri.Sizin için diyafram farklarına değer mi? Bunu biz bilemeyiz. Bu işi hobi olarak yapıyor, arada üç beş kuruş kazanıyor, ama üst seviye işler yapmıyorsanız, yani bu konuda tam olarak profesyonel değilseniz F1,8 varyasyonları sizin için yeterli olabilecektir. Bu kadar küçük farkları ancak ve ancak kalibre sertifikalı üst seviye monitörlerde, çok kaliteli büyük boy baskılarda hissedebilirsiniz, tabii o göze sahip iseniz. Lens F1,4 diye çekim anında diyaframınızı F1,4 yapmak zorunda değilsiniz çünkü. Buradaki F1,4 o lensin sensöre çok daha fazla ışık düşürebildiğini söyler. Siz bu imkanı, yapacağınız işe/şartlara göre değerlendirmelisiniz.Eğer bütçeniz F1,8 versiyonlarına yetiyorsa AFS serisine yönelmenizde fayda var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
asaf ırmak 0 Eylül 20, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 20, 2015 gönderildi Bu tip sitelerin ayakta durabilmek için reklama; reklam veren şirketin ürününü şakşaklamaya mecbur kaldıkları bilinen bir gerçektir. Bundan dolayı ben bağımsızım diyebilecek bir babayiğit çıkana kadar her türlü kıyaslama sitelerine temkinli yaklaşmanızı tavsiye ederim.F1,4 ile F1,8 bana göre kıyas olunmaz. Satın alma noktasındaki kararsızlıkta her ne kadar ürün daha yeni teknolojiye sahip olsa da F1,8 benim için ikinci seçenektir. Burada F1,4 kopyanın temiz, tozdan arınmış, gerekirse bakımı yaptırılmış lens olarak kabul ediyorum. Hor kullanılmış, hırpalanmış bir F1,4 almaktansa hiç almamak daha iyidiri.Sizin için diyafram farklarına değer mi? Bunu biz bilemeyiz. Bu işi hobi olarak yapıyor, arada üç beş kuruş kazanıyor, ama üst seviye işler yapmıyorsanız, yani bu konuda tam olarak profesyonel değilseniz F1,8 varyasyonları sizin için yeterli olabilecektir. Bu kadar küçük farkları ancak ve ancak kalibre sertifikalı üst seviye monitörlerde, çok kaliteli büyük boy baskılarda hissedebilirsiniz, tabii o göze sahip iseniz. Lens F1,4 diye çekim anında diyaframınızı F1,4 yapmak zorunda değilsiniz çünkü. Buradaki F1,4 o lensin sensöre çok daha fazla ışık düşürebildiğini söyler. Siz bu imkanı, yapacağınız işe/şartlara göre değerlendirmelisiniz.Eğer bütçeniz F1,8 versiyonlarına yetiyorsa AFS serisine yönelmenizde fayda var.Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim oldukça profesyonel özlü bir cevap oldu benim için.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın