İçeriğe git

Acilllll Almanyadan Nikon Almak

Recommended Posts

Merhaba abilerim kardeşlerim . Ben bu yaz Almanyaya gideceğim nasip olursa . Fotoğrafçılığa yeni başlayacağım bu yüzden niyetim D3300 almak . Almanyadaki fiyatı 400Euro dan başlıyor 500Euro ya kadar . Şimdi bende yeşil pasaport var ülkelere girip çıkmakta sıkıntı çekmeyeceğim vizelerle falan uğraşmama gerek yok . Ben bu yaz gittiğimde Nikon D3300 almayı düşünüyorum ama gümrükte sıkıntı çeker miyim . Kendim getireceğim . Kendi özel eşyam oldugu için sıkıntı çıkarırlar mı ? Eğer %18 lik vergi alırlarsa Türkiyedeki fiyata denk gelir ve moralimi bozarlar . Bu arada reşitim yaşım 20 .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İyi akşamlar,

Öncelikle 1 adet olduğu takdirde fotoğraf makinası (model fark etmez) gümrüğe dahil değil,rahatlıkla getirebilirsiniz.Başlangıç seviyesi için Nikon D5200 veya D5300 düşünün derim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bütün bu soruları soran ve 20 yaşında olan birinin yeşil pasaport sahibi olması çok ilginç doğrusu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle teşekkür ederim yanıtlarınız için . D5300 almayı düşünüyorum artık . Evet babamdan dolayı yeşil pasaport kullanıyorum 2020 ye kadar daha yeni aldım bu yüzden gümrük mevzuatı konusunda bir bilgim yok bu yuzden siz abilerime sordum . Fotoğraf makinasının yanında Ps4 getirirsek eğer onu da gümrüğe girmeden ülkeye sokabilir miyiz peki ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1. İhbar olmadığı sürece bizim gümrüklerde arama yapılmaz. Şüphe uyandıran bir durum olmadıkça. Örneğin çok fazla sayıda valiz, köpeklerin uyuşturucu kokusu alması, valizlerden sızıntı olması (genellikle peynir suyu ..!) Ya da taliban militanı kılığında olmanız gibi.

2. Yeşil pasaport sahibi ve yurt dışında epeyce dolaşmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Pek çok ülke (ingiltere, abd, kanada, vb..) yeşil pasaporta da vize ister. Şengen ülkelerindeki durumu tam olarak bilmiyorum. Siz yine de iyice araştırsanız iyi olur.

3. Her ne kadar bizim gümrüklerde sorun yaşama olasılığı binde birden az olsa da böyle bir durumda yeşil pasaportun hiç bir yararı olmaz.

4. Laptop, fotoğraf makinesi kişisel eşya sayıldığından ( ambalajında olmamak koşuluyla) omuz veya sırt çantasında getirilebilir. Diğerletini valize koymakta yarar var.

5. Uçaklarda valize konan kırılabilecek eşyaların kırılma olasılığı % 50 dir. Bu nedenle valize konacak bu tür ürünlerin kendi orjinal ambalajında taşınması gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.