İçeriğe git

D7000 Deklanşörün etkisizleşmesi


İbrahim ÇETİNER

Recommended Posts

Merhaba Arkadaşlar,

Nikon D7000 kullanıyorum. Son zamanlarda, özellikle manzara çekimlerinde kompozisyonu oluşturup deklanşöre bastığımda deklanşör etkisizleşiyor. Genelde Manuel modunda çekim yapıyorum. Kitapçıkta kontras farkını algılamazsa böyle bir sorun olabilir diye bir bölüm okudum ama çekim ortamı ile mukayese ettiğimde; kontraslı yerlerde bile makina yığılıp kalıyor deklanşöre basmama rağmen çekim yapmıyor. Kaç pozu bu nedenle kaçırdım.

Böyle bir sorun yaşayan veya nedenini bilen var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Netleme modunuz AF-C ve ayarı da netlemeden çekme seçeneğinde kalmıştır. Kamera menüsünün Türkçe yaparsanız o zaman. Sürekli çekim modunu (AF-C) bırak (Release) seçeneğini seçmeniz gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ümit bey, cevabınız ve ilginiz için çok teşekkÜr ederim. Genelde AF-A' da çekim yapıyorum ve bu sorunu AF-A'da veriyor. Makina menu ayarlarına baktığımda; AF-C ve AF-S karşılarında "netle" işaretliydi. Bırak'ı işaretlemek istemedim. En azından netleme yaptıktan sonra net fotoğraf çeker diye.

Makinanın netleme ile alakalı bir sorunu olabilir mi?

Siz böyle bir sorun yaşadınız mı? Sizin makina ayarlarında "netle" mi yoksa "bırak" mı işaretli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Ümit bey, cevabınız ve ilginiz iÇin Çok teşekkÜr ederim. Genelde AF-A' da Çekim yapıyorum ve bu sorunu AF-A'da veriyor. Makina menu ayarlarına baktığımda; AF-C ve AF-S karşılarında "netle" işaretliydi. Bırak'ı işaretlemek istemedim. En azından netleme yaptıktan sonra net fotoğraf Çeker diye.

Makinanın netleme ile alakalı bir sorunu olabilir mi?

Siz böyle bir sorun yaşadınız mı? Sizin makina ayarlarında "netle" mi yoksa "bırak" mı işaretli.

AF-A ' da Çekim yapıyorsunuz ama bu modda kameranız, Çekeceğiniz konuya göre AF-S ve AF-C arasında otomatik olarak geÇiş yapar. Bende rÜzgarlı bir havada ÇiÇeklerin Üzerindeki arıları makro lensle Çekerken AF-C modu ve Netle seÇeneği ile kullanmak zorunda kalmıştım. ÇÜnkÜ rÜzgar, ÇiÇeği sallıyor, böcek hareket ediyor, kamera sehpada değil, makro lensin alan derinliği Çok az. TÜm bunların sonucu fotoğraflar bulanık. Ama AF-C modu ve Netle seÇeneği ile böceği netliyor her şey tamam ama deklanşöre bamıyor. ÇÜnkÜ netlik iÇin yeterli kontrastı bulamıyor. Ne böcek bakışları kaÇırdım.

AF-C' yi hareketli konuları Çekerken 3D ile birlikte ve NETLE şeÇeneği ile kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ümit bey, bu netlik ve keskinlik konusu bende takıntı haline geldi. Daha yeni Tokina 11-16 (II) lens aldım. Yorumları hep olumluydu. Ancak tam bir fiyasko yaşıyorum. Aynı yeri Nikon 18-105 ve Tokina 11-16 ile aynı ayarlarda çekiyorum. Keskinlik açısından hiç fark yok. Lense o kadar para verdik sonuç aynı. Bir ara makine ayarlarından şÜphelendim. Acaba ayarları kurcalarken ciddi bir yeri yanlış mı işaretledim diye. Bir arkadaşımda D7000 var, onunla bÜtÜn menÜyÜ karşılaştırdık. Onda da bir sorun yok. İşin içinden çıkamıyorum. Siz, kendi makinenizden memnun musunuz? Geniş açı lens ne var? Keskinliği nasıl? Ben nerede yanlış yapıyorum acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Ümit bey, bu netlik ve keskinlik konusu bende takıntı haline geldi. Daha yeni Tokina 11-16 (II) lens aldım. Yorumları hep olumluydu. Ancak tam bir fiyasko yaşıyorum. Aynı yeri Nikon 18-105 ve Tokina 11-16 ile aynı ayarlarda Çekiyorum. Keskinlik aÇısından hiÇ fark yok. Lense o kadar para verdik sonuÇ aynı. Bir ara makine ayarlarından şÜphelendim. Acaba ayarları kurcalarken ciddi bir yeri yanlış mı işaretledim diye. Bir arkadaşımda D7000 var, onunla bÜtÜn menÜyÜ karşılaştırdık. Onda da bir sorun yok. İşin iÇinden Çıkamıyorum. Siz, kendi makinenizden memnun musunuz? Geniş aÇı lens ne var? Keskinliği nasıl? Ben nerede yanlış yapıyorum acaba?

Yanlış biliyor olabilirim ama Tokina 11-16' nın 1. ve 2. versiyon arasındaki fark; 1. Versiyonda AF motoru yok 2. versiyonda AF motoru var. Bu ikisinin sonucunda optik olarak Çok fark göreceğinizi zannetmiyorum. Nikon 18-105 mm ' ye gelirsek; ödediğiniz paraya göre bence Çok Çok iyi bir lens.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.