İçeriğe git

D7200 de sigma 17-70 f 2.8-4 C ile flaşlı çekim sorunu


hsntr

Recommended Posts

sigma 17-70 f 2.8-4 C lensimle D7200 de flaş ile otomatik modd çekim yapmaya çalıştığımda 2 . çekimden itibaren deklanşör düğmesi çalışmadığı gibi menü kilitleniyor. Lensim Fotoproda test edildiğinde bir sorun olmadığını ve makineyi gönderip test etmek istediklerini belirttiler. Bu sorun ile karşılaşanların ya da çözüm önerisi olanların görüşlerini almak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önce makinenizi resetleyiniz. GÖvde üzerinde 3 adet yada 2 adet yeşil simgeli düğmeler vardır kısa bir süre boyunca bunlara bastığınızda üst ekran yanıp sÖner ve resetleme işlemi tamamlanmış olur. Daha sonra pili çıkartıp takınız. akabinde fotoğraf makinesi ile Auto modda 5 10 kare kadar fotoğraf çekiniz dikkat edilmesi gereken konu dahili flaş açık olsun gerçi otomatik modda her türlü açar ama yinede dikkat edin. herhangi bir sorun olmadığından eminseniz sorun çÖzülmüştür. Sorun hala devam ediyorsa mümkün ise başka bir lens ile deneyip sonucu bizimle paylaşırsınız. ayrıca dahili flaş ilemi kullanıyorsun ayrıca harici bir flaşın varmı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kullandığınız lens üzerinde manuel netleme otomatik netleme düğmesi vardır düşük bir ihtimal ama eliniz farkında olmadan oraya gidiyor fotoğraf çekerken istem dışı dokunuyor olabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Lensin içinde mesafe bilgisini gövdeye aktaran bir yonga vardır. Bu yongaya sahip Nikon lensler D, son nesil AFS ve G lenslerde ise hiçbir harf eklenmeden isimlendirilir. Eğer bu yonga gövde ile uyumlu çalışmıyorsa ki bu daha çok üçüncü markalarda olur, o zaman bu tür flaş sorunları ile karşılarsınız. Bu sorun bazen düşük-yüksek güçlü flaş çakması şeklinde de olabilmektedir. özetle, o lensin içindeki mesafeyi ölçen yonga ya bozuk, ya da elinizdeki gövde ile uyumlu çalışmıyor. Bu yazılımsal veya donanımsal olarak çözülmek zorunda. Maliyetini araştırmadan yaptırma kararı vermeyin, sonuçta o lensin değeri belli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.