İçeriğe git

Hepinizin başına bunlar geliyor biliyorum.

Recommended Posts

Hepimizin başına geliyor, şimdi yalan söylemenin manası yok. Kendinizi hazırlıyorsunuz bütün ayarları yapıyorsunuz, ama ufacık bir unutkanlık her şeyi mahvediyor. Size de oluyor, biliyorum. önce benim başıma gelenleri anlatayım.

- 2014 yılbaşısı. O dönemde Afganistanda çalışıyorum ve yılbaşına Dubai’de girmeyi planladık arkadaşlarımızla. Yola çıkmadan evvel makinemin pilini doldurdum, hani ne olur ne olmaz orada fırsat bulamam vakit olmaz tam dolu pille gideyim diye. Vardık Dubaiye, gündüz dolaşmaya çıktım. iki gün var yılbaşına gezeyim, dolanayım, fotoğraf çekeyim. Nasılsa zaman var yılbaşına iki gün kadar. Arkadaşlarımın eşleri falan da var, hadi bizi burada çek hadi böylede çek derken bir ton fotoğraf çektirdiler bana. Asıl amacım hani televizyonda gösterilen çarşaf çarşaf havai fişek gösterisini çekmek. Neyse yılbaşı gecesi geldi. Ben patır patır fotoğraf çekiyorum. Yılbaşı için 360 Nightlife Venue’ya gidilecek. (Haritada da göreyim diyenler şuraya baksın) Zar zor araç organizsyonu yapıldı. Araca bindik ana makinenin pili bitti. çantanın bir yerinde şarjı almışımdır diye düşünüyorum ama almamışım. Havai fişek gösterisini sigara yakıp seyrettim.

- Hıdrellez sabahı. Baharın gelişini insanlar sahilde karşılıyor. Denize girenler, dilek atanlar, sahilde aileleri ile oturanlar. Gün doğumunu çekeceğim, atladım sahile gittim. Bir sürü fotoğraf çektim. eve döndüm, makineyi çantadan çıkardım titreşim engeleyici (VR, SA, US artık ne derseniz adına) açık kalmış lenste. üçayağa bağlayıp çektiğim her fotoğraf titrek çıkmışâ€¦ Bir başka bahara kaldı yani fotoğraflar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çok fena. GeÇmiş olsun.

Ben de 5 yıl önce oğlumun doğum günü nedeniyle 5D makinemi ayarladım ve baldıza verdim. Baldız her Çektiği fotoğraftan sonra pek güzel pek güzel söyledikten, biz pastaları yiyip bitirdikten ve eş dost gittikten sonra fotoğrafları bilgisayara aktarmak iÇin makineyi elime aldığımda kaynar sular başımdan aşağı döküldü. Nitekim her ayarı yaptım ama iÇine CF kartı koymayı atladım. üstüne birde ahaliden yediğim fırÇanın haddi hesabı yoktu ama o da bir anı olarak her doğum gününde aklıma gelir. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Emin olun bu gibi durumlar sanırım en çok benim başıma geliyordur.

Bu gibi şok hikayeleri ben de oldukça fazladır. Ben de bu gibi durumlarla daha az karşılaşmak için kendime bir kontrol listesi oluşturdum. Bu listeyi cep telefonuma kaydettim. çekime gitmeden önce mutlaka kontrol ediyorum. Tabi bu kontrolu yapmam gerektiğini de unutmazsam :)

KONTROL LİSTEM şu şekilde:

• Bataryayı kontrol et. Yedek bataryanın da dolu olduğundan emin ol.
  • Makinedeki SD ve CF kartları kontrol et. İçinde önceden çekilmiş fotoğraflar varsa dış ortama aktar ve kartları formatla ya da içindekileri silerek temizle.
  • ISO ayarını kontrol et (bazen Otomatik ISO’da kalmış oluyor). Ben 100 olarak ayarlıyorum.
  • Dosya tipi ve resim kalitesi ayarlarını kontrol et (RAW-JPG vs). Ben 14-bit kayıpsız sıkıştırılmış RAW ayarlıyorum.
  • Beyaz dengesi ayarını kontrol et (bir önceki çekim özellikle gece ve karanlık ortamda yapıldıysa, değiştirilmiş olabilir). Ben Otomatik WB ayarlıyorum, RAW çektiğimden sorun olmuyor.
  • Pozlama ölçüm modunu kontrol et (Matris, Merkez ağırlıklı, Nokta). Ben Merkez ağrlıklı bırakıyorum.
  • Pozlama adım birimini kontrol et (bazen 1/3 durak yerine 1 durak seçtiğim durumlar oluyor)
  • Otomatik Netleme modunu kontrol et (AF-S, AF-C). Ben AF-S ayarlıyorum.
  • AF Alan modunu kontrol et (Tek nokta AF, Dinamik alan AF, 3D-İzleme vs). Ben Tek nokta AF ayarlıyorum.
  • Deklanşör modunu kontrol et (Tekli çekim, Sürekli çekim hızlı/yavaş vs).
  • çekim modunu kontrol et (“Aâ€, “Sâ€, “Pâ€, “Mâ€) Ben “A†moduna almayı ve diyaframı f/2.8 ayarlamayı ihmal etmiyorum, makine elimdeyken karşıma ne zaman ne çıkacağı belli olmuyor.
  • Makineme VR özellikli lens takılıysa VR açık olmasına dikkat ediyorum.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.