İçeriğe git

Nikon, yeni SnapBridge bağlanabilirlik özelliği ile fotoğraf makinesini, kişisel cihazlardan oluşan ekosistemin merkezine koyuyor


Recommended Posts

Nikon, yeni SnapBridge bağlanabilirlik özelliği ile fotoğraf makinesini, kişisel cihazlardan oluşan ekosistemin merkezine koyuyor

Çığır aÇıcı Bluetooth® Düşük Enerji ile Çalışan SnapBridge, her daim aÇık, kusursuz bir paylaşım sunuyor.

Amsterdam, Hollanda, 5 Ocak 2016: Nikon Corporation, Bluetooth Düşük Enerji ile Çalışan ve akıllı cihazlarla her daim aÇık kablosuz bağlantı olanağı sunarak Çığır aÇan SnapBridge'in lansmanını duyurmaktan mutluluk duyar. Nikon, teknolojik yeniliklere yönelik yol haritasının bir parÇası olan bu yenilikÇi yazılımı, CES® 2016'da aÇıklamıştı.

Nikon'un görüntüleme alanında yenilikÇiliğin sınırlarını zorlama geleneğinin üzerine inşa edilen ve Bluetooth ile Çalışan SnapBridge, kusursuz ve enerji tasarruflu bağlantısı sayesinde fotoğrafÇılara, bağlantı gerektiren hizmetler konusunda sayısız olanak sağlayarak Çıtayı biraz daha yukarıya Çıkartıyor.

Bu teknoloji, Nikon'un yazılım alanındaki yeniliklere yöneldiğini ve fotoğraf makinesini, kişisel cihazlardan oluşan ekosistemin bir parÇası haline getirmeyi hedeflediğini göstermektedir. SnapBridge, 2016 yılından başlayarak neredeyse tüm Nikon fotoğraf makinelerinin standart bir özelliği olacaktır.

“Görüntüler artık iletişimin merkezi haline geldi; fotoğraf makinesinin de öyle olması gerekiyor. SnapBridge teknolojimiz, sürekli bir iletişim iÇin Nikon fotoğraf makinelerini kişisel cihazlara bağlıyor. FotoğrafÇılıkta evrensel bir dil yaratmanın asıl anlamı budur†diye aÇıklıyor Nikon Corporation'ın Kurumsal Başkan Yardımcısı, Pazarlama Sektörü ve Görüntüleme İş Birimi Müdürü Tadashi Nakayama.

SnapBridge, Bluetooth düşük enerji sayesinde görüntülerin, fotoğraf makinesiyle ÇekildikÇe, gerÇek zamanlı olarak sürekli ve anında akıllı bir cihaza aktarılmasını sağlıyor; böylece fotoğrafÇılığı sosyal ve iletişim iÇeren bir deneyime dönüştürüyor. Bunu, fotoğraf makinesinin görüntü aktarımını etkinleştirmeden ve iki cihazı da düşük güÇ tüketimi seviyesinde tutarak başarıyor. Ayrıca kullanıcılar, görüntü aktarımı sırasında mobil internet bağlantılarını kullanmayı da sürdürebilirler; böylece e-postalarını kontrol edebilir ve fotoğraflarını senkronize ederken sosyal medyaya erişebilirler.

iOS ve Android TM iÇin Apple AppStoreSM ve GooglePlayTM* üzerinden indirilebilen SnapBridge, Nikon fotoğraf makineleri ile akıllı cihazları birleştiriyor.

*Uygulama, doğrudan Çin'deki Nikon web sitesi üzerinden indirilecektir.

SnapBridge uygulamasının önemli özellikleri

- Akıllı cihazlarla kolay ve sezgisel eşleşme

Mobil uygulama yüklendikten sonra entegre SnapBridge'e sahip Nikon modelleri, sürekli olarak bir akıllı cihaza bağlı kalabilir. Kullanıcının cihazı bağladığı her seferde yeni bir kurulum gerektiren eski Wi-Fi® aktarım uygulamalarının aksine artık bağlantının tek bir kere yapılandırılması yeterlidir. Genellikle ilk bağlantı sırasında gerekli olan SSID ve parola kurulumu da artık gerekli değildir. Fotoğraf makinesiyle beş adete kadar akıllı cihaz eşleştirilebilir.

*Uyumlu iPhone® ve/veya iPad® AndroidTM işletim sistemi üzerinde Çalışan akıllı cihazlar.

- Konum ve saat bilgilerinin otomatik senkronizasyonu

SnapBridge uygulaması, kullanıcının akıllı cihazının konum ve saat bilgilerini otomatik olarak fotoğraf makinesi ile eşitler; böylece yurtdışında seyahat ederken fotoğraf makinesinin tarih ve konum bilgilerini manuel olarak değiştirme ihtiyacını ortadan kaldırır. Kullanıcılar, görüntü verilerinde yanlış konum ve saat ayarları oluşmasından endişe etmeden gidecekleri yere vardıkları anda Çekim yapmaya başlayabilirler.

- Çekim sırasında bile kusursuz fotoğraf aktarımı

FotoğrafÇılar, fotoğraf makinesi menüsü üzerinden fotoğrafları otomatik olarak Çekim sırasında veya sonrasında aktarma seÇenekleri arasında geÇiş yapabilirler. Fotoğraf makinesi, kapalı olduğunda bile veri aktarmak iÇin sezgisel bir şekilde Bluetooth düşük enerjiden Bluetooth'a geÇer. Görüntüler, akıllı cihazlara JPEG formatında 2 MP (Full HD) görüntüler olarak aktarılır. Orijinal JPEG resimleri de aktarılabilir.

- Telif bilgilerinin yerleştirilmesi

SnapBridge uygulaması kullanılarak telif bilgileri kolayca görüntünün iÇerisine yerleştirilebilir. Kullanıcılar, kişisel görüntü koruma ve tanımlama iÇin fotoğrafların iÇerisine yerleştirmek üzere telif hakkı ve görüntü bilgilerinden ek metin ve logolara kadar iki adet bilgi türü seÇebilir.

- Çekim sırasında uzaktan kumanda fonksiyonları

SnapBridge uygulamasının uzaktan Çekim fonksiyonu, kullanıcıların, deklanşöre uygulama üzerinden basmadan önce objektiften alınan görüntüyü bir akıllı cihazın ekranından gerÇek zamanlı olarak doğrulamasını sağlar. Buna ek olarak, zoom kontrolü ve fotoğraf makinesinin otomatik zamanlama özellikleri de akıllı telefon üzerinden kontrol edilebilir; bu da Çekim sırasında Çok daha fazla olasılık ve özgürlük sunar.

*Uzaktan Çekim özelliği yalnızca Wi-Fi kurulu olan fotoğraf makineleri iÇin geÇerlidir

- Sosyal medya ve NIKON IMAGE SPACE'e sorunsuz paylaşım

SnapBridge, sosyal medya uygulamalarına sorunsuz bir paylaşım desteklemektedir. Kayıtlı Nikon kimlikleri olan Nikon kullanıcıları, NIKON IMAGE SPACE üzerinde 2 MP görüntüleri iÇin sınırsız ÇevrimiÇi depolama alanına sahip olur. Akıllı cihazlara 2 MP formatında aktarılan görüntüler, NIKON IMAGE SPACE hesabına otomatik olarak yüklenecek şekilde SnapBridge uygulaması iÇerisinden yapılandırılabilir.

kaynak : nikon.com.tr

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.