İçeriğe git

Nikon D7200 vs D750 üzerine


Recommended Posts

Bu forum sitesi sizin bu siteye üye olduğunuz tarihte kurulmadı. Bizim için de bu başlık diğer başlıklarla aynı konuyu kapsadığı için zaten büyük önem arzetmiyor. Aslında aynı sorunun daha önce sorulduğu başlıkları önünüze koyar, konuyu kapatıp geçerdik. Sizin için yaptığımız tek hata insan yerine koyup samimice cevap yazmak idi.

IP numaranız kayıtlarımızda vardır. Bu ve bundan sonraki mesajlarınızda kullanacağınız üslup, hakaret bizim için kanunlar önünde belge niteleğinde olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba;

Canon 550d kullanıcısıyım uzun süredirde kullanıyorum. Yeni bi makine alıp artık profesyonelliğe geçmek istiyorum.

Hangi makineyi alacağım konusunda tam karar verememekle birlikte kuvvetle 7200 yada 750 alacak gibiyim.

Şimdi arasındaki bariz fark elbette fulframe farkı,

Haricinde izlediğim videolarda 7200 ün fotoları son derece güzel üstelik 7200 ün artıları 750 den fazla duruyor. Ayrıca video çekimlerinde de daha iyi. Yani kağıt üzerinde sensör farkından başka hiç bir artısı yok750 nin .

Ancak durum böyleyken neden arasında bu kadar fiyat farkı var. Bir çok yerde hiç önemi yok kenardan biraz crop yerse nolurki geniş açı ile telafi edilebir diyorlar. Ayrıca youtube den izlediğim kadarı ile renkleri birazcık daha doygun gibi 7200 ün. Sanki biraz daha canlı gibi ancak keskilik konusunda emin değilim.

. İşin diğer tarafı fiyat performans kısmı benim için önemli değil aldığma pişman olmak istemiyorm. Böyle şeyler her zaman alınmıyor neticede ayrıca satmayı filanda düşünmüyom ilerde,

Günlerdir şu sorulara doğru dürüst bir cevap bulamadım. Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin yol gösterici olacaktır.

çekim konusunda bir hedefim de yok manzarada çekerim makroda. Hoby için yapıyorum ayrıca aralarındaki fiyat farkı benim için önemli değil.

Teşekkürler.

Merhaba,

Uzun süre nikon kullandıktan sonra iso performansı, sessizliği body'nin daha büyük oluşu vs gibi bir çok nedenden dolayı ve elimdeki lenslerin nikon oluşundan dolayı D7200 aldım. FF bir gövdeye geçmedim çünkü tüm lenslerim crop gövdeye göre.

Portre çekimi yapıyorum, Tamron 24-70 f2.8 profesyonel bir lens ve 85mm 1.8 prime lens ile portre çalışmaları daha bir başka olduğundan FF 'e geçmek istedim ve Mark II edindim.

Şimdi hem D7200 hem de Mark II'yi ve tamron 24-70 ile beraber 85mm f2.8 çalışıyorum.

Emin olun Mark II ile çalışırken D7200'ü, D7200 ile çalışırken de tamron ve 85mm lensi (dikkat edin MarkII 'yi demiyorum.) arıyorum.

İkisinin yeri de apayrı. İkisi de canavar gibi. D7200 iso performansı müthiş, keskinliği mükemmel, bendeki nikon lensler 55-200, 18-55, 50mm 1.8, 18-105. Dışarı mekan portrede zaten f4'ün altına inmiyorsun, iç mekanda da softbox kullanıyorum. Haliyle kitlens olarak kabul görmüş lensleri de çok fazla işe yarıyor. Bu arada neden daha profesyonel lens'e geçmedim nikonda sorusuna cevap şu olabilir tarafımca, crop body'ye 3-4 bin dolarlık lensi de taksan çok çok fazla birşey farketmeyecektir. Fakat FF bir body'de zaten pro serisi bir lensin tanesine zaten 1000~2000 dolardan başlayan fiyatlar ödüyorsunuz ve verimini alıyorsunuz. Ben gece sokak çekimi için MarkII yi kullanmaktansa D7200 ve 55-200 lensi yanıma alıp gitmeyi tercih ediyorum. Fakat portre çekeceksem mark II ve 85 prime lensimi alıp çıkıyorum. Ne çekeceğinize ve ne istediğinize bağlı bir durum bu sorunun cevabı.

Ama artık Mark II ile devam edeceğimden 3000 shutter'lı D7200'ü (istemeye istemeye de olsa) ve lenslerini satacağım. Düşünürseniz set halinde ya da ayrı ayrı değerlendirebiliriz.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.