İçeriğe git

sigma 105mm - 150 mm farkı ve tavsiyesi


Recommended Posts

merhabalar,

Ben iki lens arasında kaldım sayılır ve yardımcı olabilecek birileri varsa çok iyi olur.

sigma 105 mm ve sigma 150 mm arasında kaldım.

Portre ve macro fotoğraf çekimlerinden yararlanabilmek adına hangisi mantıklı olur?Bu arada 105 mm olursa sıfır alıcam 150 mm olursa ikinci el...

Ayrıca makinam nikon d7100.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,

İkisi de değil Nikon 105mm f 2,8 VR almalısınız.

Neden: Sigmalar f22'e kadar kısılır. Nikon 105 F32. Macro çekeceksiniz alan derinliğinin önemini araştırmışsınızdır. Bu nedenle sigmaların çekemeyeceği bir çok makro fotoğrafı Nikon 105 ile çekebilirsiniz. Zaten Sigma alıp makro işini ilerletirseniz Nikon almadığınıza pişman olacakasınız.

Tercih sizin....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cevabınız için teşekkürler öncelikle.Nikon 105 mm yi biliyorum ve gerçekten çok iyi geri dönüşler var lensle alakalı ancak bildiğiniz üzere fiyatta o nebzede fazla.Ben biraz daha makul fiyatlı olsun diye nikonu eleyip sigmayı tercih etmiştim.Sizce hata mı olur?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sigma 150mm kendini ispatlamış bir lenstir; OS'li versiyonu çıkmadan çok daha önceden bu gerçek herkes tarafından bilinir. Burada önemli olan sizin bu lensi hangi gövdede, hangi amaçla kullanacak olmanızdır. Yani demem o ki 105mm pek çok halde Sigma 150mm'nin çok daha gerisinde kalır. örneğin ürün çekimi, tele portre gibi. Bir DX gövde üzerinde bu lense tripodsuz hakim olmak zor olacaktır. Bundan dolayı size OS tavsiyeleri gelebilir, ama fiyatı da aynı oranda yükselir. Bu yüzden 105mm'ye sizi yönlendirirler. Bu demek değildir ki 150mm kötü bir lens, tam tersine, mukayet olabilenin çok iyi kareler aldığı bir lenstir. Ama Nikon 105VR tabii ki daha mantıklı bir seçim, paranız yetiyorsa.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sigma 150mm f2.8 OS HSM 'yi hem Nikon D7000 hem de D810 ile kullandım, ço memnunum. Şiddetle tavsiye ederim. çevremde kullanan tüm makrocular da çok memnun. Keskinlikte nikon 105 mm.den geri kalmaz. Alan derinliği konusunda çok avantajlı arka planı öldürmek açısından. f16'dan daha kısık diafragm kullanan makrocu olduğunu sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.