İçeriğe git

d810 fabrika ayarlarına dönme nasıl yapılıyor


faruk tunç

Recommended Posts

merhaba arkadaşlar nikon d810 kullanıyorum ancak makine hakkında çokta bilgim yok iatediğim netliği ve canlılığı alamadığımdan bi ton ayarıyla oynadım fabrika ayarlarınada dönemiyorum nnasıl yapabilirm acaaba bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ... üstteki format tuşlarını kullandım ancak sadece hafıza kartını formatlamaya yarıyor ayarlarda herhangibir değişim olmuyor malesef acil oLARAK YARDIMA İHTİYACIM VAR ŞİMDİDEN TEŞEKKüRLER :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu tuşlara birlikte bir müddet basın ve LCD ekranı takip edin.

a>

çok teşekkür ederim recep bey kısmen işe yaradığını düşünüyorum ancak tamamen fabrika ayarlarınavdönüş yapmıyor menüden yaptığım ayarlar duruyor iso diyafram enstantene tarzı ayarlar ilk halini alıyor sadece :) başka bi çözüm yönteminiz varmı acaba ?
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Recebinde söylediği gibi 2 adet yeşil yada gövdeye göre değişen kombinasyonlarda tuşlara basıldığında ki hep yeşil olan tuşlardır lcd ekran yanıp söner ve genel ayarlar fotoğraf çekim menüsü sıfırlanır. örnek olarak telif hakkı saat gibi bir takım ayarlar sıfırlanmaz. bunun yanı sıra özel ayarlar menüsü siz tek tek sıfırlamadıkça asla fabrika ayarlarına dönmeyecektir. neden nikon menüye direk fabrikasyon ayarlar diye bir seçenek koymamış bilemiyorum ama bence oldukça saçma yanlışlıkla basılma ihtimaline karşın bir kaç kez uyarıp fabrika ayarlarına sıfırlamak özellikle acemi kullanıcılar için oldukça ideal olabilirdi. menüdeki özel ayarlar menüsünü özellikle kurcalayıp makineyi tanımak adına kitapçığında yardımı ile gövdeyle bütünleşmenin hazzı paha biçilemez diye düşünüyorum. Velevki ortam ambiyans ayarlar bize uymadı çek bi fabrika ayarı deyip tek tuşla ilişki durumu karışık modunu sade bir hale getirmek gerekebilir. bizi bu zevkten mahrum bırakan nikonu esefle kınıyorum :)) işin şakası bir yana canoncu arkadaşlar canon menüsünün çok daha kolay olduğunu söylemelerine rağmen bence nikon bu konuda oldukça başarılı tabi çok daha iyi olması umuduyla saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.