İçeriğe git

Alışveriş bölümü

Recommended Posts

Merhabalar,

Bir süre önce alışveriş bölümü kapatılıp market bölümü açılmıştı. Ancak sanırım market bölümü, forum içi kadar üyelerin ihtiyaçlarına hitap etmiyor. :(

örneğin yakın zamanda iki üyemiz 35mm lens almak istediğini belirtmiş. Biri konuyu lens bölümüne, diğeri market bölümüne açmış. Gerçi açılış tarihleri farklı ama görüntüleme farkı bunun tarafından izah edilemeyecek kadar bariz.

Forum içi konu 155 kez okunurken, market bölümündeki konu sadece beş kez okunmuş. Hatta bu beş kezin de belki tamamı konuyu açan tarafından okunmuştur. (Ben de hata var mi, düzeltmek gerekiyor mu diye konuyu açtıktan sonra birkaç kez bakarım)

Nikontürk varken, Nikon uyumlu lensimin satış ilanını farklı markaların forumlarına koymak da ilk planda içime sinmedi. Ancak bu şekilde ilanı pek kimsenin de göreceğini sanmıyorum. O yüzden buna - belki belirli bir süre üyelik, yıllık belirli sayıda ilan şartı, vs gibi - farklı bir çözüm bulunabilir mi diye sormak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler, selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Site içerisinde ne yazık ki aktif olan bölüm sadece forumlar. Bir fotoğraf merkezli oluşumda ne yazık ki iyelerin çektiği fotoğraflar bile forum kadar ilgi görmüyor. Gerek katılım gerekse yorumlar çok, çok cılız kalıyor. Hal böyleyken Alışveriş bölümünün hareketsiz olması yadırganmamalıdır. Bu bölümü en azından bir şekilde hareketlendirmek ancak aktif olan bölümlerin içine entegre ederek olabilir. Mesela Forumda ilk mesajın altında rastgele bir fotoğraf ve bir ilanın yayınlanması atıl bölümlerin hareketlenmesi için faydalı olabilir. Alışveriş modüllerinin bir diğer dezavantajıysa internet üzerinde ikinci el ürün satan sitelerin daha güvenli ticaret imkanları sağlamasıdır. Maalesef bu durumu düzeltebilecek güvenli alışveriş işlemleri kredi kartı soketlerinin siteye bağlanması bir ek külfet gerektirmektedir. Bu külfeti satıcıya/alıcı üzerine yüklemek, bu iş için kurulmuş siteler ile rekabet edebilme yeterliliğinde olmayacaktır. Benim düşüncem bir kullanıcı olarak bu şekildedir. Ben de elimdeki ürünleri bazen satıyorum, ama inanın buraya ilan vermek hiç aklıma gelmiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tam olarak istediğiniz cevapların ve iyileştirmelerin cevaplarını hemen çözme anlamında olmasada söylemek istediğim şeyler sizler için ve forum için iyi olacak şeylerdir.

Dediğiniz konularda haklısınız dedıgınız gibi alışveriş bölümünüde bir karar ile üst kısıma kaldırdık forumda gereksiz kalabalık gibi sırf onun ıcın durmadan mesaj atanlar gibi sorunlar oldugu için kaldırdık.

Ancak dedıgın gibi üst kısımda pasif kaldı forumdan daha kolay ulaşımda olmasına ragmen aktiflik olmadı.

Bunların ve gercekten daha baska bir cok sorun için sistemde veya sorundan daha farklı dersek daha yeni özellikler ve kullanımlar için.

Nikontürk'ü sistemini neredeyse %50 değiştiricek ve geliştiricek bir değişim üzerinde son 5 gündür başladık bitmesi açısından tam yakın bir tarih yok ancak cok uzun bir zaman sürmeden bitirmeyi ve taşınmayı yapacağız.

Söylediğiniz gibi konularda daha güzel sistemler ve ulaşımda kolaylıklar olacak. Tam profesyonel bir sistem olacak inşallah ;)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.