onur toker 0 Oluşturuldu: Aralık 21, 2015 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 21, 2015 Nikon D5200 fotoğraf makinam Firmware Version C 1.02 ve L 2.002 olarak geldi. ben yazılımı C 1.03 e yükselttim fakat L 2.002 duruyor. hali hazırda yazılım yükseltme dosyları içinde "NKLD01009.bin" isimli dosya duruyor. Acaba "NKLD01009.bin" dosyası ne işe yarar. L 2.002 yi etkileyen bir şeymidir. bilemediğim için sormak istedim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Aralık 22, 2015 gönderildi Forum Editörü Paylaş Aralık 22, 2015 gönderildi Nikon D5200 fotoğraf makinam Firmware Version C 1.02 ve L 2.002 olarak geldi. ben yazılımı C 1.03 e yükselttim fakat L 2.002 duruyor. hali hazırda yazılım yükseltme dosyları içinde "NKLD01009.bin" isimli dosya duruyor. Acaba "NKLD01009.bin" dosyası ne işe yarar. L 2.002 yi etkileyen bir şeymidir. bilemediğim için sormak istedim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Onur bey,"C" ile başlayan güncelleme, makinenizde kullandığınız ana yazılımın güncellemesi,"L" ile başlayanlar ise makinenizde kullanacağınız lenslerin güncellemeleridir. Makinenizde kullandığınız bazı lenslerde, lensin yapısı gereği çekeceğiniz fotoğraflardaki görüntülerde objenizin ortasından başlayan geometrik bozulmalar (distorsiyonlar) oluşabiliyor.örneğin geniş açı bir lens kullandığınızda aşağıdaki gibi bir bozulma görebilirsiniz:Ya da telefoto bir lens kullandığınızda şu şekilde bir bozulmaya rastlayabilirsiniz:Kullandığınız makine dahil tüm Nikon DSLR gövdelerde, bu bozulmaları otomatik olarak düzelten ve "L" ile başlayan güncellemeler yayınlanır. Aslında bu bir veritabanıdır ve bu tip bozulmaların oluşabileceği olası lensler için farklı veriler içerir. Siz o lenslerden birini kullanarak fotoğraf çektiğinizde; makine önce bu veritabanında eşleşen bir durum var mı bakar, varsa otomatik olarak düzeltir.Bu işlemi otomatik olarak yaptırmanız için makinenizin çekim Menüsünde Otomatik Distorsiyon kontrol ayarını açık duruma getirmeniz gerekir.Yukarıda bahsettiğim bozulmaları makinenizde bu güncellemeyi yapmadan da düzeltebilirsiniz. Bunun için "Capture NX-D" ya da "Capture NX2" yazılımları ile çektiğiniz fotoğrafı açıp gerekli düzenlemeleri yapmanız gerekecektir.Karar sizin. "L" ile başlayan güncellemeyi yüklemenin hiç bir sakıncası yoktur.Saygılar. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Aralık 22, 2015 gönderildi Paylaş Aralık 22, 2015 gönderildi Hafıza kartınızdaki güncelleme dosyalarını yükledikten sonra dosyaları silebilirsiniz. Hafıza kartında sadece güncellemeyi yapmak için kopyaladıktan sonra hafıza kartında kalması hafıza kartınızda yer kaplamaktan başka bir işe yaramaz. L2003 gelmemiş demek sadece c1.03 gelmiş güncelleme olarak. En son güncellemeyi http://downloadcenter.nikonimglib.com/en/products/24/D5200.html burdan bakabilirsiniz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
onur toker 0 Aralık 22, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Aralık 22, 2015 gönderildi Onur bey,"C" ile başlayan güncelleme, makinenizde kullandığınız ana yazılımın güncellemesi,"L" ile başlayanlar ise makinenizde kullanacağınız lenslerin güncellemeleridir. Makinenizde kullandığınız bazı lenslerde, lensin yapısı gereği çekeceğiniz fotoğraflardaki görüntülerde objenizin ortasından başlayan geometrik bozulmalar (distorsiyonlar) oluşabiliyor.örneğin geniş açı bir lens kullandığınızda aşağıdaki gibi bir bozulma görebilirsiniz:Ya da telefoto bir lens kullandığınızda şu şekilde bir bozulmaya rastlayabilirsiniz:Kullandığınız makine dahil tüm Nikon DSLR gövdelerde, bu bozulmaları otomatik olarak düzelten ve "L" ile başlayan güncellemeler yayınlanır. Aslında bu bir veritabanıdır ve bu tip bozulmaların oluşabileceği olası lensler için farklı veriler içerir. Siz o lenslerden birini kullanarak fotoğraf çektiğinizde; makine önce bu veritabanında eşleşen bir durum var mı bakar, varsa otomatik olarak düzeltir.Bu işlemi otomatik olarak yaptırmanız için makinenizin çekim Menüsünde Otomatik Distorsiyon kontrol ayarını açık duruma getirmeniz gerekir.Yukarıda bahsettiğim bozulmaları makinenizde bu güncellemeyi yapmadan da düzeltebilirsiniz. Bunun için "Capture NX-D" ya da "Capture NX2" yazılımları ile çektiğiniz fotoğrafı açıp gerekli düzenlemeleri yapmanız gerekecektir.Karar sizin. "L" ile başlayan güncellemeyi yüklemenin hiç bir sakıncası yoktur.Saygılar.faydalı bu bilgi için çok teşekkür ederim. iyi günler diliyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın