İçeriğe git

D600 hakkında değerli fikirlerinize ihtiyacım var

mustafa demircan

Recommended Posts

herkese merhabalar

bir ilanda bu özellikteki makinayla karşılaştım nikona geçmek istiyorum bu sete ne diyorsunuz)

NİKON D600

TAMRON 19-35 mm f3.5-4.5

NİKON AF NİKKOR 28-85MM F3.5-4.5 MACRO KAPAKLARI YOK

NİKON 50mm 1.4 D + polarize filtre

Zeus TTL Flas bikaç defa kullandım çok güçlü bir flas.softboxu da var.

622N radyo tetikleyici 1+1

uzaktan kumandasıyla

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

şimdi ben buraya "konu 2 haftadır ve tek kelime edilmemiş site yönetimi neredesin hiç mi görmedin sağda solda her bir şeye cevap veriyorsun, bunda ne oldu bilgin mi tükendi" diye yazmak istemiyorum,

sadece bazı şeyleri öğrenmek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D600 FX bir gövdedir. Genel olarak kronik perde problemi olan, bundan mütevellit sensör kirlenmesi şikayeti almış bir gövdedir. Küçük yapısı yüzünden oldukça tercih edilir. D600'ün güncel sürümü D610'dur. (D750 bazıları tarafından D6xx serisinin selefi kabül edilse de arada bir makine gibi geliyor bana D750)

İkinci el makine alacak olduğunuzda -ister analog ister dijital- perde önemli bir etkendir. Perde sayısı nedir? öncelikle bunu öğrenin satıcıdan. Şayet perdesi değişmiş ise nerede kim tarafından değiştirildiği önemlidir. Bunun haricinde makinenin daha önce nerede kullanıldığı da önemlidir. Mesela otelde veya düğün salonlarında kullanılmış ise yorgun bir gövdedir. Bunun haricinde 28-85mm lens tahminimce satıcının sürekli kullandığı bir lens olsa gerek. Lensinin hadi arka kapak neyse de ön kapağını koruyamamış, kaybettiğinde yenisini almamış bir kullanıcı acaba gövdeye nasıl bakmış, nasıl davranmıştır..

Genel olarak lenslerin performansını internetten bulabilirsiniz. Ama kabaca söylenebilecekler, 28-85mm gündelik kullanım için kafi bir lens aralığıdır. 19-35mm full frame gövdeler için geniş açı kabul edilebilir. 50mm ise genelde herkesin bir kere alıp kullanmaya çalıştığı, sonradan çantanın bir yerlerinde unuttuğu bir lenstir. Usta elde, yetkin gözle çok iyi işler çıkarılabilir 50mm ile.

Umarım bir şeyler öğrenebilmişsinizdir. çünkü sizinde ilk mesajınızda yazdığınız gibi NIKON'a geçmek istiyorsunuz ve tahminimce DSLR gövdeler ile haşır neşirsiniz. Şayet DSLR gövdeler ile haşır neşir değilseniz, öyleymiş gibi yapmayın. Gelin açıkça yardım isteyin, yardım edelim. Ama hem DSLR gövdelere aşina izlenimi yaratıp hem de D600 nasıldır diye sormanız abesle iştigaldir. Bu forumlarda size kimse git şu lensi al, git bu fiyata bunu al demez. Paranızın kullanımı, alacağınız gövdenin türü sizin tasarrufunuzdadır. Gene de illa bir ip ucu isterseniz, alt alta bu ürünlerin sıfır fiyatlarını alt alta yazın, toplayın aradaki fark çok fazla ise neden bu kadar fark olduğunu sorgulayın.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

- Orçun Edipoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.