İçeriğe git

Seagate 4 TB harici hard disk


Recommended Posts

  • Forum Editörü

Merhaba;

Bazen forum editörlerinin de yardıma ihtiyacı olur. Sorunumu kısaca anlatmak isterim. Çektiğim fotoğrafları yedeklediğim Toshiba 2 TB harici hard disk' de 50 GB yer kaldığı iÇin, 2 gün önceden sipariş ettiğim Seagate 4 TB harici hard disk, dün ulaştı. (Merak edenler iÇin Kliksa' dan 599 TL ve 3 TL kargo ücretine aldım) önce inceledim, gerÇekten de Çok sağlam göründü gözüme. Daha sonra bilgisayara bağlayıp bir kopyalama yapayım dedim. Dosyaları seÇtim ve kopyala komutunu verdim. Kopyalıyor hiÇ bir sorun yok ama diskin üstündeki hem diske elektrik geldiğini hemde kopyalama yaparken diskin döndüğünü gösteren ışık (led) bir tuhaf. Hatta Çok tuhaf. Diski bilgisayara bağlayınca yanıyor ve kopyalama yaptığınızda diskin döndüğünü ve işlemin ilerlediğini belli eden yanıp sönmeler yok. Dosyaların kopyalanmasında bir sorun yok ama şimdiye kadar kullandığım Western Dijital, Toshiba, EGO marka harici hard disklerde bu sorunu hiÇ yaşamamıştım. Acaba bu led' de bir arıza mı var yoksa Seagate' te sistem mi böyle?

Acaba aranızda Seagate marka harici hard disk kullanan arkadaşlar var mı? Eğer varsa böyle bir sorun yaşadılar mı?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben de 3 tane seagete disk var

ışıklar işlem yaparken yanıp söner yanıp söner

işlem yaptığı belli oluyor

hangi model tam olarak onu kullanan başka kullanıcılar var ise sormak lazım

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Led olayı hakkında bilgi sahibi değilim ama 4 TB yerine 2-2 almayı tercih ederdim hatta çok elzem değilse 4 adet 1TB alırdım nedeni olası bir problemde 4 TB'lik arşiv Allah kimseye göstermesin çöp olabilir. Nakit sorunu yoksa 2 adet alıp birini sürekli kullanıp diğerini ayda bir yedekleme için kullanıyorsak o başka tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet bendee 2 tane seagate 2 tane wd var ancak dedigin gibi ledler uyku modunda sabit yanar veya hiç yanmaz işlem sırasında yanıp sönerek dosya aktarımını belli eder. Ama bazen uzun kopyalama işlemlerınde bır yerden sonra sabitlenmeye baslar.

2. Konu olarak Fatih beye katılıyorum tek bir yerde büyük arşiv yapmak sakattır. çok kişi ceremesini çekiyor elimde şuan 2 tane 2TB var veri kurtarılacak. kartları yanmış.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Arkadaşlar merhaba;

4 Gündür harici disk üzerine tez yazacak kadar şey okudum. Seagate teknik servisi Arena bilgisayar, sorun tespiti olarak; Yeni üretilen modeller böyle. Işığı sabit yanıyor dediler. Avrupa ile 2 gündür yazışıyorum. Tevsiye ettikleri şey Seagate Drive Settings denen bir program ve bu programda settings kısmında böyle bir yer var ama bu seferde FreeAgent olan modellerde LED' i kumanda edebilirsiniz diyor. Diğerlerinde sanırım olmuyor. Avrupa' ya bendeki modelin freeagent olup olmadığını bildirmelerini istedim. Onlardan gelecek cevaba göre ya kullanacağım ya da iade edeceğim.

Hepinize çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü
Evet bendee 2 tane seagate 2 tane wd var ancak dedigin gibi ledler uyku modunda sabit yanar veya hiç yanmaz işlem sırasında yanıp sÖnerek dosya aktarımını belli eder. Ama bazen uzun kopyalama işlemlerınde bır yerden sonra sabitlenmeye baslar. 2. Konu olarak Fatih beye katılıyorum tek bir yerde büyük arşiv yapmak sakattır. çok kişi ceremesini çekiyor elimde şuan 2 tane 2TB var veri kurtarılacak. kartları yanmış.

Kemal merhaba;

Sen bu işleri bildiğin için Özellikle sana sormak istiyorum. Sendeki Seagate disklerde kopyalama veya diskten bir bilgiyi okuma yaparken yanıp sÖnmüyorlar mı? 6 Yıldır harici hard disk kullanıyorum ve hiç Seagate marka kullanmadım. Acaba tüm Seagate' lerde bu durumda mı?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dediginiz gibi aslında bu ışık olayı sabit yanması veya data yoluna bağlı olarak yanıp sönme işlemi cok sabit bir bilgi değil model markarya kadar bir cok sebeble değişebilir.

Ancak bendeki seagate eski tiplerde 3.5inc olan bunda yanıp sönme var. Ancak yeni modellere şuan için dikkat etmedim böyle konu.

Bu yanıp sönme olayı HDD'lerin önündeki bulunan sata - USB çeviri devlerinde kaynaklanan özellik gibi düşünüyorum. Elimde bulunan 2.5inc lerde kontrol sağlayarak yazarım tekrar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu yanıp sÖnme olayı HDD'lerin Önündeki bulunan sata - USB çeviri devlerinde kaynaklanan Özellik gibi düşünüyorum.

çok doğru.

ümit usta, samimiyetimden sÖylüyorum bunu; o haricinin hdd si değil de kasa içindeki bu devre sıkıntılı bence.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Merhaba;

Konuyu www.sikayetvar.com sitesine taşıdığımdan olacak, telefon ettiğimde gelin değiştirelim dediler. Değiştirdim ama maalesef ki bu da aynı. Kopyalama yaparken sanki bekleme konumundaymış (stand by) gibi 1 saniye gibi bir sürede yanıp sönüyor. Bendeki 2 TB Toshiba' yı bilgisayara takınca LED deli gibi yanıp sönüyor. Bilgisayara bağlandıktan sonra da yapacağım işleme göre yanıp-sönmesi değişiyor. Seagate ömrümü yiyecek.. :)

Selamlar,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Seagate firmasından gelen cevap özetle şunu diyor. Bizim bir sürü çeşit ürünümüz var ve bazılarında LED sadece cihaza elektrik geldiğini gösterir veeee maalesef sizin aldığınız Bacup Plus da bunlardan. Hangi mantıkla LED' in en önemli fonksiyonunu bazı modellerde kaldırıyorsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Seagate firmasından gelen cevap özetle şunu diyor. Bizim bir sÜrÜ çeşit ÜrÜnÜmÜz var ve bazılarında LED sadece cihaza elektrik geldiğini gösterir veeee maalesef sizin aldığınız Bacup Plus da bunlardan. Hangi mantıkla LED' in en önemli fonksiyonunu bazı modellerde kaldırıyorsun.

Ve maalesef bu tÜr ilginç ÜrÜnler hep bizim gibi Ülkelerde satılıyor, başta Brezilya ve benzeri Ülkeler olmak Üzere.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü
Ve maalesef bu tÜr ilginç ÜrÜnler hep bizim gibi Ülkelerde satılıyor, başta Brezilya ve benzeri Ülkeler olmak Üzere.

Üstad, işin ilginç yanı, ÜrÜnÜ mÜşteriye satarken; Bak bu yeni modellerde LED' in yanıp sönme şeklini değiştirdik gibi bir bilgi de vermiyorlar. Bu arada ya Amerika ya da bir avrupa Ülkesiyle sÜrekli yazışıyorum. Bu gavurlar ne kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar. Onlara diske kopyalama veya diskten okuma yaparken LED'i yanıp sönen bir modelleri olup olmadığını sordum. Eğer varsa ve Seagate TÜrkiye yetkilisi Arena'ya kabul ettirebilirsem. Üzerine fark verip o modeli alacağım bakalım. Hep çetrefilli işler beni mi buluyor.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Bu arada belirtmeden de geçemeyeceğim; Seagate 4 tb kopyalama ya da okuma yaparken LED yanıp sönmüyor ama diskte çalışmadan (dönmeden) kaynaklı zerre titreşim yok. Benim 2 senelik emektar 2 tb Toshiba ise dönerken, sanki köy yolunda giden araba gibi zangır zangır titriyor.:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.